Alkuviikko on menny koirarintaman osalta laiskotellessa, vaikka nyt on ollu kohtuu pakkasetkin. Eli sunnuntain jälkee ei treeniä kummallekaa koissulle. Tiistai-iltana juoksutettii vähän lyhyitä&nopeita spurtteja molemmille, muuten peruslenkkiä jäällä&lähi mettikössä. Eilen saatii lenkkiseuraks Katri&Peetu-staffi, ku ajeltii Heinolaa kyläilemää.


Figo haaveilee mökkimaisemissa

Figo on nyt pitkästä aikaa ilmotettu aksakisoihin, yliviikonloppuna olisi sitten 3 starttia Hyvinkäällä.

Skippylle kaavailin jo ekoja hakukisoja, vaikka ilmasut edelleen vaiheessa. Noh, jos se vähän motivois treenaamaa!
Ja kokeet olis vasta heinäkuussa.... Let´s see again.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torstain aksat P-Haun vanhalla hallilla

Ohhoh, treenit alle -10 asteen pakkasessa -luxusta! ;-) 

Molemmille 2 kierrosta.

Figo reppanalla meni eka kiekka jotenkin ihan kuutamolla. eka keppejä ihan normisti, palkka keppien lopussa. Tätä oikeinkin hyvin ja Figoksi vallan vauhdikkaasti Sitten ilmeisesti liian vaikeaa treeniä, eli kepeiltä kauempana olevaan putkeen tyrkkäsyä. Pasi siis eri puolella puikkaa kuin missä putki. Tätä Figo ei oikein hokannut, etsi vaan mua / palkkaa... ! "Jötkö meni lukkoon" kuten Pasi sanoi. Tuo on jäänyt mieleen joskun pentutestauksesta, kun siihen oli kirjoitettu "Menee helposti lukkoon" ja Figon "työnimi" oli Jötkö . Ei sitten menny oikein hyvin seuraava keinuharkkakaan. Tai selkeästi Fix oli edelleen vähän epävarman hidas ja kummissaan, vaikka keinu itsessään ihan ok.

Toisella kierroksella (Figo sai vähän kerätä kierroksia ja katella muitten menoa väliajalla) olikin jo normaali vapautunut Figo kehissä. Puikka oli taas hyvää (hitsi kuin pienenpieni kuja tuo vauhtia lisää verrattuna normi keppeihin!), samoin kontaktit ja meno ylipäätään. Vähän sellasta hauskan pito -treeniä! :) Jäi onneksi hyvä fiilis kun tämä kiekka meni putkeen. Figo jopa kerran otti kepit, kun Pasi ohjasi putkeen. Tästä vaan bileet pystyyn, koska onhan se jo tosi hyvä, jos ennen kepeistä paineistunut koira valitsee pujottelun putken sijaan !!

Skippykin oli ekalla kiesillä vähän...hmmm...ei niin täpöillä. Ja sitä ei välttämättä vieras sieltä kentän laidalta edes huomaa, mutta itse huomaa kun koira ei ole 110% mukana. Kippe teki myös keppejä. Ei onnistu että palkka odottaa keppien jälkeen maassa valmiina. Pitää heittää. Alkaa aijaamaa(?) maassa olevaa lelua ja vikat puikkavälit hidastuu aivan hirrrrmusti. Välillä hakee alotuksen hienosti -toinaan ei malttaisi vaan sujahtaa kakkosväliin. Myös keinutreeniä. Aika ok, Kippe ei yhtään sikaile keinulla, vaan kohtuu kivasti malttaa kontaktin.

Toisella kiekalle Pönniselle taas irtoamistreeniä. NYT alkoi olemaan selalinen ilme&into kun pitäskin. Sehän alkaa jo vähän hakemaan esteitäkin!! Ja selkeästi oli innoissaan hommasta -oikein haukahteli välillä palkan kanssa.

Loppuun "hieman" haastavasti tunnari. Sattui olemaan tunnaripalikoita siellä kentän laidalla, ja minähän keksin, että nyt kokeilen tunnaria tällasella erilaisella maneesityyppisellä hiekkapohjalla, kun nyt tehty vaan ulkona parkkiksella. Tuula vei kapulat, että sain myös vieraan hajun muihin kuin omaan. Kappaskappas, sain kohtuu hyvin virettä laskettua (siis koiran), ja sehän teki ihan kelpo tunnarin vaikka vieressä toinen treenasi aksaa! Wau. EI yhtää härkkiny muita palikoita. Tosin jonkun aikaa nuuskutteli, mutta oman toi hiiiienosti! :)) Taitavaa.

Joten summasummarum -jäi mukava fiilis treeneistä! :-D

Tänää perjantaina mökille jännittämää Suomi-USA matsia kera kisakatsomoherkkujen! No olis viikonloppuna aksa- ja ilmasutrenitkin. Nyt ei pitäisi pakkastenkaan sotkea, kun luvannut melkein plusasteita

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Launtain aksat Asikkalan maneesissa

 

Pasi nappasi Jennin blogista yhden heidän harkkaradan, joka sitten koitettii rakentaa mahdollisimman 1:1 maneesii. Näyttipä alkuunsa haastavalta, mutta olikin tosi kiva&vauhdikas rata. Paljon kohtia mihin pystyi testailemaan eri ohjauksia. Eli lähinnä Pasi treenasi rataa pätkittäin erilaisilla versioilla, ei niinkään nollarata-treeninä.

Figo ei ekalla yrittämällä kestäny takaaleikkausta kepeillä, kun Pasi testasi niinkin. Seuraavat yritykset onnistui kun Pasi kannusti enempi. Järkevinhän tuo oli niin, että meni heti aloituksessa keppien vasemmalle puolelle valmiiksi. Mutta tulipahan testattua eri versioita kepeillekin! Fixillä on paljon parantunu keppien hakeminen ja puikkaus, vaikka vieläkin tekemistä toki riittää.

Kepeiltä nelos esteelle olikin Figolle sinänsä haastava, että meinaa aina tollasissa esteelle tyrkkäyksissä leiskauttaa liian pitkän hypyn. En nyt mitenkään jaksa selostaa koko rataa (kun en edes tiedä kaikkia termejä...), mutta pääsääntöisesti joukossa taas ihan vallan hienoja pätkiä, mutta myös parannettavaa jäi! Mutta hyvillä mielin taas!!

Skippy teki treeniä rimat alhaalla, jotta pystyi keskittymää ohjaukseen. Oli hyvä idea, tai ainakin meni tosi pätevästi!! Välillä minä olin palkkaamassa irtoamisista, välillä Pasi ite heitti palkkaa. On kyllä kiva nähdä, kuinka oikeanlainen treeni tehoaa tosi nopeestikin! Kippe hakee jo nyt ihan eri fiiliksellä esteitä eikä liimaudu pelkästään Pasiin. Eli samantyylisillä irtoamistreeneillä jatketaan. Kippekin oli pätevä-tyttö tänään ja anto kyllä kaikkensa! 

Ennen illan treeneihin lähtemistä lenkkeiltii vähän mökkimaisemissa ja kunnon hangissa. Tosin nyt hanget oli jo menny aika märiksi, kun sää oli viikonloppuna ihan plussan puolella....


Koko pikku-bortsu häviää hankiin!


Apinanraivolla eteenpäin :)


PETO!!


Näille on tänä talvena ollu käyttöä: Gore-Tex säärystimet


Apua mamma, mä oon ehkä jumissa täällä hangessa !! 


Mutaatio bc; kaksi häntää ja kaksi päätä yhessä kropassa ;-D

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntain ilmasutreenit

Sunnuntai iltapäivällä hurautin Kipen kanssa Heinolaa ilmasutreeneihin poikien jäädessä mökille lenkkeilemää&saunaa lämmittelemää.

Tässäkin tulos on heti parantunu, kun olen vaatinut sellaisen suorituksen kun haluan (=rulla käteen asti ja irrotus käskyllä. Jos tiputtaa aiemmin, niin pyydän nostamaan ja tuomaan loppuun asti). Kippe otti ekalla kiekalla 3 ilmasua irtorullilla. Kahdella kerralla tiputti rullan ennne irti käskyä mun jalkoihin, yksi meni hienosti (käskyllä irrotus mun käteen). MUTTA ei sentää sylje rullaa metri(e)n päähän tulomatkalla!

Viimesenä Kippe otti vielä kaksi ilmasua. Ekan sylki taas mun kengille, toinen sitten oikein hyvin. Siitä kunnon palkka -possusiivuja (oikein läskiä, nam) ja frisbee.

Nyt en ite palkannu rullan tuonnista muuta kun suullisella kehulla ja maalimiehillä oli kunnon palkat. Toimi.


Kisakatsomo olympialaisia varten. Kyllä taas ehittii löffimääkin & kattomaa mm. lätkäpelejä.
Kippe parkkeerasi tohon Pasin vieree tuijottamaa Suomi-Slovakia peliä :))