Viikonloppu on taas takana (ja onneksi myös tuskanen maanantai aamun herääminen...), olikin menoa; koiramaista ja ei-koiramaista.

Viikonloppu alkoi mukavasti (livistin vähän aiemmin töistä ;-) ) kun suunnattiin parin kaverin +koirien kanssa laavulle munkkikaffeelle ja lenkkeilemään! Mulla on tosi ihania kuvia tuolta kolmen tunnin lenkiltä, lisäilen ne sitten kun olen omalla kotikoneella. (Edit: kuvia lenkistä kotisivuilla)

Lauantai meni ei-koirahommissa rekkuleiden ollessa mun porukoilla hoidossa. Ite oltiin Korkeasaaressa ja Suomenlinnassa josta Pasin veljelle grillaamaan, saunomaan ja yöksi.

Sunnuntaina käytii Helsingin jäähallissa kattomassa agilityn maajoukkue karsintoja. Olipa hienoa menoa paljon!! Ja tuli taas itellekin ideoita ja uutta puhtia! :) Erityisesti täytyi ihastella muutamien koirien keppien hakua ja kontakteja, huh! Sekä tietty toimivaa ohjausta, irtoamisia....

Illalla sitten omat koirat kentälle esteiden keskelle! :) Meno ei ehkä vielä ole ihan samaa tasoa kun Suomen huipuilla, heh, mutta yrittäminen on kovaa. Sisua ja tahtoahan sitä tarvitaan! :D Olin mukana, mutta Pasi ohjasi molemmat koirat. Pasi otti meiän perheen agilityvastaavan paikan. Totesin, että mulla ei kertakaikkiaan riitä aika ja energia kaiken tavoitteellisesti eteenpäin viemiseen, kun pitäisi tehdä jotakin muutakin kuin koiraharrastaa...eli Pasi ohjaa nyt Skippyäkin agiliidossa, minä hoidan tokon ja haun. Lisäksi luulen, että Pasilla on luontasesti vähän enempi lahjakkuuksia tohon ohjaamiseen! ;-)

FIGO teki ennen ja jälkee Kipen treenien omat harkat. Ekaksi keppien sisäänmenon hakua, mun mielestä tämä menee jo hyvin kun kepeille tullaan suoraan. Sivulta vaikeammista kulmista ei vielä tajua ja menee vähän ymmälleen. Kepit oli tässä teemana, lisäksi vaan kaksi hyppyä (palkaksi onnistuneista puikista) sekä rengas jolta tultiin kepeille. Tokassa satsissa kimurantteja ohjauskuvioita -niitä aina Figolle vaikeita, kun ei meinaa ehtiä kääntymään joka välistä. Positiivista Figossa on nyt se, että sillä on ihan eri tekemisen meininki agilityssä, yrittää aina jotakin. Esim. jälkimmäisessä harkassa kun Pasi välillä jätti ihan liian vähän tilaa Figolle hyppyihin, niin aina yritti jostakin välistä mennä, vaikka joutuikin tiputtamaan tai hyppimään johtimien yli.

SKIPPY teki paljon kaikkea -ja olikin aikasta rätti treenien päätteeksi.  Ekana ohjaustreeniä pikku hypyillä. Sitten kontakteja ja pujoittelua. Ja lopuksi vielä toinen ohjaustreeni hypyillä ja putkilla. Pasilla oli ehkä hieman vaikeaa tajuta, että Kipeltä ei vielä voi odottaa samaa kuin Figolta. Toki se oppii nopeasti ja eteni Pasin kanssa jo yhdessä treenissä paljon! Joten eiköhän tästä tule melko nopia agilitypari!!

Pasillakin on oma opettelunsa, koska koirat on aika erilailla ohjattavia; Skippy lukee pelkkää kädellä ohjausta tosi tarkkaan, kun taas Figo kattoo enempi koko kroppaa, eli pelkkä käsi ei sille riitä. Kääntyy sinne minne Pasin kroppa/hartiat osottaa.