Meijän pikku-likka täyttää tänään kokonaisen 1 vuoden!!!

Ajatella, mihin tämä aika meneekään?! Toisaalta tuntuu kun Kippe olisi aina kuulunut meijän laumaan. Vuotias typy on kyllä hurmannut monia meijän tuttuja, ja ennen kaikkea se on juuri sellanen koira mitä halusinkin ja sopii mun käsiin kuin nenä päähän! :D

Onnittelut sisaruksillekin ja Päiville vielä kerran kiitos mahtavasta pakkauksesta! :)

Laittelen synttärisankarista kuvia illemmalla töitten&esineruututreenien jälkeen.

Edit: Ne kuvat nyt sitten kuitenkin jäi ottamatta...oli liian vaativaa siinä töitten jälkeen kiireessä treeneihin lähtiessä ottaa kamerakin mukaan...höh.

Mutta koirat sentään muistin! ;-) Tosin Pasi toi palkat jälkikäteen (tämä johtui siitä että luulin että treenataan vain esineitä...). Eli treenasimme HAKUA ja ESINERUUTUA, otin molemmat koirat mukaan. Onneksi otin Figonkin, se ei ole aikoihin (lue suunnilleen koko tänä vuonna...) treenannut hakua, ja oli aivan onnessaan kun pääsi hakuilemaan -ja hienosti hakuilikin!

Laitoin Figolle helpon 4 piston radan, eli käytännössä etukulmat ja takakulmat. Sanoin maalimiehille, että en ole varma muistaako edes haukkuilmaisua, kun sen ilmaisun(kin) kanssa on aikoinaan tullut sählättyä niin paljon. No kaikille neljälle löydölle irtosi hieno ja innokas haukkukin heti!! :)

Maasto oli helppo sammalpohja ja näkyvyys tosi hyvä -kuitenkin hyvät piilot. Figo teki 3 ekaa pistoa, ja löytöä, nopeasti ja helposti. Hyvin eteni suoraa 50 metriin ja sieltä suunnilta maalimiehet sitten löytyikin. Viimenen oli vähän mun moka, kun lähetin suoraan piilon kohdalta, joten kaartoi etupuolelta piilon ohi (teki kylläkin tosi makeen tyhjän piston!!). Lähetin uudelleen hieman taempaa ja nyt kaartoi hyvin piilolle. Vikalta sitten maksalaatikkoa ja patukkaleikkiä! Olipa tyytyväisen näköinen mies kun makaili lelu suussa sammaleella! :D Ainut miinus oli että piiloilta kuljetukset on mulle Figon kanssa hieman hankalaa, ei oikein haluaisi kuunnella ja malttaa pysyä lähellä, kun olisi kiire uudelle pistolle...

Skippy-synttärisankari tuli taas viimeisenä juoksujen takia. Otin nyt vaan 3 pistoa/löytöä. Eli etukulmat ja toinen takakulma (meillä olikin vaan 4 piston rata). Lähetin nyt kaikki ilman apuja, koska maasto helppoudellaan avitti etenemistä. 2 pistolle vähän kävelin keskilinjalta alueelle päin, joten lähetysmatka lyheni vähän. Ajattelin helpottaa kun oli ylämäkeä! :) Mutta 1. ja 3. oli ihan alueen reunoilla ja lähetykset keskilinjalta. Valtavan hyvin meni Skippykin!! Kuljetusmatkat annoin sen nyt mennä ei-käskyn alla, kun pyörii lähellä kuitenkin/kuuntelee niin hyvin. En tiedä oliko tällä vaikutusta, mutta nyt lähti pistoille varmemmin. Hyvin etenee suoraa eikä kaartele sivuille. 2 ekalta nakkeja ja vikalta maksalaatikkoa + tennari. Tämä oli nopea ja hyvä treeni.

ESINERUUTUA

Koska kello alkoi olla jo aika paljon, otettin esineruutu nopeasti. Vähän arvelutti, että erottaako Kippe mitä mennään tekemään, kun koskaan en ole tehnyt peräkkäin hakua ja esineitä. Enkä myöskään esineruutua vierailla esineillä. Laitoin ruutuun vievälle polulle hanskan, jonka Skippy sai bongata alueelle käveltäessä. Kehuin sitten että "hieno esine!" -ajattelin josko tämä veisi ajatukset tulevaan! :) Lähetin Skippyn ruutuun, ja nopeasti nosti sieltä keskeltä kumimakkaralelun ja palautti hienosti. Tämä oli siten tässä, ei enempiä. Ei ongelmia vieraiden esineiden kanssa.

Figolle ajattelin, että en ajan takia ota esineitä ollenkaan ja se oli mukana tallaamassa esineruudun. Mutta kun takakulmaan jäi sopivasti yksi esine, niin otin Figon sitten hakemaan sen. Lähetin sivurajan tuntumasti. Suoraan meni esineelle ja palauttikin hyvin! Ja taas oli itseensä tyytyväinen jätkä! ;-)

Tässä se ilta taas vierähtikin, vaikka meitä oli vaan 3 ihmistä ja 5 koiraa....!