Olin Skippyn kanssa koko lauantain Päivin luona Kiikalassa paimennuskurssilla. Mistähän sitä alottaisi...Kippe ei ole ollut sitten syksyisen Päivillä käynnin jälkeen lampailla ollenkaan, joten en oikein osannut itse yhtään arvioida mitä odottaa. Aloitettiin pienellä teoriaosuudella, jonka jälkeen Rita kuljetti lampaat pellolta ja häkitti ne -aina yhtä hienoa katsoa kun osaava koira toimii kuin ajatus. Tämän jälkeen Päivi näytti Villen kanssa kuinka aloitetaan pyöröhäkissä. Me vaan katseltiin hieman epäuskoisina, että ei ehkä ihan noin mene, kun sen oman koiran tuo siihen Villen paikalle...

Otettiin kaksi paimennuskertaa kaikille reilussa pyöröhäkissä. Ekalla kerralla Skippyä pelotti lampaat niin, että jouduin kantamaan sen aitaukseen, miten lupaava alku! ;-) Hetken sai liinassa vauhdikkaammin seurailla lampaita, ja ne alkoivatkin kiinnostaa. Tosi pian alkoi kiertämään lampaita nätisti. Skippy reagoi tosi pieniin käskyihin ja liinalla jarrutteluihin. Kiersi tosi nätisti 8 lampaan laumaa. Pian uskallettiin päästää liinasta irti ja Kippe sai vähän kuljetellakin lampaita mulle ja Päiville. Olin ihan haltioissani jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Niin nopeasti koira muuttui ja alkoi hienosti toimia lampaiden kanssa.

Toisella kierroksella samallalailla. Skippy sai mennä kokonaan ilman liinaa, eikä yrittänyt tehdä mitään typerää. Jos vauhti kasvoi liiaksi, riitti Kipelle pelkkä sanallinen huomautus. Olin aika ihmeissäni! Maahan meno tosin ei oikein onnistunut -oliko vähän epävarma lampaiden joukossa ettei uskaltanut mennä maihin, vai hävisikö korvat vaan?! Muuten Skippy otti käskyt hyvin vastaan.

Nyt kyllä ohjaajaakin puraisi paimenuskärpänen oikein isolla haukkauksella... ..Aina paimennus on mielestäni ollut todella hienoa ja sitä oikeaa tekemistä paimenkoiralle, mutta kun itse ei ole koiran kanssa sitä oikeastaan edes kokeillut, ei laji ole nii-in innostanut. Nyt kyllä jäin koukkuun. Tosin nyt on ajateltava realistisesti. Eihän meillä ole mahdollisuutta paimentamiseen niin, että lajissa etenisi ja sitä pystyisi tavotteellisesti harjoittelemaan. Enkä sitten tiedä onko mitään järkeä käydä aina sillointällöin muutaman kerran kesässä lampailla...?! Noh, tätä pohtiessa ilmoitin Kipen kuitenkin seuraavalle Päivin paimennuskurssille juhannuksen jälkeen. Tai Pasi menee pennen kanssa, koska itse olen kaasona polttareissa.  

Kaikkinensa oli mukava ja mielenkiintoinen päivä. Itsellekin tuli paljon uutta erilaisia koiria seuraillessa ja lampaiden kanssa "työskennellessä". Oli myös tosi kiva nähdä Skippyn siskot Vissla ja Nätt sekä veljet Spot ja Tex. Tytöt on aika paljon äitinsä Ettan näköisiä. Pentueenahan tuo oli tosi tasainen, mutta nyt oli sisaruksissa aika selviäkin eroja huomattavissa. Toki on siellä samojakin tapoja säilynyt -kaikki on mm. sellaisia syliin punkeajia! :) Ettan pentujen lisäksi paimentamassa oli Ritan pennut Zack, Kaapo ja Loitsu. Kaikki koirat kyllä meni hienosti, ja jokaisen kohdalla oli edistystä havaittavissa jo yhden päivän aikana!!

ISO kiitos vielä Päiville opeista ja paimennus mahdollisuudesta, sekä tietenkin kaikille paikallaolijoille mukavasta päivästä! :) Laittelen kotisivuille kuvia, kunhan Pia ehtii laittamaan otoksensa meidän muiden saataville! Onneksi oli taas kuvaajia paikalla! :)