Koirien kanssa on treenaus on sellaista ylä- ja alamäkeä, nyt saatiin mennä myötätuulessa. Ei mitään maata mullistavaa, mutta muutamia pieniä kivoja onnistumisia, joista tuli hyvä fiilis ja intoa jatkoon.

Perjantaina ei kummosempaa, menin alkuillasta porukoille viikonloppua viettämään Pasin ollessa Helsingissä sählyturnauksessa. Ihan pikkupikku tokottelut ja kunnon iltalenkki äitin&Epin kanssa. Käytiin motocross radalla juoksuttamassa koiria. Hassuja otuksia, juoksevat itekseen lelu suussa tuhatta ja sataa motocrossin jyrkkiä mäkiä ylös-alas kuin kourussa! :) Helppoa liikutusta noin omalta kannalta! Hymy

Siinä tottistellessa ei muuten mitää ihmeempää, mutta yksi hetki vähä säikäytti. Tein Skippylle pensaan kierrolla luoksetulon pysäytyksiä. Hienosti vauhdista maahan, jolloin nakkasin lelun palkaksi. Lelu lensi tosi ylös (mun tunnetusti "hyvät" heittotaidot...) ja lensi suoraan Kipen päältä yli. Skippy aivan paikoiltaan maasta ilman vauhtia ponkaisi ylös ja voltin taakse päin!!! Tässä meni ehkä sekunti-kaksi, mutta oli niitä tilanteita, jotka ikäänkuin näkee hidastetusti. Ehdinkin ajattelemaan, että nyt se katkasee niskansa ja tappaa ittesä. Näytti nimittäni tosi hurjalta, kun kaveri suoraan maasta tempasee voltin...Viime hetkellä käänsi jalat alleen ja hyökkäsi lelulle. Josko tästä lähtien keskittyisi heittämään palkan maata pitkin...

Lauantai aamu velkeni rapsakassa -24 asteen pakkasessa! Päätin jättää agitreenit väliin (kylmä maseesi, ja noinkohan niitä edes olisi ollut?!). Aamulenkkikin oli sellainen puolen tunnin pikkulenkki, mutta sain äitin rekrytoitua xtreme-ilmasutreeneihin paukkuvaan pakkaseen. Eli takametsään ilmasemaan. Tehtiin Skippylle 4 ilmasua nakkipalkalla. Olin ihan tosi tyytyväinen!! Kaksi viimeistä meni jo ilman mitään apuja, eli käskyinä ainostaan "ukko" ja "näytä", ei muita apuja palautukseen, rullan ottoon, mihinkään! Jesh. Sama uusiksi iltapäivällä metsälenkin päätteeksi. Epi&äiti maalimiehinä, molemmilla 2 rullaa, eli yht. 4 ilmasua. Ihan mielettömän hieno likka!! Kolmas ilmasu treeni, ja pelin idea on jo selvillä!! Cool Kääntyy rullan kanssa heti eteenpäin, vaikka ei heti edes näkisi minua -eli hyvin on tämänkin tajunnut. Nyt vaan jatketaan, että saadaan tämä osa hakua kuntoon.

Figo etsi aamulla Kipen ilmasujen jäljiltä takametsään kadonneen äipän. Eli en itsekään tiennyt mihin "ukko" oli kadonnut, Figo sai ihan ite etsiä&näyttää mulle. Sitten muutama pelkkä ilmasuharkka, että Figokin sai puuhata. Figolla alkaa haukku hyvin heti, pitää vaan treenata pituutta (vaikka tämän treenaaminen onkin Figon osalta säännöllisen epäsäännöllistä).

Ai nii, ostin rekuille sellasen täyskumisen frisbeen, vitsit että on magee! Silmänisku

Sunnuntaina ajettiin Heinolasta Tanjan&Kaino-belgin kanssa Mikkeliin toko valmennukseen. Tanja on asunut Mikkelissä, joten hänellä on siellä koiratuttuja ja treenikamuja edelleen. Ja minä pääsin siivellä mukaan, kun oli yksi vapaa paikka!

Koulutuksen piti Pulliaisen Riikka, joka itse kisaa mittelspitzeillä EVL:ssä ja kuuluu valmennusrinkiin. Tehtiin kaksi kierrosta, joten jokainen valitsi kaksi liikettä jotka halusi käydä tarkemmin läpi. Otin ensimmäisenä sen seuraamisen. Kaiken perusta, paketti joka meillä ei ole todellakaan kasassa vielä.

Aloitettiin niin, että tehtiin itsenäisesti seuraamiskaavio kaikin käännöksin ja pysähdyksin. Näin Riikka näki, missä vaiheessa ollaan. Hyvää oli innokkuus ja perusseuraaminen sekä se, että katsoin eteepäin enkä koiraa. Kippe oli vissiin vähän vieraskorea näin kun oli ihan oikea valmentaja katsomassa, eikä poikittanut tai painanut yhtää! Silmänisku Joten minä pystyin hyvin keskittymään omaa menoon, suoraan kävelemiseen ja kiintopisteen tuijottamiseen (kiitos Pasille joka on tätä mun päähän yrittänyt tankata..!).

MUTTA käännökset! Riikka sanoi, että ei tiedä mitä teen aina ennen käännöstä, mutta se jokin mitä teen, saan Kipen kontaktin herpaantumaan. Riikka siis näki Skippyn kontaktin katoamista, että kohta tulee käännös.... Itse tajusin mistä johtuu...siinä sitten selitän, kuinka olin näppärästi ajatellut auttavani koiraa käännöksiin valmistautumiseen niin, että käännän katseeni paria askelta ennen käännöstä sinne käännöksen suuntaan. Ja kappas, katseella ohjattava bordercollie kääntää omankin katseensa samaan suuntaan, vähän niin kuin valmiina tekemään jotakin (eteenlähetys tai mikä vaan...). Ja tämä oli kuitenkin niin huomaatonta, että Riikka ei sitä huomannut (päätteli siis koiran reaktiosta vaan). Voi tziisus nuo on tarkkoja!!! Ja tämän "avun" takia olen paininut jo jonkin aikaa väljien käännösten ja kontaktin häviämisen kanssa! Olisin jo tästä voinut maksaa koulutusmaksun, niin tyytyväinen olin! Silmänisku Joskus sitä vaan tarvitaan ne ulkopuolisen silmät katsomaan omaa tekemistä...Kun lopetin oman katseeni kääntämisen, parani käännökset samantien. Myös hyviä vinkkejä ja neuvoja minulle täyskäännöstä varten.

Muuten kotiläksynä:
-käännöksiä irrallisina, heti käännöksen jälkeen pysäyttäen
-paikallaan "pyörimistä", jotta saadaan takapääkin kääntymään

Kakkoskierrokselle otin tunnistusnoudon. Tätä me ei olla oikeastaan juurikaan tehty. Syksyllä viimeksi pöpelikköö npiiloteltu omaa kapulaa. Aloitettiinkin sillä. Kävin piilottamassa oman palikan muutaman kerran hankeen, josta Skippy sai etsiä sen nenällään. Nämä oikein hyvin.

Sitten kokeiltiin niin, että laitettiin sekalaiseen läjään 5 vierasta kapulaa ja minä vein oman joukkoon. Skippy aloitti hyvin haistelemaan, mutta ilmeisti ei kärsivällisyys ja mltti vielä riittänyt, kun oma ei heti sattunut kohdalle. Tämä johti siihen, että nosteli vähän joka kapulaa. No sattui lopulta oman kohdalle ja kehujen alkaessa toi sen minulle. Tällä ei toki ollut mitään tekemistä hajulla tunnistamisen kanssa. Lopuksi vielä yksi hankeen piiloon, että sai etsiä sen nenällä.

Eli tähän kotiläksyksi:
- isi saa rakentaa laudan, jossa on 5 vierasta palikkaa kiinni ruuvattuna, eli ei saa nostettua vääriä
- aloitetaan laudalla treenaus päivittäin,  ja kun tämä menee oikein, niin sitten pikku hiljaa siirrytään ihan maassa olevaan kasaan

Kuukauden lopulla seuraava Riikan vetämä koulutus -katsotaan onko kotiläksyt tehty kunnolla! Silmänisku ...ja mietitään uudet liikkeet läpikäytäväksi.

Muita seuratessa sain ruutua varten pari uutta kikkaa ja muiden noutoja oli myös hyödyllistä kattoa. Oikein kiva & antoisa sunnuntai päivä! Kippe oli kaikkinensa tosi tosi ihana ja teki reippaasti. Frisbee oli mukana ja on hurjan kiva palkka. Ei pätkääkään kummastellut uutta ympäristöä tms. Yksi suurimmista anneista oli myös ohjaajan motivaation kasvu! Josko me sittenkin yllettäisiin tokon osalta mun tälle vuodelle asettamiin (salaisiin)tavoitteisiin?! Silmänisku

Heti näin maanantai aamuna ennen töitä oli pakko vähän tokoilla eilisestä innostuneena; ruutua, oman kapulan etsimistä hangesta (kun sitä lautaa ei toistaiseksi ole) ja noutoa. Nouto molemmilla edistynyt -> Skippyn mällääminen vähentynyt (en vielä heitä kapulaa, vaan vien sen maahan esim. kolmio asetelmassa) ja Figolle tullut hurjasti intoa noutoon!!