Maanantain vetotreenit

Koirien fysiikkaharjoituksia on tullut hieman laiminlyötyä lähiaikoina. Tänä talvena kun hiihtäminenkään ei ole ollut mahdollista koirien kanssa, mitä nyt Riikka on muutaman kerran yhteisiä sääntöjä uhmannut. Juoksu ei ainakaan itseltäni oikein suju kipeytyvien penikoiden vuoksi. Olen itse aloittanut säännöllisen harjoittelun vuoden alusta, ja uuden vuoden lupaukset ovat pitäneet ainakin tähän asti. Pienimuotoinen treenipäiväkirja motivoi kummasti. Koiraharrastuksissa ei kuitenkaan riitä pelkkä omistajan fyysinen harjoittelu, joten vihdoin ryhdyimme tuumasta toimeen.

Menimme pitkästä aikaa tuonne lähimettään, moottoritien toiselle puolelle. Koirat saivat mukavat alkulämpimät vapaasti jolkotellen, jonka jälkeen aloitimme varsinaiset treenit. Otimme koirille vetospurtteja seuraavasti:

  • ensimmäisellä kierroksella 3 lyhyempää 30-40 metrisiä vetoja
  • toisella kierroksella 2 pidempää 40-50 metrisiä vetoja
  • kolmannella kierroksella yksi vapaa spurtti

Menettelimme niin, että ensimmäisellä ja toisella kierroksella toinen toimi jarrumiehenä, samalla kun toinen pakeni patukan kanssa edeltä. Vedon jälkeen vapautus "yes" ja koira pääsee vapaalla spurtilla saaliiseen kiinni. Viimeisellä kierroksella tehtiin vähän viestiä muistuttava harjoitus: toinen pakeni noin 60 metrin päähän patukan kanssa, ja lähettäjä-pää vapauttaa koiran perään "yes"-käskyllä. Koirat pitivät harjoituksesta todella paljon. Ajattelin, että säännöllisen harjoittelun voisi ottaa mukaan ohjelmaan, jos vain oma kiinnostus ja aika riittävät.

-Pasi-

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tiistaina Pönninen pääsi mun kanssa juoksemaa (vapaana), Figo joutui jäämään kotii, koska sillä oli maha ihan löysällä! Eipäole aikoihin ollutkaan, mutta ei sitten viittiny ottaa mukaa ukn ei tienny oliko toisella vähän huono olo...ei olis kiva itekää juoksta jos mahaa nipistelis muutenkin...

Keskiviikko taisi olla lepopäivä. Tai ti & ke tehtii pikkupikku tokoja piiiitttkästä aikaa! Tiistaina oli Pönniseltä maahanmeno hukassa, mutta löytyi sitten siinä juoksulenkin ohessa. Ke sisänaksuina tunnaria (oi kuin hyvin molemmat!), metskua ja kakeja. Kyllä taas tästä taas käynnistyy!

Torstaina olikin aksapäivä P-Haun hallilla

En ollu mukana, kun piti jäädä siivoamaa perjantain kyläilijöitä varten. Ja ehdin käymää hiihtämässäki. Nyt on ollu ihan loistavat latupohjat ja suksi luistaa ku siivillä!!! Mutta back to the business: agilityssa teemana kontaktit -molemmille. Sekä niitä keppejä. "Ratana" sellainen U:n muotoinen, lyhyellä sivulla kepit ja pitkillä sivuilla kontakteja & hyppyjä (että sai oikein kunnon vauhdit kerättyä kontaktiesteille).

Figolle kontakteilla vaan sitä malttia ja pysymistä, vaikka Pasi jatkaisi liikkettään eteenpäin tm. Ukko oli ollu innoissaan, mutta oli löytyny ne Kouvolassa kadonneena olleet kontaktit taasen! Kepit on vaikeet, kun ei edelleenkään osaa ite hakea kaukee. Pasin pitää käydä jeesimässä, niin sitte kyllä menee.

Skippylle kontakteja. Ihan erikseen pelkkiä alastuloja ja sitten remmin kanssa, eli takas alkuopetukseen. On alkanu himmailemaa etenkin A:n alastulolla sieltä ylhäältä asti.... Pönninen hakee kepit hienosti avokulmasta kun Pasi on keppien oikealla puolella. Umpikulma vaikea jos Pasi siellä vaikeemmalla puolella.

Aaaaarrg, saisi jo omat verkkokepit tuonne pihalle.... ...

Jäi vähän loppuviikko päivittelemättä -meni noroviruksen kynsissä....