Tuntuupa että parissa viikossa on tapahtunut vaikka mitä... ehkäpä isoimpana muutoksena se, että mulla alkoi mammaloma. Se olisi sitten luultavimmin vuosi pois työelämästä. Ensimmäiset lomapäivät on tuntuneet niin kivoilta -vaikkakin outoa olla kotona terveenä kun muut ovat töissä! Täytyy olla tosi tyytyväinen, kun kunto on niin hyvä, että vielä jaksaa ja pystyy touhuilemaan melko normaalisti.

herkkua.jpg
Jonna oli meillä pitkän viikonlopun,
niin ehdittiin kokkailemaan kevätherkkuja!

Mitäs koirarintamalle... Senioriherra kotiutui kahden viikon mummolalomalta!

tuulitukka.jpg
Oli kyllä sellainen myrskytuuli torstaina (23.4.), että oltiin ilman sähköjäkin
(mikä meillä tarkoittaa oman kaivon myötä myös ilman vettä) klo 15-23...

Figolle tuli vähän ikävämpi operaatio, kun maanantaina 27.4. käytiin eläinlääkärillä poistattamassa molemmat pahasti lohjenneet poskihampaat (P4:t)... kaikki meni kuitenkin hyvin ja yllättävän vähän oli mitään kipujakaan! 3 päivää kipulääkettä sekä antibioottia -sekä tietenkin ruoka pehmeänä mössönä. Pari päivää ihan rauhakseltaan, mutta jo torstaina vappuaattona ollut mukana kunnon mettälenkillä ja tänään sunnuntaina fillaroimassa.

potilas.jpg
Potilas vielä untenmailla...

kopla.jpg
Vappuaaton lenkillä mun lempparimaastoissa tässä lähellä.

Wiu on ollut kiireinen agilityn parissa niin, että hakuun ei olla ehditty ollenkaan... Kävivät Pasin kanssa Jyväskylässä lauantaina (25.4.) repäisemässä 4 starttia -samalla tuli testattua maajoukkuekarsintojen pohja ja taisipa olla sama tuomarikin. Meno oli hyvää, muutama sadasosan unohdus/ kämmi ja Wiu ehti poimimään väärän esteen. Tuloksina 2x 0-voitto sekä 2xHYL. Hyllytkin tosissaan pikkupikku virheitä, muutoin ehjät kokonaisuudet. VIDEOITA radoista: eka 0-voitto, toka 0-voitto, HYLLY ja HYLLY2.

Viikon päästä oli vuorossa TSAU:n kisat Turussa, eli PM-kisahalliin tutustuminen ;) Ei paljon paremmin olisi voinut mennä, jokaiselta kolmelta radalta 0-voitto! TÄÄLLÄ kooste kaikista radoista - Iso Kiitos Oksasen Tuomakselle kuvauksesta&koosteesta!

tripla.jpg
Triplavoittaja

PK-puolella tehty yksi esineruutu. Ihan valmiina, 2 ekaa nousi ok, mutta kolmas ei millään ja meinasi jo usko koiralta loppua. Tehtiin sitten niin, että kävin käyttämässä ja lähetin uudelleen. Välissä Koposelle jälki ja sitten vielä yksi esine samanlailla näyttämällä, että saatiin itseluottamusta ja hyvää fiilistä ;)

Ja yksi jälki, vappuaaton huviksi. Olisiko ollut joku 600m, kepit 3/4 (2. keppi jäi) ja vanheni tunnin. Eka pikku janakin, noin 10m. Ihan hurjan hyvin; juttelin vaan että missä jälki ja neiti paineli eteenpäin kunnes törmäsi jälkeen ja ihan 90 asteen kulmassa poimi oikeaan suuntaan :)

Koponen on käyny Taijan kanssa tottistelemassa -nyt ei enää välittänyt musta yhtään ja hyvän treenisetin tekivätkin. Ei tosin esteitä, kun niitä ei ollut tossa Toitsun parkkiksella. Sitten vappupäivänä ihan koemainen tottis Löytyllä, vähän oli jäävät koemaisessa hukassa, vaikka muutoin yksittäin onnistuivatkin. Samoin kiersi A:n paluun... paitsi sitten uusinnalla. Hieman välillä ehkä testaileekin Taijaa ja toisaalta on varmasti vähän totuttelemista uuden ihmisen kanssa yhteistyöhön, käskyihin yms. Kivalla ilmeellä kuitenkin teki eikä välittänyt ampuistakaan talvitauon jälkeen.

Taijan kanssa myös haussa. Oli työskennellyt hyvin ja laajoilla pistoilla nostellut ukkoja kauempaakin (mikä siis edelleen Koposen kohdalla positiivista!), mutta tiputellut rullaa vähän "yleisön" joukkoon... Samoin oli ekaa kertaa elämässään ilmaissut etukulman tyhjän umpparin!! En kuitenkaan yhtään huolestunut, koska uudella lähetyksellä oli painellut aluetta eteenpäin varsinaiselle piilolle, eli olisko vaan ekan piston innossaan napannut rullan kun varsinaiselta piilolta oli haju leijaillut...? Pientä (hieno)säätöä siis vielä ennen koetta tarvitaan ;)

Pari jälkeäkin tehty. Vuokenkoskella n. 600m, jana n.30m vasemmalle, kepit 4/4, vanheni n.1h. 2 hiekkatien ylitystä (ne hyvin!), joiden välissä tosi hankala kohta aivan tuoreella hakkuuaukealla, missä selvästi oli paljon harhajälkiä, mutta kovalla työstöllä selvitti kuin selvittikin kohdan!

Vuolenkoskelle myös esineruutu 50x50m, 2 pistolla 2 esinettä, joten jätin siihen, oli niin pätevä :) Figokin teki hienosti ja nosti rivakasti kolme esinettä.

Toinen jälki tänne Miekkiön lähimetsiin. 1,3km, jana n. 50m oikealle, kepit 5/6, vanheni reilu tunnin. Tositosi hyvin kokonaisuutena; ihan nappi jana, ok jäljestystä ja kepit varmasti. Paitsi yksi jäi syystä tai toisesta... Onneksi unohdin yrittää koepaikkaa, sillä tajusin, että en kyllä enää selviäisi koejäljestä, jos olisi yhtään vaikeampaa maastoa... nytkin päästin yhdessä kallionousussa liinasta irti, kun tiesin että kukkulan toisella puolella on keppi. Eihän kokeessa tollasta voisi tehdä ja en vaan enää mahan kanssa jaksa mennä nousuja tarpeeksi rivakasti. En siis raaski koiraa ihan hirveästi turhaan jarrutellakaan...

Muutoinkin on ehtinyt tehdä kaikkea kivaa nyt kun on vapaa-aikaa koko ajan. Olen laitellut pihaa kesäkuntoon, likkojen kanssa käytiin jalkahoidossa Urheiluopistolla sekä syömässä oikein pitkän kaavan mukaan Taivaanrannassa, vappuaattoa juhlittiin jo perinteeksi muodostuneella porukalla viiden pariskunnan voimin Taijalla&Samilla jne. Ei siis valittamista tällä hetkellä :)