Keskiviikkona taas mökille "asumaa" ja sieltäkäsin sitten eri koiratouhuihin. Mullakin oli siinä 4 pvää vapaata, mikä tekikin ihan hyvää, sillä nyt saa painaa duunia sen minkä jaksaa, kun mun "työpari" on väh. 2 vkoa sairaslomalla (siksi ei ehdi blogiakaan kunnolla päivittämään ;-) )....Mutta asiaan (tiivistetysti):

Torstaina tehtiin kisanomaset tokotreenit ravikille kera kehänauhojen ja liikkurin. Kippe kävi vaan pariin otteeseen kehässä fiilistelemässä liikkurin höpötellessä. Siis suoraan seuraamista hyvillä leikkipalkoilla -> ei jäätynyt! :) Keskiviikkona tehtii samaa Pasin häiriköidessä, eli taitaa kohentua aika vauhdilla tämä ongelma *toivotaan*

Tähän perään Pasin treenasi molemilla aksaa. Kipellä ohjaus alkaa olemaan ihan passelia, muutama yksittäiset esteet vaan edelleen kaipaa varmuutta (rengas, keinu, kontaktit ylipäätänsä), sensijaan kepit edistyny huimasti. Figollekin kontaktien vahvistelua ja ratatreeniä.

Perjantaina mökillä uintia & Peetu-staffin kanssa mettässä kirmailua! Hymy Kaksijalkaiset teki mökkihommia ja mm. korkattiin grillauskausi!!

Lauantaina minä&Skippy ravikille Riitta Korrin & Virve Sormusen toko-oppeihin. Virve piti alkuun teoriaosuudessa mulle tooosi nappiin osuvan "puheen" henkisestä valmentautumisesta, stressistä, tulospaineista, kehässä toimimisesta yms. enempikin ohjaajaan liittyvästä kisakäytöksestä.

Sain hirmusti ajatuksia omaan kisatoimintaan. Sinne kehään ei mennä tulostavoitteiden kanssa, vaan pitämään hauskaa ja nauttimaan meille varatusta ajasta. Sieltä ei ole kiire mihinkään ja siellä keskitytään vain koiraan. Tuetaan ja autetaa koiraa. Olen tehnyt aika tyhmiä mokia kisoihin liittyen ja osittain tartuttanut sen huonon fiiliksen Kippeenkin...nyt siis pitää valmentaa ohjaajaa enempi kuin koiraa. Mutta senhän me kaikki tiedämmekin, että koiratouhuissa 99% on kattominen peiliin! Silmänisku

Käytännön osiossa oli 15min/koirakko/kouluttaja. Mentiin ekana Riitalle tekemään omavalintaisesti seuraaminen ja nouto. Seuraamisessa tein ensin itse kaavion ja sitten toisen kaavion Riitan toimiessa liikkurina. Kippe teki tänään mahtavan kivaa seuraamista, ja Riitta sanoi että teknisesti siinä ei ole korjattavaa (no joo AINA on parannettavaa, mutta noin yleiskuvallisesti). Sitten juteltiin yleisesti meidän koeongelmasta ja Kipen "jäätymisesä". Samaa sanoi Riittakin, että paljolti voi johtua iän tuomasta epävarmuudesta ja että vanhemmilla koirilla tällaisia ongelmia harvoin on. Jäipä taas kaikkinensa kiva fiilis.

Nouto ensin kisamaisesti -ok. Palautusvauhti on vähän hitaampi (laukalla kuitenkin). Riitta sanoi tämän johtuvan siitä, että joutuu nyt niin paljon keskittämään kapulan pitoon, kun olen työstänyt sen kapulan puremisen pois. Mutta tästä ei tartte olla huolissaan, kun sekin vauhti olisi riittänyt kokeissa. Tärkeintä kuulema keskittyä pitoon ja palautusasentoon, kauaskantoisemmin ajateltuna. Hetsatessa kapulalla ennen kapulalle päästöä murisee kapulalle eikä ota kunnolla suuhunsa vaan "härkkii", eli nyt saa ottaa noutoja oikeastaa koko liikkeenä, kunnes palautus on 100% vahvistunut oikeaksi.

Virven kanssa tehtiin tunnari ja kaukoja. Tunnari hirmu hienosti piiiitkän tauon jälkeen! Palautus tosin ravilla, mutta matkakin oli vähän kisanomaista lyhyempi, mutta itse nenätyö wau! I-M-I-kaket nyt jumittamatta!! I-S-M-S-kakeja peruutusleikkinä.

Pasi&Figo kisasivat II-luokassa Tampereelle. Ekalta radalta harmittavasti yksi rima alas, joten 5 ja sij. 4./12, tokalta radalta 0-voitto!!! Cool Eli yhtä nollaa uupuu III-luokkaan noususta. Pasi voi jaksaessaan ite selostaa tarkemmin ;-)

Sunnuntaina pääasiassa mökkitouhuja, siivousta ja sensellaista. Illalla Kipelle ilmasutreenit äitin&Epin toimiessa maalimiehinä. 6 ilmasua kivasti, aukealla käänsi jokaisen piston rulla suussa eteenpäin -eli aukealla ei ongelmaa etenemisessä rullan kanssa. Nyt myös itse otti kiintorullan ilman apuja. No sai Figokin tehä haukkuilmasuja Silmänisku Ei pysy jätkä nahoissaan....

Maanantaina paljon kesäsäässä metsälenkkeilyä ja naatiskelua! On nämä vuodenajat niin kivoja!