Tää viikkohan (lauantaihin asti) on pyhitetty mun ja Kipen osalta tokoilulle!

Viimesen viikon hätäpaniikkitehotreenailut alkoi niinkin hyvin, että mulla oli maanantaina hirvee migreeni...no töitten jälkee koirat pissalenkille ja sitte oli pakko vähän vääntää sitä tokoa.... Metässä puitten kierroilla sivulle-&eteentuloja, stoppeja sekä kakeja. Jatkettii pihassa. Tooosi taas järkevää, ite väsyneenä, paha olo & pinna kireellä. Siitä sitten seurasi se, että mm. hermostuin metallinoudossa, kun se ei vaan suju (=ällö). Noh, tekikin sitten varmaan tosi hyvää jatkoa ajatellen (kokeessa ei takuulla koskekaa koko kapineesee).... ja tästä ei sitten sen enempää.

Tiistaina olo oli parempi ja parani entisestää pitkin päivää. Joten illalla Pasin mukaa kentälle. Siellä oli joku rallytoko näytöskin (tuntu olevan aikasta turha laji). Tein ruutua, stoppeja, kaukoja, tunnarin sekä paikkamakuun Maxin&Ergin kanssa. Noh, olihan se taas kaikilta osin aika kauheeta... Paras oli kuitenkin paikkamakuu. Anne siellä piilossa sanoi parin minuutin kohdalla, että Skippy on ku patsas, korvatkaan ei liiku. Ja siitä ehkä puoli minuuttia, kun Masa ilmottaa, että kröhöm, nyt se on selällään tuolla. Siis likka oli ketarat kohti taivasta ja naatiskeli auringosta ja kivasti selkää kutittavasta hiekkakentästä. Onkohan meijän paikkamakuu nyt mennyt vähän liian rennoksi...?!? Tässä vaiheessa mä en oikeesti voinut ku nauraa! Kertakaikkiaan en saanu pokkaa pidettyä kun kävin korjaamassa koiran takasin oikein päin... *voi huokaus, tässä viikon edetessä kohti lauantaita muutan takuulla mieleni enkä lähre Mikkeliin edes matkaseuraksi!!* Pasi vaan lohdutteli, että ainakin sitte hauskuutetaa tokoihmisiä siellä kisapaikalla, kun ei tehdä niin totista ja tavanomaista suoritusta...!

Jos toko kusee, niin Pasilla sitten vuorostaan meni agility ihan kivasti. Figo oli hyvä kaikkinensa -pikku radan pätkiä joissa onnistui niin mutkat, kontaktit kuin kepitkin. Noh, kuulema ainut miinus minkä Pasi keksi, oli että aina ei olis malttunu kontaktilla odottaa jess-vapautuskäskyä. Figolla oli tänään hyvä päivä helteestä huolimatta!

Skippystä totesi vaan, että oli vähän väsy tänää. No haloo, sillä oli tokotreenit alla siellä hellekentällä!! EIkä se näyttäny yhtää väsyneeltä, mutta toki saattaa tuntua ohjaajasta sitlä, jos vertaa normi Kippeen. Kippe taas vähän roiski 50cm rimoja, vaatisi nii-in rauhallisen ja tasasen ohjauksen ettei tiputa. Tätä treenittävä edelleen!! Välillä kyllä aivan näppäriäkin mutkittelu pätkiä hypyillä. Tänään pelkkää hyppy-putki rataa, ei kontakteja eikä keppejä.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Keskiviikkona muistaakseni tokoiltii ihan siinä "oman" pihan nurmikolla. Eilen torstaina kävelin koissujen kanssa leirintäalueen ihanille isoille nurmikoille. Matka ei oikeasti oo pitkä, mutta vähän siinä kesti ku piti uida (siis koirien, ei mun) noin miljoona kertaa matkan varrella... Löydettii mukava varjonen kohta, joka tietenkin oli vapaa niistä lukuisista auringon palvojista (ihmetteliköhän ne yhtää, että mikä hullu tuo aikuinen ihminen on, kuka riekkuu ja hihkuu koiriensa kanssa tällä helteellä?!).

Skippy teki hyppynoutoa (metrinen este saatii 1x1m puisesta lastausalusesta, joita löytyi pino), ruutua, kaukoja, luoksetuloja, stoppja kierrolla, seuraamista, liikkeestä istumista....se tunnari jäi taas..!

- Hyppynoudot ihan jees, loikki hyvin kapulan kanssa metristä. Tuohon ei ollu varaa koskettaa, kun kaatu heti (Kippe oppi tähän heti ekalla hypyllä , joten oli mainio harkka)

- Ruutua tehtiin vauhdikkaasti joko lätkän avulla tai lelulla. Erikseen loppuosan seuraamaantuloa (hyvät!).

- Kaukot on ihan awful!!!! M-S etenee noin kaksi koiran mittaa.... onkohan sitä intoa nyt tullu "hieman" tekniikan kustannuksella? Tätä sitten jauhettiin läheltä ja/tai takapalkalla.

- Luoksetulo muuten ihan ok, mutta se saamarin stoppi vaaaaaluuuuuuu...... Vaikka kierrättämällä pysähtyy kuin seinää....jeee....

- Liikkeestä istuminen selkeästi tarkoitti maahan. Tänä aamuna se kyllä taas tarkoitti istu. Mikä varmuus ja tasaisuus *huokaus*

- Ja sitten se seuraaminen. Tässäkin oli intoa, joten tietenkin sitten myös painoi ja poikitteli!

No mutta jotenkin mulle kuitenkin jäi positiivinen fiilis torstain treenimisistä. Lähinnä kait kun oli kivaa tehdä ja koissu oli ihan täpinöissään! Täpinöissään varmaan uinnista ja kun tiesi että pääsee uimaa heti treenin loputtua taas. Kierorkset ehkä kuudessa tuhannessa! Tykkään siitä kyllä tollasena formula-eläimenä!

Siis kyllähän toko(kin) vaatisi oikeasti treenaamista, jos sitä haluaisi osata!! Sitä jotenki on sellanen harmakuvitelma päässä, että no tokohan nyt tulee tossa rinnalla vasemmalla kädellä tehtynä, mutta ei. Ei se onnistu ilman säännöllistä ja järkevää treeniä....vaikea laji.

Nyt on sitten kaikki voitava tehty (no ei kyllä oikeasti tehty mitään, lauantai kisoja varten. Perjantai-ilta mennää vaa mökille lepäilemään...niin ja tietenkin UIMAAN!!!

Figo sai höntsätä samoja juttuja kuin Kippe, kun en jassanu sille erikseen keksiä mitään järkevää ja hyödyllistä. Hyppynouto on ihan sen bravuuri, pikkumies leiskauttelee metrisen mennentullen hups vaan ja tykkää siitä hurjasti!  Ja ruutu on kiva. Ai onks´ Figon tokoilu vähän höntsäystä ja hubailua?! Onhan se, muuta niin pitääki kun sitä tehdään vaan tekemisen ilosta!!