Onhan taas ollu blogi talviunessa. Toisaalta mitään merkittävää ole tapahtunutkaa, höntsätty tokoa ja aksaa.

Eilen tiistaina sitten eksyin pro-hifistelijöiden joukkoon tokoilemaan. Koko päivän kylläkin mietin hyvää tekosyytä jäädä pois tai sitten ainakin hyvää selitystä miksi tänään ei oikein onnistu   Ensimmäisee en keksiny mitää pätevää, joten oli pakko kääntää Rellun nokka kohti Kausalaa. Jälkimmäiseen keksin kyllä monta selitystä Pasin avustuksella. Ja ihan oikeasti jänskäsin vähän, että Kippe on valeraskauden takia totaali laamalapanen.

No joo, eli siis Katrin & Elinan kanssa Kausalan maneesilla tokoamassa. Tehtii sekä liikkuroiden että itekseen.

Skippy teki ekassa satsissa seuraamista, tunnarin ja luoksetulon; toisessa noutoja, ruutua & merkkiä. Katri oli meille liikkurina ja neuvojana ekassa setissä, toinen tehtii itekseen. Ajattelin, että paree ekalla kerralla tehdä liian vähän kuin liikaa. Skippy oli mukavampi kuin ajattelin. Ei mikää sähäkkä, mutta teki kuitenkin iloisena. Valeraskaus tekee siitä vähän sellasen laiskan pullukan, joka säästelee itteään, plääh.

Kyllähän se tosi vahvasti näkyi, että ollaan puuhasteltu tokoa vain kahdestaan. Hirmusti se otti häiriötä muiden menosta ja ilonpidosta. Tämä heijastui oikeastaan joka liikeeseen. Toisaalta en ole tästä kovinkaa huolissani, koska tiedän että unohtuu muutamassa reenikerrassa, jos vanhat merkit pitävät paikkansa.

Seuraaminen: oikeastaan ihan perus hyvää. Tässäkin välillä teki mieli vilkuilla Elinan touhuja, mutta ihan kohtuullisesti pystyi keskittymään. Paitsi että se edistää sellasen 10cm kokoajan. Hmmm, menee ihan mun piikkiin, kun mun kriteerit on ollu vähän sinne päin ja kuhan kivaa on.... Alkaako tehdä tälle jotain?!

Tunnari: itse tunnari hajutyöskentelyineen oli ok. Palautuksessa piti vaan jäädä ihastelemaan Sinan hurjan nopeaa ruutuun pinkomista. Joten annoin tuo-käskyn. Ja sitten olisi ennakoinu sivullesiirtymisen ihan omin luvin...

Luoksetulo: aivan tööörrrrrkeä stoppi, siis eihän se pysähtyny ollenkaa, vaan hipsutteli menemää ja selkeästi mietti taas Sinan puuhasteluja. Maahanmeno oli jotenkuten ok ja loppu hyvä.

Sitten taas tolpan kierolla kyllä pysähty kuin seinään. Nyt me aletaan tekemää samaa kun Katri on tehny Merkan kanssa. Taaksepäin tolpan kiertoa stopin jälkeen ja siitä vasta palkka, voimakas käsky (kroppa-avun kanssa), lyhyeltä matkalta jne. Ja sitten kun koira varmasti tietää mitä pitäisi tehdä, mutta ei tee, niin suullinen palaute / palautus stoppikohtaan. Ja jos mä saan Kipen menosta ikinä puoliksikaan samannäköistä kun Mervin meno on, niin woooouuuu!

Nouto: olipa ällö kapula kun Mervi oli räkiny sen ihan limaseksi ja sitte oli vielä maneesin purua ja ja ja...eli ei taas oikein voinu ottaa vierasta kapulaa suuhun. No otti se sen, välillä nopeesti, välillä pelleillen (muistutus käskystä huolimatta). Mutta palautti kyllä sen näkösenä, että olis näyttäny mulle sentteriä jos olis osannu... Paitsi tolppaa kiertäessä. Siis pelleileekö se vaan mun kanssa?! Kiva tekeminen kyllä kelpaa...

Ruutua: suorilla lähetyksillä ok. Merkkiä erikseen. Kerran merkiltä ruutuun. Ja totta kai tässä piti matkan varrella hämääntyä Emmin kaukoista ja himmata niitä ihastelemaan.

Ja kaikesta tästä säädöstä ja muiden kyyläämisestä huolimatta olin aika tyytyväinen kuitenkin. Me selvittii hengissä ja ihan nokka pystyssä pro-hifistelijöiden tokosessiosta Ja me mennää uudestaa! Tottapuhuen minähän hyödyn tuosta seurasta ihan hirveästi, jos ei tulosta ala tulemaan ei se ole ainakaan treeniseurasta kiinni. Olipa hurjan kiva tokoilla porukalla! Mä tartten selkeästi porukan, muuten tulee helposti pitkiä taukoa ja ajattelematonta treenausta... Kiitos siis!

-----------------------------------------------------------------------------------

Torstaina omalla lähikentällä

Kickboxingin jälkee päätin olla reipas ja lähteä vielä tokoilemaan. Viereisen päiväkodin parkkis olikin tupaten täynnä (mitkälie iltamat siellä...), mutta alakentällä odottikin iloinen yllätys, kun auramies oli käyny siellä pöyrähtämässä. Päästii siis ihan priimakuntoiselle talvikentälle tokoilemaan!

Skippy teki kaksi kierrosta. Ekalla luoksetulon stoppeja & kaukoja, toisella noutoja, jääviä & seuraamista.

Stopit Katrin ohjeiden mukaa nyt niin, että stopista pistin kiertämään tolpan ja siitä mun luo palkalle. Joskus suoraa palkalle, koitin varioida. Matka mun & stopin välillä oli aika lyhyt. Tai huomasi, että pidemmällä matkalla ei pyshädy niin hyvin. Saatii tosi hyviä pysähdyksiä, mutta myös vähemmän hyviä. Kokonaisuutena ok.

Kaukoissa vähän sama, lyhyeltä matkalta wörkkii jotenkin, mutta kisamatkalta helposti tarttee kaksi käskyä kun meinaa jumittaa / on epävarma?

Noudot on nyt jotenkin murheen kryyni... *huokaus* Ei oikeen toiminu mikään osa-alue, ei nosto, ei palautusvauhti eikä -asento. Ihan kokoliikkeenä, vauhdista palkaten sekä kierroilla. Pitää pohtia...

Jäävissä istu & maahan oli oikein kivoja, seisominen on totaalisen unohtunu, kun ei olla sitä tehty oikeastaan ollenkaan varmaan vuoteen.

Seuraamista loppuun. Ihan parasta seuraamista ever !!!! Joo edelleen se vakio 10cm liian edessä, mutta muuten. Ikinä ei varmaan ole menny noin tasapainosen harmoonisesti. Kaikki käännökset hyviä, oikeen tsemppasi takaosalla. Kontakti pysyi ihan katkeamatta, koiran keskittyi ihan kybällä. Kaikki vauhdit meni hyvin. Yleisfiilis oli aivan parasta. NYT tiedän millaista sen pitäisi olla. Ja tehtii ihan namipalkalla. Hmmm....oonkohan sittenkin vääntäny Kippeä liian korkeeseen vireeseen seuraamista varten...? Ja miten saan sen jatkossa tekemään aina tollasta seuraamista...?

Figo höntyili (sananmukaisesti) samat jutut välissä. Se on jotenkin aivan törkeen raivostuttava, mutta silti aivan älyttömän sulonen. Jotenkin nyt ollu aika levoton ja lenkeillä ihan omalla planeetallaan hajujen maailmassa, onkohan jollain naapurin nartulla juoksut...? Se teki tokotkin aivan älyttömillä kiepeillä. Hassu ukko, mieletön tohina, toisaalta jumittaa silmällä sitten aika vahvasti. Mulla varmasti palaisi käpy jos pitäisi tehdä tokoa tavotteellisesti sen kanssa, tollanen höntsäilytoko on kyllä kivaa!