Wiun takakoipi on nyt ollut meidän silmiin aika normaali! Edelleen ravissa herkästi poikittaa vasemmalle, mutta muutoin jalka ei enää sellainen”puujalka”, vaan toimii normaalin näköisesti. Vähän ollaan yritetty rajoittaa revittelyjä, leikkejä Figon kanssa eikä olla tehty mitään vauhtijuttuja (agilityä, hakua, tokon vauhtiliikkeitä…). Maanantaina (29.9.) käytiin toisen kerralla tosi pätevällä Karoliinalla Espoossa.

Wiun jatkohoito akupunktiolla vasemman takajalan lihasrevähdyksen takia.

Tilanne selvästi parempi ja seistessä ei puolieroa takajaloissa. Lantio hieman vinossa ja lannerangassa pientä kireyttä. Revähdyskohdassa ei enää turvotusta, mutta edelleen kireyttä ja lihas normaalia kovempi, ei kuitenkaan aristava. Vasemman takajalan koukistus jäykkää ja ojennus aluksi hieman vajaa.

Seuraava hoito 4 vk:n kuluttua ma 27.10 klo 17.

Hoito kotona:
-takajalkojen passiivinen venyttely lenkin jälkeen: koukistus, ojennus taakse
-istu-seiso-istu, maahan-seiso-maahan esim. 10 toistoa molempia/päivä (Huolehdi oikea asento loppuun asti)
-lenkkeily vaihtelevassa maastossa, ei kuitenkaan vielä revittelyä
-lajiharjoittelua ilman rimoja, ei tiukkoja käännöksiä max. 45 astetta, u-putkia, linjoja, yksittäisenä voi tehdä a:n kontakteja ja keinua (ei kovasta vauhdista radan osana), ei vielä keppejä, hyppyjä tai puomia. Muista kunnon lämmittely ja jäähdyttely!
-2vk:n kuluttua jos paraneminen etenee odotetusti voidaan rimat nostaa kintereen korkeudelle seuraavat 2 vk ja lisätä puomi

Niin tykkään tästä systeemistä, mikä Karoliinalla on, että saa ohjeet/ hoitokertomuksen aina kirjallisena! Tuossa on nyt painotettu agilityä, että Pasi tietäisi mitä lajitreenejä saa ja EI saa tehdä ;) ...ja koska nyt jo toinen hoitoalan ammattilainen käski tekemään kaukoja, niin kait niiden työstämistä on vaan jatkettava!

Koska agilityn tilalle on pitänyt keksiä ajanvietettä, ollaan tehty muutamia ilmaisuja niin, että Pasi on pakotettu maalimieheksi. Useimmiten sisällä ihan tyypin löhötessä sohvalla ja mä vaan laitan rullan johonkin siihen viereen. Ja tämä suhteellisen passiivinen mm sitten nakkaa Wiulle nakin palan, kun tulee ”näytölle” :D Ulkonakin toki tehty, pihassa ihan lyhyellä matkalla tehty hommaan rutiinia.

Torstaina Sanna tallasi Wiulle jälki nro 8:n. Eka vieraan tekemä jälki. Satoi, välillä paljonkin. Noin 500m., vanheni ehkä 30min.(?). Oli kyllä hirmu haastava. Luulen, että tuolla Kukonkoivun metsikössä on paljon kaikkien muiden kulkijoiden hajuja, kun polkujakin siellä risteilee. Jotenkin Wiu ei yhtään kiinnittynyt jälkeen niin kuin aiemmin on tehnyt. Meni korkealla nenällä, haisteli kaikkea muuta, ei oikein keskittynyt. Mäkin vähän hämäännyin, kun ei puksuttanutkaan kuin juna, kuten aiemmilla jäljillä. Positiivista oli se, että jotenkin rämmittiin jälki läpi ja nosti ihan ite 3/4 keppiäkin! Lopussa taidettiin oikaista yksi lenkki ja sinne se yksi keppikin sitten jäi.

Sanna käveli perässä ja yritti koko ajan soitella Koposelle jälkikoepaikkaa :D …jäätiin 2. varasijalle. Kiitokset vaan Sanna taas kaikesta avusta! Koposelle tehtiin janatreeni, jossa taas näki kun Sanna käveli janan yli siellä 50metrissä. Sen jälkeen vaan pikkupätkä jälkeä yhdellä kulmalla + iso keppi, jolla leikittiin. Aika ok meni!

Lauantaina Wiulle jälki nro 9 Vierumäelle Opistontien varteen, ite tallasin, n. 400m, vanheni 45min. Tämä taas tutusti matalalla nenällä kivasti, nosti kepitkin 4/4. Pasi oli perässä kävelemässä. Aattelin, että jos nyt tämän loppuvuoden ennen lumien tuloa vahvistelisi vaan perusjäljestystä sekä keppejä ja ensi keväänä vasta opettaisi janan/ jäljen noston.

Koposen haku sen sijaan EI ole mennyt parempaan suuntaan... Käytiin sen kanssa sunnuntaina hoffiporukan hakutreeneissä vierailemassa. Helppo treeni; 4 löytöä, 3 valmista ja vika peräänjuoksuna. Alku kokeenomaisesti, palkka piilolla hallintaan oton jälkeen. Vieras maasto&maalimiehet ei tuntuneet missään. Mutta jokainen valmis piilo vaati vähintään 2 lähetystä. Ekalla käy vaan kieppaamassa jossain 10metrissä, josta sitten uusinnalla lähti aina ihan hyvin... .. tämä tuntuu nyt olevan tämän hetken tilanne, ei vaan lähde ainakaan ekalla yrityksellä (ehkä tokalla, ehkä kolmannella...). Ihan sama kuinka hyvä tallaus piilolle menisi tms. Avuilla tietty lähtisi heti ekalla, mutta en nyt niitä halua pääsääntöisesti käyttää. Mielummin niin, että menisi vaan kun niin sanotaan. Tyhjät taidan nyt tältä kaudelta kokonaan unohtaa... .. Katsotaan miten tilanne kehittyy ja elää. Omissa treeneissä ei ole ollut yhtään tuon parempi lähtemään, joten tuo vieras -aspekti ei asiaan vaikuttanut (mua ei kyllä tippaakaan jännittänyt, joten sinänsä ei vastannut koetilannettakaan).

Nyt ollaan ehditty lenkkeilemäänkin vähän enempi. Figo on saanut joka päivä kunnon lenkin, kun Pasikin on vähän innostunut hölkkäilemään :)

20140922_162741-normal.jpg
Kukkulan kuninkaat <3

20140923_183515-normal.jpg
Senioreiden kanssa syksyn ekassa räntäsateessa hölkkäilemässä :P