Maanantaina tuli taas pikku tauon jälkeen ammuttua startterilla (6 mm) Kipelle. Ammuttii metässä. 3 ekan laukauksen aikana kierrätin puita/palkkasin, 1 sivulla istuen ja 2 viimestä seuraamisen yhteydessä. Nyt ekaa kertaa pidin käskyn alla (sivu/seuraaminen) ammuttaessa. Hirmusti on edistyny! Joten ei hätää, hyvin tämän(kin) puolesta päästää elokuussa kisaamaan! Siis vielä pitää totuttaa ja treenata, mutta ei ole enää paniikkia, että jääkö se laukauksista kiinni....

Pikkutottiksia myös. Ollaa nyt paukutettu jääviä (istu&maahan). Myös vähän seuraamista, luoksetulo ja eteenmeno lelulle.

Käytiin katomassa yhtä taloakin Vierumäellä. Ei ollut meijän koti se, vaikka piha olikin ihana.....

Päivittelin vähän kisakalenteriakin molempien osalta, kun Pasi katteli kesän agikisoja. Nyt on Kipellekin agilityuran avaus katottuna ja siinä samalla kaikki kesäviikonloput ohjelmoitu meille kaksijalkaisillekin! Mutta ne on kivoja menoja nuo kisat, koulutukset & leirit!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tiistaina oli oman agiporukan "kisat", eli ratatreeni kisamaisesti.

Molemmat koissut teki I- ja II / III-luokan radat. Kuvasin pitkästä aikaa, joten laitetaa näytille tännekin (kun Kippeä ei ole juuri kuvattukaa agiradoilla).

Kipellä I-luokan radalla vähän rimat roisku... VIDEO TÄÄLLÄ

II/III-luokan rata jo paremmin, Pasin muutamia ohjausmokia lukuunottamatta. VIDEO TÄÄLLÄ

Alkaa Pasi&Kippe jo selviytyä ratojakin läpi, vaikka eihän se vielä ihan sulavaa menoa ole, mutta edistystä tapahtuu kokoajan, mikä on pääasia!

Figolta II/III-luokan rata VIDEOLLA TÄÄLLÄ. 0-rata pojille :)

Kontakteissa on vielä paaaaljoooon tekemistä molempien kanssa, että sujuvat myös osana rataa.... Meinaa aina hiipiminen nousta esiin (ks. esim. Figon puomi tolla radalla.... ). Tuo II/III-luokan rata oli Pasille aika haastava, kun vaihtoi koiria lennosta. Eli sai vähän miettiä ohjausta, kun on niin erilaiset koirat ohjata.....siihen nähden aika hyvin selvisi!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torstai olikin jännä päivä -meidän Skippystä kuoriutui huippumalli!!! Torstai-vaatemerkin kuvauksiin tarvittiin koiramallia ja meiltä kun noita nelijalkaisia löytyy, niin riensin apuun. Oikeastihan tämä olisi ollu itseoikeutetusti Figon, maailman söpöimmän&kauneimman koiran, heiniä, mutta sehän on nyt bikinikauden lookissa, joten ei kehdannu viedä kameran eteen....siispä Kippe estradille.

Kuvattiin Lahden satamassa hurjassa helteessä -Kippe pääsi kolmeen kuvaan mukaa. Pikkulikka jaksoi hirmu hienosti koko päivän kuumassa säässä ja vielä järven rannalla -> pääsemättä uimaan!!! Mikä tuska ja vääryys, mutta nyt piti jaksaa olla hieno (ja kuiva) malli. Suurimmaksi osaksi päivä oli odottelua meijän osalta ja Pönninen malkoili hienosti pitkät ajat varjossa tekemättä mitään (no ehkä se kaihoisasti tuijotteli rantaa ja vettä....). Kuvausryhmä kyseli rotua ja ihmetteli kuin se tottelee noin hyvin?! Stylisti tarjosi mulle vuotiasta snautseriaan hoitoon, jos kouluttaisin senkin samanlaiseksi! No mä sitten vaan haalin kaiken kunnian itselleni, enkä kertonu, että oikeasti se on meillä tuo Pasi joka pitää koirat kurissa ja herran nuhteessa!   (...joten olisin oikeasti varmaan ihan kusessa vuotiaan snautserin kanssa.....)

Laittelin hienoja otoksia sitten tänne, kunhan saadaan ne kuvaajalta ja käsittelystä! (niin ja sai Kippekin palkkansa; pääsi lopuksi uimaan! )

Illalla huippumalli palautui maanpinnalle ja omaan rooliinsa, kun Pasi lähti molempien kanssa aksaamaan ennen juhannuksen viettoon siirtymistä. Minä ängin itteni sillä aikaa Cittarin juhannusruuhkiin... Meni 40e ihan vaan perunoihin & mansikoihin, huh. Mutta oli meillä sitte hyvät juhannuspöperöt!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juhannus meni ihan vapaalla -sekä koirat että me kaksijalkaiset. Oltii mökillä Pasin äidin & veljen perheen kanssa. Koirat vaan löhöili ulkona ja ui. Ja nautti kun koko lauma oli kaiket päivä koolla. Käytii me ihanan pitkät mettälenkit sekä perjantaina että lauantaina -en tiedä nautinko minä vai koirat enemmän, kun ehdittiin kunnolla lenkkeilemään?

Onneksi tuli lenkkeiltyäkin, kun vastapainoksi syötii, ja paljon syötiinkin! Grilliherkkuja, mansikkakakkua ym. "juhlaruokaa". Käytii veneilemässä, kattomassa kokko kylällä, saunottii....ah, kiva muistella niitä täällä toimiston ankeudessa *huokaus*

Pasi nikkaroin mökille kolme hyppyä -tulikin hienot vaikka ovatkin vielä maalaamatta. Nyt mökillä on kepit, keinu ja ne 3 hyppyä. Välistävedot tuotti tuskaa molempien kanssa -toimivat niin eri systeemeillä siinä!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina jaksoin jo lähteä hakutreeneihin Kipen kanssa

Teemana edelleen ja vieläkin ilmaisut.


"Mä haluuuuun jo, milloin on mun vuoro?!?"
 

Ei mitää kummallista, 2 pressupiiloa ja 2 umpparia, kaikki irtorullilla. Nou probleemos! Nyt vaan matkat pidemmiksi (eli piilot ihan 50 metrii) ja tehää paljon ummpareita, että tulisi varmoiksi, vaikka ei niissä sinänsä nyt ongelmia näkynytkään.


"Ukko!"


ilmasu


"Otä mamma jo se rulla, että päästää piilolle!!"


"Näytä!"

Ennen kuin olisi valmis kokeisiin, pitää vielä:
- kiintorulla ilmasut varmoiksi pitkältä matkalta & umpparit
- näytöt -> lähinnä se loppuosa, että menee mm:llä maahan ja odottaa mun lupaa = hallinta
- palkkaamattomuus
- muutama kokeenomainen pimeärata-treeni ohjaajaa varten


Hyökkääkö pallon koiran vai koira pallon päälle ?!


Onnellinen pieni hakukoira

Loppuun vielä esineruutu. Eka nousi tosi nopeesti (keskeltä ruutua), takakulmat oli vaikeat. Tämä on perinteisesti jotenkin vaikea alue.... Kaikki koirat seloilee siellä hajujen kanssa -onko paljon peuroja & hirviä (ainakin jälkiä) vai mikä?


Löytyhän sieltä joku esine, tulossa jo pois ruudusta.
Annoin lopuksi Kipen pitää esineen palkkana.

Treeneissä vierähti sitten sellanen 6 tuntia, mutta onneksi oli hyvät evästykset (kiitokset vaan tytöille BH-kaffeista&piirakoista!):