Uuden vuoden juhlinnan jälkeen oli karu herätys sunnuntaina kun olin mennyt ilmoittautumaan kisoihin. Kisapoltetta oli kyllä jo vähän kun edellisistä kisoista oli aikaa jo jokunen kuukausi. Ensin oli kaksi agilityrataa ja viimeiseksi hyppäri.

Eka rata vaikutti  hieman pelottavan helpohkolta. Vauhdikas rata jossa muutama kinkkinen paikka. Lopulta monikaan bortsu ei onnistunut varmaan edellisistä syistä johtuen. Harmi, että kuvaaja myöhästyi ja niin meidän paras rata jäi sitten filmaamatta, siis ihan oikeasti paras :) Tulos oli kylläkin hylky, koska päästin Figon nappaamaan väärän esteen. Alussa oli vauhdikas suora jonka päädyssä ysikympin ulkomutka oikealle, hyppy takaa, niisto ja vienti kepeille ohi suoran päädyssä olleen hypyn. No minä tampiona jäin siihen ikään kuin varmistamaan, kökkimään ja käskyttämään tässä tai jotain, kun olisi pitänyt liikkua kohti keppejä. Noh Figo ei varmaan tajunnut mitään väärää tapahtuneen, kun rata jatkui sujuvasti eteenpäin. Muutama mutka venähti vähän turhan pitkäksi, mutta muuten tosi kivasti sujui rata. Figolla oli hyvin menohaluja.

Toinen rata ei jostain syystä tuntunut tutustumisessa oikein mieleiseltä ja muutamat ohjausvalinnat jäivät vähän vaivaamaan. Esim. putken jälkeisen päällejuoksun olisi voinut korvata valssilla sillä A:n jälkeinen valssi teetätti itselle hieman kiirettä vaikka olikin varmempi valinta. Pakka lähti vähän sekoamaan ekan pudotuksen jälkeen joka taisi tapahtua esteellä 13 tai jotain. Figon vauhti oli kellon mukaan lupavaa vaikka tosin tällä radalla se ei tuntunut niin vauhdikkaalta kuin ensimmäisellä. Kepeillä jouduin vähän repimään vauhtia lisää. Epäonnistuin Figon virittämisessä, mutta yritin ottaa siitä oppia seuraavaan lähtöön. (Video)

Kolmannessa lähdössä ei ollut oikeastaan mitään menetettävää ja ajattelin, että mennään niin kovaa kuin koirasta lähtee. Ovathan sertit kivoja, jos kohdalle sattuvat. Noin kovassa seurassa pitää kuitenkin mennä jo riskirajoilla. Harmittavasti heti neljäs rima alas josta johtuen heti vähän pakka sekaisin. Sen jälkeen alkoi rävelsin vielä lisää ja löysin itseni koko ajan väärästä paikasta. Askelmerkit eivät tällä kertaa oikein osuneet kohdalleen. (Video)

Kisastarttien puute vähän näkyi kokonaisuudessa. Hieman häiritsee myös se, että näköjään teen samoja vanhoja mokia, heiluttelen käsiä ja vedän ohjaavan käden liian aikaisin pois ja vaihdan vastaiseen. Olen vähän kiinnittänyt huomiota noihin asioihin kun olen treenaillut tekniikoita. Näköjään kuitenkin vanhat tavat puskevat vielä kisatilanteessa läpi. Täytyypä ensi kerralla muistuttaa itseä tuosta. Positiivista on se, että nyt alkaa olla tuntuma Figoon myös kisakentällä, vaikka se kävisikin kuumana, ja se tuo itselle lisävarmuutta. On mukavampi tunne kun tuntuu, että koira on hanskassa. On myös tuntunut, että Figon vauhti olisi kasvanut ja tätä ajatusta kellokin puolsi. Kuulin myös ulkopuolisen kommentin, että Figon puomi on tullut vauhdikkaammaksi, menee kovempaa loppuun asti, joten aivan turhaan ei vissiin ole hinkattu :)

Kuun lopussa sitten Hyvinkäällä uudestaan.

T.Pasi