Perjantai ja lauantai jotenkin vaan meni tekemättä sen kummempia, ainakaan ei nyt muistu mieleen! :) Eilen oli löhöilypäivä kun kaksijalkaisilla perjantai-illan yhdille lähtö hieman venähti! ;-)

Tänään sunnuntai aamuna käytiin tottistreeneissä SiMPeK:n hakuporukan kanssa. Tokoiltiin seuran majan pihalla, muutama koira kerrallaan. Pakkastakin oli mukavasti vain aste, joten pystyi namejakin käyttämään.

FIGO otti alussa ryhmäpaikallaolon. Selkeästi kuormittui tosi paljon uudesta paikasta (ei olla aikoihin oltu tuolla), muista ihmisistä, koirista, hälinästä...Pysyi kuitenkin hyvin maassa. Pasi kävi palkkaamassa muutaman kerran. Ei ollut vaiktusta vaikka vieressä ollut koira käytiin vapauttamassa. Figo selkeästi kyllä suorittaa tehtävää koko ajan ja pysyy käskyn alla, vaikka tuossa tilanteessa huomasikin sen olevan aika hankala paikka.

Figo kävi ottamassa myös seuraamispätkiä sekä henkilöryhmää. Henkilöryhmäkin selkeästi alussa paineisti Figoa, mutta kun sai jalkapalloa palkkana, unohtui ihmiset tyystin ja koira rentoutui. Kyllä huomasi että ollaan paljon treenattu kahdestaan. Figolla vaatimustaso piti laskea kymmenesosaan siitä mitä kahdestaan treenatessa. Nyt täytyy käydä enemmän tällaisissa tilanteissa ja vähempi treenata omalla porukalla. Kuitenkin seuraaminen oli ihan ok, toki helpompaa vaadittiin kun normisti, mutta hyvin meni. Tiheä palkkaus tietty myös auttoi Figoa tekemisessä. Kuitenkin Figo teki iloisella mielellä ja leikki innokkaasti, että siihen ei häiriöt vaikuttanut. Myös kontakti oli hyvä koko ajan.

SKIPPY kävi lyhyissä erissä tekemässä leikkiä, pieniä muutaman askeleen seuraamisia nameilla ja perusasentoja sekä muutaman luoksetulon. Eli "temput" oli helppoja. Skippy vähemmän välittää uudesta ympäristöstä. Tekee kivasti hommia minun kanssa ja leikkii ihan normaalisti. Ei välitä toisista koirista ollenkaan ja sen voi antaa huoletta temuta lelun kanssa. Luoksetulot tein niin että Pasi piti kiinni ja kutsuin. Palkkasin taas siitä kun tuli vauhdilla eteen ilman istumista.

Vieraassa paikassa tosi helposti meinaa tulla se, että ei luota käskyihin samalla tavalla kuin normisti. Kun hain ekaa kertaa Skippyn autosta ja se oli mulla vapaata kentälle kävellessä, niin Pasi ja Figo tuli vastaan. Pasi siinä ohimennessä huomautti, että pidä se vaan ihan käskyllä lähellä, unohda se nameilla houkuttelu. Minä nimittäin olin heti kaivelemassa nakkeja taskusta kun lähestyttii kenttää! ;-) Vaikka en niitä edes tarvinnut kun vaan maltoin tunkea takas taskuun... ..