Isot Kisat -postaukset jatkukoon, eli pieni raportti Saksan Riedenissä järjestetyistä EO-kisoista. Senioriosasto oli tuttuun tapaan mummolassa hoidossa, mukana siis juniorit Wiu & Ronja. Ennen lähtöä tehtiin selkeä jako; Pasi hoitaa kaiken Wiuhun liittyvän ja minä muksun -hyvin toimi.

20150723_1MG_4751.jpg
Team Finland
Kaikki kuvat Jukka Pätynen / Koirakuvat

Lähdettiin keskiviikkona (22.7.) iltalennolla Prahaan, mistä ajettiin alkuyöstä Saksan puolelle Kreuthiin (Rieden). Pientä lisävaivaa/ -kustannusta aiheutti oharit tehnyt autovuokraamo Sixt, mutta onneksi vieressä ollut Europcarin todella ystävällinen jamppa pelasti meidät ja päästiin matkaan. Vielä pieni harhaan ajo ukkosessa ja pilkkopimeässä, mutta yöllä puoli 3 saavuttiin kuin saavuttiinkin kohteeseen, väsyneinä mutta helpottuneina. Onneksi juniorit sentään nukkuivat koko automatkan.

Torstaiaamuna heti eläinlääkärin tarkastukset ja pikaiset treenit, treeniaikaa taas muutama minuutti/ koirakko. Kenttänä toimi ratsastuskenttä, eli kohtuu pehmeä alusta etenkin möyhentyessään. Minä sain (joka aamu) jäädä hotlalle ja rauhassa nauttia valmiin aamupalan Ronjan nukkuessa vaunuissa. Hotelli oli ihan ok (ilman ilmastointia tietty) ja suhtautuminen koiriin oli keskieurooppalaisen ystävällistä eli mm. ravintolaan tulo oli sallittua. Hotellilta oli täydellinen 10 minuutin kävelymatka metsikön&pellon läpi kisapaikalle, samalla siis hoitui koiran alkulämppä ja loppujäähdyttely. Ja oli helppo liikkua ihan omaan tahtiin, kun ei tarttenut sumplia kumpi menee milloinkin autolla tms. Kisapaikkana toimi ratsastuskeskus, eli pari isoa maneesia sekä kenttää, kisaradat siis ulkokentillä. Sää oli lämmin, ei onneksi niin helteisen paahtava kuin viime kesänä vastaavissa geimeissä Unkarissa. Tarpeeksi kuuma kuitenkin, että suomalaiset onnistuivat polttamaan itsensä ;) Oltiin paljon porukassa niin kisapaikalla kuin vapaa-ajallakin, lähinnä Pasin treeniporukan/ joukkueen kanssa. Oli tosi kiva kun katsomossakin oli seuraa koko ajan!

20150722_4MG_8688.jpg
Kisakentät, 4 vierekkäin ja kunnon katsomot

20150723_4MG_8850.jpg
Wiu eläinlääkärintarkissa maneesissa

20150723_4MG_8932.jpg
...ja treenaamassa & ottamassa tuntumaa alustaan.

Aika hyvin päivät kului kisapaikalla, eikäpä siellä pikkukylässä niin muuta tekemistä olisi ollutkaan. Tietty iltaisin ruokailut porukalla ja pyörähdettiin myös Riedenin vesipuistossa vilvottelemassa. Ronja oli hirmuisen reipas ja helppo reissukaveri, vaikkei nyt sentää iltakiukkuja jättänyt huutamatta ;) Ja Wiukin oli taas aivan maailmanmatkaaja, tosi hienosti kulki mukana lentokentillä, hotlassa, vapaana kisapaikalla, jätskibaarissa, kaupungilla... ei mitään ongelmia tai stressaamista -hieno ja helppo likka se on reissukaverina (vaikkei aina kotimaassa sitä uskoisikaan ;) )!

Perjantaina alkoi "tositoimet", eli joukkuekisan karsintaradat (hypäri & agi). Pasin joukkuekavereina siis tuttu treeniporukka eli Janne&Twixy, Santtu&RaiRai sekä Anna&Gaia. Hypäriltä nollat Raikulle & Gaialle, agiradalta Raikulle, Gaialle sekä Wiulle. Näillä 5 nollalla, vitosella sekä HYL:llä joukkue oli 5. paras karsinnoista ja kirkkaasti paikka sunnuntain joukkuefinaaliin!! Finaaliradoilla jokaiselle 5, eli yhteensä 20 virhepistettä ja lopullinen sijoitus oli upeasti 6.! ...pikkusen sinänsä kaiversi, että tällä tiimillä olisi kyllä ollut hyvät mahikset ihan kirkkaimpaan kärkeenkin, niin tasainen joukkue oli.

20150725_1MG_5120.jpg
Joukkueen pojat -vain Anna puuttuu ;)

20150724_4MG_2124.jpg

Lauantaina juostiin sitten yksilökisan karsintaradat, eli hypäri ja agirata tällöinkin. Molemmilta radoilta pääsi 22 parasta finaaliin. Aamupäivällä hypäri, vauhdikas rata ilman kummempia kikkailuja. Wiulle tosi harmillisesti yksi rima alas eli 5. Agiradalle jäi siis "pakkonollan" vääntäminen, ainut vaan, että näissä karkeloissa on aina pakko luukuttaa aivan täysillä että aika riittää sinne 20 joukkoon. Ei voi siis lähteä mitään varmistelunollaa tekemään. Hyvin asenteella Pasi vetikin ja nollahan sieltä tuli! Sijoitus oli 14., eli lippu finaaliin oli taskussa!

20150725_4MG_4629.jpg

20150725_4MG_6867.jpg
Pohja jo hieman pehmentynyt...!

20150725_4MG_6879.jpg

Sunnuntaina sitten molemmat finaalit, ensin jo em. joukkuekisa ja iltapäivällä yksilökisa. Vähän alkoi jo turnausväsymys hiipimään ohjaajankin puseroon, mutta kyllä se tsemppi sieltä vielä löytyi. Olihan se hienoa päästä areenalle yleisön kannustaessa ja eläessä mukana. Tosi hienosti nolla finaaliradaltakin ja sillä sijoitus 6./83!!! Se on kyllä kova suoritus, koska kisaamassa oli kaikki maailman parhaat koirakot ja alunperin makseja starttasi joku 400. Lisäksi tällainen menestyminen teki hyvää pieleen menneen maajoukkuekarsintakisan jälkeen, hieno päätös kesän arvokisoille!

20150726_4MG_9145.jpg

20150726_4MG_1493.jpg
Melkein maalissa ja urakka ohi -finaaliradan tokavika este :)
Kaikki kuvat Jukka Pätynen / Koirakuvat

Nyt sitten jäljellä olisi vielä elokuun lopulla olympiastadionilla kisattava KV-kutsukisa, eli vielä jotain "speciaalia" odotettavana ennen loppujen EO-pisteiden keruuta ensi vuoden Ranskan kisoja varten ;)