Nyt me unohdetaa hetkeksi toko kokonaa, kun selvittii hengissä noista kisoista, vaikkei ne nyt ihan putkeen mennykään Mutta sitte kohta aletaaki vääntämää tottista. Ja kyllä mulla tavallaa jäi vähän into tokoillakin, mutta siirtäiskö suosiolla noi ruudut&tunnarit mitä PK-puolella ei tartteta niin talven pimeille kuukausille, kun ei pääse metsää....?

Anyway, maanantai taisi olla ihan mettälenkki&uinti päivä koissuille. Tiistaina Pasi kävi aksaamassa. Ei ollu menny kovin kaksisesti, kun isäntä itse oli vähän väsyny viikonlopun Rientojen jäljiltä.... Välistäveto oli tuottanu harmaita hiuksia oikeastaan molempien kanssa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Keskiviikkona oltii hakuilemassa pikkuporukalla Korkeen maastoissa. Mukana oli pari uuttakin tuttavuutta; Jarin kaveri Otto-hoffin kanssa sekä Vuokko pörrösen Briida-pennelin kanssa! :) ...ja vakkarinaamoista mukana siis Jari,Taija & mä.

Skippy teki nyt kerrankin sen helpon ja motivoivan treenin suorapalkalla:

Etukulmat haamuina -näytin ykkösen ja perään kakkosen. Ykkösessä oli n. 40 metrissä tyhjä umpipiilo, jonka Kippe tarkasti häntä hurjasti pyörien. Sitte jatkoi matkaa maakuopassa olleelle piilolle. Hyvin!

Kakkosessa oli ojan takana tyhjä umppari ja ukko vähän matkaa umpparin takana piilossa. Hyvin!

Kolmas valmiina. Umppari suoraan 50 metrissä lähetyslinjalla, ukko vähän aluetta eteenpäin piilossa. Taas tosi hyvin!

Nyt meni kaikki pistot hienosti suoraan ja varman oloisesti! Oli kiva & onnistunu treeni!!

Figo oli mukana, kun Pasi on (taas!) humputtelemassa, tällä kertaa Tallinnassa. No oikeesti se on työseminaari, mutta ei kai sitä kukaa selviä Tallinnan reissusta ihan kuivin suin...?! Käytii molempien kanssa lenkillä siinä metsässä ennen treenejä ja sitte tein Figolle muutaman pudotetun esineen. Figo oli tallaajakoirana Sigman kanssa ja loppuun käytiin pikkulenkki vielä Vuokon&Sigman kanssa. Eli sai pikku-ukkokin vähän touhuta&mettäillä. Illalla kotii päästessä ohjaaja olikin sen verran sippi, että jäi Kylmäverisesti Sinunkin kattomatta...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torstaina oli tarkotus mennä kattomaa treenikamujen BH-koetta tohon Löytynmäen kentälle, mutta sitten porukat tulikin käymää... ONNITTELUT tosissaan kaikille kavereille läpäistystä BH:sta, nyt meillä on monta kisaoikeutettua hakukoiraa!! Isi&äiti käväsi kylässä. Ei mennyt kauaa ku isi vähän paranteli meidän partsin aitaa! Nyt on koissuilla vähän tilaa nurmikollakin loikoiluun!


Kännykamera kuvia....tosi huonoja, kun en ollu tajunnu, että kännyssäkin voi säätää kuvan laatua&kokoa...
ja oletuksena oli tietysti joku "välttävä" laatu.... =/

Ku aidat oli pystytetty ja kahviteltu, niin lähdin koissujen kanssa Vierumäkeen juoksemaa. Matkalla ostettii Kaijansinkolta amppelikin tohon aidan tolppaan! :) Oli taas huikea juoksu ilma & ilta-aurinko! Toi on ehkä yksi maailman kauneimmista juoksureitistä, kun kiertää eri lampien rantoja pitkin. Ja se säästää mun penikoita, kun koissut saa huoletta painatella vapaana, eikä tartte pitää kumpaakaa vetämässä... Ohessa pari kuvaa kännyllä (edelleen ennen asetusten säätöjä....):


Figo viilentelee :)


kesämies&-likka

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Launtain hakuilut Vuolenkoskella

Tehtiin ilmsupainotteinen treeni. En jaksa / halua siitä enempiä kirjottaa, kun että meni aivan penkin alle...olin ihan masis ja ajattelin jonku aikaa, että en osaa kyllä kouluttaa Kipestä hakukoiraa(kaan) ja että paras lopettaa koko laji.... Sitten kun ajan kanssa olen pohtinu, niin ei me ehkä vielä heitetä kirvestä kaivoon.....

Nyt treenitään ne ilmasut oikeasti kuntoon, että koira tietää selkeästi mitä pitää tehdä, eikä tartte epävarmana touhuta:

- luovutus kuntoon & mustavalkoiseksi (tästä on taas vähän lipsuttu...), eli vasta käskyllä irti, ei riitä että se tulee mun luo asti ja sylkäsee ite rullan, vaan pitää odottaa "irti"-käsky.

- kiintorulla ilmasu nyt alkutekijöihin -> matka lyhyeksi ja niin että saa varmuutta mitä pitää tehdä. Irtorullalla ei emmi kun se on siinä maassa valmiina. Kiintorullalla lyhyeltä matkalta myös umppareihin.

Tässä kaksi tärkeintä asiaa, joita nyt treenataan haussa.

Etsintä on tähän koulutustasoon aivan hyvää, joten nyt vaan ilmasut samalle tasolle, että uskalletaan elokuussa hakukokeisiin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntain piiiiiiiitttttkä päivä kentällä I / II-luokan agikisoissa

Oma seura järkkäsi agilitykisat, joten oltiin kentällä 7.30-17.00, eli kunnon työpäivä!! Koissut sai olla suurimman osan päivästä mummolassa, ettei tarvinnu autossa nököttää.

Kisojen jälkeen kolmen aikoihin isi toi koissut takas kentälle, että Pasi pääsi treenimää vikaa kisarataa, joka jätettiin kentälle semmoisenaan (II-luokan hyppis, tuom. Salme Mujunen). Kelloteltii vähän aikoja molemmille koirille (ja muillekin seuralaisille, jotka vielä jaksoi kisapäivän jälkeen jäädä harkkaamaa). Figo teki ekalla yrityksellä 3. nopeimman ajan, kun vertasi kisanneisiin maxi-koiriin. Mutta kyllä tossa mutkat venyi&paukkui!

Kipellä kokeili eka pääosin takaaohjauksella, mutta Pasille itselleen tämä ei ole yhtää niin sujuvaa kun edestä ohjaaminen. Vaikka koiralle toimiikin. Kippe roiski rimoja välillä vedätettäessä ja kun vauhti kasvoi.....

Useempi kierros molemmille koirille, molemmat jaksoi painaa samalla innolla koko ajan (Figokin!). Vihdoin saatii Pasi lopettamaan siihen, että sai Figolla tehtyä nopeimman ajan!

Oli hauskaa treenata ja hyödyllsitä tehdä pitkästä aikaa kunnon ratatreeniä. Pasi kokeili eri ohjauksia ja löytyihän sieltä ne nopeimmat tavat. Figon nopein aika tuli niistoilla.

Lopuksi meijän&Vuokon koirat sai juosta pitkin kenttää, kun nelisteen purettiin lopen uupuneina koko kisarata.... Figo taisi olla pikku-Briidan idoli, kun penne paineli kaukana kentällä Figon perässä ja haisteli niin asiantuntevana samoja heinätuppoja!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja tää nyt on "vähän" eksynyt tänne joukkoon, mutta pakko laittaa nyt kun sain vihdoin kuvia purettua kännystä. Talvelta Figon kaivauksia


Tunneli!!


Ylpeä kaivuri!

 

ps. ollaa me kuitenkin tehty vähän tokoakin tällä viikolla. Tosin ihan lenkkien varsilla leikkien & puita kierrellen. Vahvisteltu niitä jääviä (etenki istumista...), tehty noutoa & luoksetuloa vauhtitreeninä & muuta pikkukivaa!