Mukavassa kevätillassa P-HAU:n iltakisat -2 agistarttia Saviojan Annen tuomaroimana.

Pojat teki ekalla radalla hiiiienon vedon - 0 ja sij. 3./58. VIDEO täällä

Pasin kommentit: Heti ekalla radalle löytyi hyvä viilis. Figolla oli eka kertaa päällä valjaat ja annoin sen riekkua hihnan päässä. Toimitsijoiden katseet olivat vähän tappavia, kun Figo haukkui miehekäästi  . Lähdössä katsoin linjan tarkaan, sillä moni peitti putken menemällä koiran linjalle. Eniten mietitytti 3-4 kohta. 3:n takana oli A syöttinä. Mietin eri vaihtoehto valssi&vekkiä, vekki&saksalaista mutta päädyin vekki& pakkovalssi-jaakotukseen. 6:lla hieman jännäsi, että irtooko Figo 7:lle, koska joillakin koira tarttui käteen kiinni tuossa kohtaa. 7:n käännös oli tosi hyvä ja Figo irtosi hyvin ja siten sain tosi hyvin etumatkaa putkelle.  Putken jälkeen persjättö meni hyvin, vaikka hippulat vinkuen piti juosta 15:sta pakkovalssi-jaakotukseen. Olin varmaan ainoa, joka sen meni noin, oli kuulemma vaikea kohta. A:lla muuten piti ottaa hyvä kontakti, mutta en tainnut edes kattoa koiraa ja varmaan jessitin liian aikaisin. Vielä ennen puomia persjättö, joka ajoi mut vähän liian aikaisin puomille. Onneksi se ei paljoa vaikuttanut vauhtiin. Onnistuessaan Figolla toimii noin edessäleikkaukset.


Kuva: Jukka Pätynen (koirakuvat.fi).
Kuva on kylläkin Purinan pääsiäiskisoista, mutta laitetaan nyt tähän piristykseksi
...

Toisella radalla Pasi mokasi muutaman kohdan, HYL. VIDEO pätkittäin ihan kivasta menosta.

Pasin kommentit: Toka radalle lähdettiin samoin eväin, eli hyvällä asenteella. Tiesin putken jälkeisen päällejuoksu kohdan vaikeimmaksi. Kun katselin kohtaa tutustumisen jälkeen, ajattelin, että päällejuoksu + takaakierto-valssi voisi olla parempi, alkuperäinen ajatus oli päällejuoksu + päällejuoksu-persjättö. Lopulta jäin liian pitkäksi aikaa himmaamaan koiran vauhtia, niin en enää ehtinyt koiran edelle, vaan jäin sen linjalle. Valitettavasti näin riman pudotuksen ja ote hetkeksi herpaantui. A:n jälkeinen kohta piti ottaa huolella, mutta lopulta siinä kävi just niin kuin ei pitänyt. Lähdin ronskisti korjaamaan koiran linjaa, mutta en hanskannut sitä riittävä ajoissa, joten se ajautui mun ohjauksen mukaan väärälle radalle, ja taisin tarjota vielä olkapäätäkin. Tosta ja aiemmista kokemuksista päätellen kontaktien jälkeen pitää heti hanskata, jos tilanne sitä vaatii, sillä puolen sekunnin päästä se on jo myöhäistä. Lopussa vielä ihan kivaa menoa. Olen tyytyväinen, kun maltoin pysähtyä ennen keppejä ja antaa koiralle rauhan (Kiitti Jenni !). Keppien jälkeinen kohta oli sitten ehkä multa turhaa höntyilyä, mutta en tutusmisessa arvannut, ettei koira lue estettä, kun en ajatellut koiran silmin. Onneksi kamera ei valehtele, en minäkään tuossa näkisi kuin putken.

Hyvä mieli jäi kuitenkin molemmista radoista. Eka radan jälkeen en tiennyt pitkään aikaan oliko se edes puhdas rata, olin silti tosi tyytyväinen meidän yleiseen ilmeeseen. Kova aika oli sitten lopulta vähän kuin lisäbonus. Edelle ehtivät vain Niinu & Piru ja Timo & Brandy. Petelle ja Megille voitto toisesta lähdöstä, onnea!

Meno oli nyt Figolla vapautuneempaa kun Purinalla, joten nopeesti pojat sai korjattua onkelmaa.

Me tytöt oltii vaa seuraneiteinä mukana, lenkkeiltii lähimetsässä ja käytii pellolla tekemässä tottikset. Olipa hyvät extempore tottikset!!