Ma-ke ollaan taas aamulenkin varrella tokoiltu (joo-o, edelleen oon jaksanu!!) sellasia pikku tokoja. Lähinnä niitä vaikeita juttuja eli kaukoja ja vähän metskunoutoa. Vähän luoksetulon pysäytyksiä kiertojen avulla sekä jääviä (on nyt ollu jätte bra!).

Keskiviikkona Pasi oli varannu vuoron Emilian uudelta hallilta ja käytii agiliitämässä. Tai mä olin ihan kepona&esteiden kantoapuna mukana, muttaloppu lauma teki treeniä.

Figo treenasi kontakteja ja tiukkoja mutkia viikonlopun startteja ajatellen. Voi vide oli siistit kontaktit nyt -ei menny kertaakaa hämyy että olis mokannu!! Kurvit onnistu vaihtelevasti. Niistot hyviä, vekkaukset vaikeampia. Lähinnä löytää se oikea ajoitus ja ohjauksen voimakkuus. Välillä tuli sellasia ihme ylöspäin loikkauksia, välillä taas hienoja hyppyjä tiukoilla kurveilla...on siinä tekemistä että saisi radasta JOKA mutkan onnistumaan!!

Skippylle eniten ohjauskuvioita rimat alhaalla edelleen. Myös suoran menoa niin, että hakee esteet vaikka Pasi juoksee lujaa, meinaa niin helposti tarttua vaan mukaan liikkeeseen ja unohtaa esteet.... Takaaleikkaus on Kipelle vaikea -tähän tarttisi viisamman apua! Kippe on aika kauko-ohjattavaa mallia, ihan erilainen kuin Figo. Helposti hakee etäisyyttä ohjaajaan ja menee jotenki sähellykseksi jos joutuu olevaan ihan kädesäs kiinni...hmmm...

Myös kontakteja, jotka ihan yllätti kun oli niin hienot eikä yhtään sikaillu!

Kippe on nyt ollu ihanan energinen&iloinen/leikkisä. Juoksujen vaikutus taitaa olla kokonaan ohi. Tykkään siitä nii-in paljon enempi tuollasena! Nyt se taas jaksaa, jaksaa, jaksaa ja on innoissaan. Täysillä tekemässä koko ajan. Leikkaus ensi talvelle loppuvuoden juoksujen jälkeen on kyllä vakavasti harkinnassa...! Haluisin että mimmi on koko ajan tuollainen iloinen ittensä pilke silmäkulmassa.


Tällänen sen olla pitää :))  (vähän märkänä ilmasutreenien jälkeen, kuvat Mari Laitinen)

 

TORSTAIN TOKOILUT, JOTKA MUUTTUIKIN ILMASUTREENEIKSI IHAN LENNOSTA

Töistä kauhialla vauhdilla kotia, vaatteiden vaihto, kamojen pakkaus ja koissut autoon -> kohti Heinolaa.

Käytii mimmiporukalla (minä, Katri, Epi & Tiia + koissut) metässä lenkkeilemässä ja laavulla kahvittelemassa. Siinä vierähti 1,5h, joten menin reippaasti myöhäsä tokotreeneihin. TAI luulin meneväni tokoa treenaamaan, mutta Tanja ilmottikin että olivat suunnitelleet ilmaisevansa. Noh, eihän mulla ollu mitää hakuvermeitä mukana....Heidiltä sain kiintorullan lainaa ja muuta ei sitten tarvittukaan!

Eka kuitenkin nopeet tottikset: Kipelle henkilöryhmä (ok), jäävistä maahan & istu ja hetsattu luoksetulo (tosi hyvä). Figokin kävi höntsäämässä vähän seuraamista ja luoksetulon, vaikka se periaatteessa lepäilee viikonlopun 6 starttia varten.

ILMASUISSA Kipelle ensin yksi umpparin takana oleva ukko. Hyvin toimi Heidinkin kiintorullalla. Sitten kaksi umpparia niin, että maalimiehen käsi tuli oven rakosesta ulos maahan. Nämä se jo tajuaa.

Viimenen oli sellaisessa kaivonrummussa (iso betoniympyrä, joka oli ylhäältä auki). Pyöri ja pyöri, että siellä se on. Sitten vähän liian löysä lainarulla meni etujalan taakse. Korjasin sen ja sitten uusi lähetys. Taas ihmetteli aikansa, kunnes ihan selkeästi lamppu naksahti päässä, että "saakeli, se rullahan mun piti ottaa suuhun ja viedä mammalle, ennenkuin saan ukon sieltä palkkaamaa!!" Sitten saikin kunnon palkkaukset puolikkaalla makkaralla, frisbeellä ja Marin ihanalla isolla verkkopallolla!

Iltalenkitys vielä siina viereisellä motocross radalla ja kotona oltiikin sitten lähempänä kymmentä, mutta oli kivat extemporé ilmasutreenit! Kiitos taasen taitaville maalimiehille!

 

VIIKONLOPUN KISAT

Hmmmm.....en taida kirjoittaa nyt poikien viikonlopun agikisoista yhtään mitää muuta, kun että tulokset Riihimäeltä 3 x HYL ja Mikkelistä 2 x HYL ja 10. RIksussa oli ollu vielä ihan hyviäkin ratoja hylyistä huolimatta (en ollu mukana), mutta sitten sunnuntaina Mikkelissä....eka rata vielä ihan hyvällä draivilla, mutta ne kaksi vikaa?! Figo jäi molemmissa radoissa kesken keppien haistelemaan maata!!!!! Ja meni molemmilla radoilla esteen ali....voi huokaus tota koiraa. On näistä videotkin, laitetaan jos jaksetaa/huvittaa.

Pasi:

Riihimäellä viimenen rata oli hyvä, vain kinkkinen putkeen vienti meni väärään päähän. Tiesin jo ennakkoon, et siinä en varmaan onnistu, kun parin osaaminen loppui. Kahdella ekalla radalla koiralla meni överiksi. Nää kuuluisat kepit oli taas tipotiessään kaiken muun lisäks. Agility olis ihan kivaa ilman keppejä. Siks oon päättäny et seuraava koira osaa ne vaik päältään seisoen.

Mikkeliin ei ollut edellisen päivän perusteella mitään odotuksia. Niinpä päätin lähteä löysin rantein. Eka radalla keppien sijasta putkeen ja sit vielä ohjasin puolihuolimattomasti Figon puomille. Toka rata lähti hyvin, mutta sit riman alitus, jonka jälkeen koira päätti yks kaks lopettaa yhteistyön. Kolmannella radalla toistui sama. Muitakin koiria oli haistellu samassa kohtaa, mut ei kelpaa mulle.

Eiköhän ne videot tule, jos Riikka vaan ehtiää laittaa. -> VIDEOT:   1.rata   -   2.rata   -   3.rata

Luulin, että tästä lähtee kisat oikein kunnolla. Treeneissä ja epiksissä meno oli tuntunut ihan hyvältä, vaikkakin vaihtelua sielläkin. Olin ajatellut, että nyt kerään paljon kisakokemusta. Figo kuitenkin paukkas oman arvaamattoman ittesä esille. On niinku niin vaikea valmistautua mihkään rataan, kun koskaan ei tiedä minkälaisen koiran kanssa lähdetään liikkeelle. Joku päivä kaikki voi mennä ihan hyvin ja toinen päivä ei sit osata yhtään mitään. Kilpailuinto tältä parivaljakolta loppu saman tien. Harmittaa, kun ehin ilmottaa meidät Pet Expoille. Yritän kuitenkin vielä (mulla on pitkä pinna). Aion harjoitella vain tiettyjä juttuja, mutta laadukkaasti.

Taidan kuitenkin ruveta kiirehtimään tuon Skippyn kanssa. Pyörittelin sitä Mikkelissä esteillä ja huomasin, et tekniikka on menny tosi paljo eteenpäin. Koira alkaa hyvin lukea ohjausta ja hipoo siivekkeitä. Röyhkeyttä ja vauhtia lisää niin hyvä tulee.