Maanantaina taas jo vakioksi muodostuneet tokoilut Sannan, Kaaoksen&Wilman kanssa Pyhäniemen koulun kentällä. Molemmille likoille 2 kierrosta, ekalla Sanna avusti/liikkuroi. Wiun seuraamisesta oon erityisen innoissani –ehkäpä se oppiikin sen joku päivä vielä, kun noin hyvin on nyt edistynyt! Sanna naksutteli ja toimi apusilminä. Takapää on aika hukassa käännöksissä, joten tehtiin myös takapään käyttöreeniä. Tokassa setissä kiusasin vähän Wiuta kuuntelureenillä teemana nouto ja merkki :) Luoksetulossa Wiu tulee, noh, aika kovaa. Sanna nauroi, että haluaa nähdä sen päivän, kun otan liikkeen loppuun asti! Nythän tehdään vaan vauhtipalkalla ja sitä loppua sitten erikseen kiertojen kautta. Joskushan nämä pitää yhdistää koko liikkeeksi...ehkä kuitenkin vähän lyhyemmältä matkalta, ettei tule kolaria :) Siinä ne ”merkittävimmät”.
 
Kipan reenissä ei mitään kummempaa, mitä nyt tunnari oli hukassa. Löytyi se sitten toisessa setissä onneksi. Trrenitauko oli sen hukannut, luulen niin… Ohjatun suunnat oli päivän ilonaihe (muista liikkeen osioista, kuten kapulan nostosta, ei sitten tässä puhutakaan)! Samoin seuruu on ehkä aavistuksen parantunut, siis paikka korjaantunut taaksepäin (ei enää ollu tyyliin "häntä mun jalan kohdalla" :D )
 
Loppuun lenkki Sannan lauman kanssa luksukkaasti valaistulla(!) pururadalla –Kiitokset taas seurasta & terävistä apusilmistä!!
 
F kävi maanantaina Pasin kanssa fillarilenkillä, tiistaina mun kanssa juoksemassa ja keskiviikkona lenkkeiltii Katrin&Peetun kanssa –Figo vaan piristyy mitä enemmän ikää tulee <3 Kuntokin tuntuu olevan ihan kohillaan.

 
Wiun tiistain pihakeppireenien teemana oli päällejuoksu ja poispäinkäännös. Samoin sisäänmenot lähellä olleelta hypyltä. Kuulemma koko ajan vaan taitavampi ja taitavampi kepittelijä-Vompatti!
 
Kanki-Koponen pyörähti tiistaina kahden vuoden tauon jälkeen Laioksen käsittelyssä Riihimäellä. Välissä ollaan käyty eka Kaiperlalla ja sitten tossa Orimattilassa. Kuulin vaan kolmeltakin eri taholta, että Tiina ei ole mikään paras aukomaan lukkoja eikä ole oikein tehokasta hoitoa… Joten siksi paluu takaisin sinne mistä aloitettiinkin (vaikka rahaa enempi meneekin, mutta turhahan se on tyhjästäkään maksaa). Olihan siellä taas pientä häikkää, ei mitään suurta onneksi!
 
Oikea puoli (kylki) kauttaaltaan aika jumissa/lukossa. Arveli, että alun perin vasen puoli on saanut jonkun tällin, likastuessa tms. ja alkanut sitten kompensoimaan oikealla puolella. Lantio oli myös vähän vinossa. Hyvin vastasi hoitoon, niin kuin pitääkin kun ei ole mitään pahempaa kuitenkaan. Uusinta tsekki otettiin kuitenkin kuukauden päähän, kun sieltä ”alta” voi paljastua jotain muutakin, nyt kun nuo on hoidettu. Joten eipä turhaan menty (tälläkään kertaa)!
 
Keskiviikkona Wiu kävi Pasin kera Rannikon Timon valmennettavana. Tämän kerran ehkä tärkein huomio oli, että vauhtia tulee vielä jonniiverta lisää, kun Pasi ohjaa vedättäen ja enempi asenteella. Siis eihän Wiun vauhti ainakaan mun mielestä koskaan ole hidasta, vaikka ohjaisikin ”huolimattomammin” ja rauhallisemmin. Mutta tärkeä tieto sitä päivää varten, kun oikeasti koirasta pitää saada kaikki irti. Tämä päivä ei tule ainakaan ykkösten tai kakkostenkaan kisoissa vielä. ”Itsenäistä vauhtia ja raivoa” voisi myös vahvistaa etupalkalla. Koko valmennuksen aikana oli tullut yksi rima alas, hyvä Wiu!
 
Valmennuksen jälkeen Pasi oli jäänyt yksikseen vielä tekemään puomia ja keinua, kun näitä ei ollut radassa ollenkaan. Molemmat oli menneet hyvin. Puomi kokonaisuutena (ylä-&alakontaktit sekä vauhti) toimii nyt, samoin keinu. Kivaa! Pasille pitää nostaa hattua, kun on niin järjestelmällisesti ja kärsivällisesti jaksanut opettaa nuo(kin) asiat pennelle. On kuulema aika makeeta mennä tuollaisen osaavan&taitavan koiran kanssa! :))

Torstai oli kotipiha-reenipäivä. Pasi teki Wiimun kanssa keppejä. Pihakäytössä nyt siis Misalta lainatut kujat, jotta tekniikka&vauhti vielä hioutuisi. Aksareenit loppui just ku mie kotiuduin, joten Wiu sai jatkaa tokoon. Nyt en saanu niin hyvää seuraamista aikaiseksi...koiralla ajatus oli vähän hakoteillä. No jotain hyviäkin pätkiä&pyllyn käyttöä. Ruutua tehtii tosi vaikeesti, matkalla kapuloita&lelu. Tää oli ehkä vielä liian vaikea reeni Wiulle, mutta kovasti teki parhaansa. Loppuun piilotettii omaa (tunnaria siis) heinikkoon, josko tämänkin liikkeen saisi alulle.

Ai nii, Wiu on oppinu tuomaa tavaroita käteen. Ollaan sisällä harjoteltu sellasella pehmeällä pötköllä + muilla leluilla. Josko talvella opeteltais haun ilmasua...?

Skippy oli hirmuisessa raivo moodissa, hui! Alotettiin ohjatulla, loistavasti molemmat suunnat, merkit ja kaikki, siisitä! Ruutu myös oikein hyvä häiriökapuloista yms. huolimatta. Tunnarikin onnistui, samoin idari&kaket (peruutuksen kanssa leikkien). Ainoa mikä tänään tökki oli seuraaminen. Ei meinattu saada millään hyvän tuntuista menoa aikaiseksi....

Figo teki alo&avo liikkeet läpi. Ehkä sen kanssa voisi kisata alaluokat läpi, nyt kun aksa ei enää vie niin paljon aikaa&energiaa...?! :D Noin niinkuin ideatasolla se osaa liikkeet, sitä "pientä" hiottavaa tietty löytyy ihan omiksi tarpeiksi, hih.

Lenkille lähdettiinki sitte hämärässä. Mutta ei haittaa -maa on nyt jäässä, mikä helpottaa kurapaskarallia suunnattomasti!!! Katotaa kauanko tätä ihanuutta kestää, ennen kuin taas heittää plussan puolelle...!

 

Ensilumi mökkimaisemissa

Tulevan viikonlopun kohdalla kalenterit on ihan blankoja. Tarkoituksella kylläkin, sillä sovittiin että kumpikaan ei ota siihen mitään. Mennää mökille kun ei olla siellä juurikaan ehditty koko vuotena olemaan. Laitellaan mökki "talvikuntoon" ja ehkä vähän chillaillaankin :)


Kolmen kopla lenkillä