Wiuska pääsi jo toista kertaa tänä vuonna ASB:n kanteen. Itse se ei arvosta tätä kansikuvatytön roolia, kuulema tärkeämpää olisi taas päästä radoille laittamaan muille luu kurkkuun :D ;) ...kisakentille neiti pääseekin jo la 8.11. Jyväskylässä.

Uusimman ASB:n kannessa Wiu oli siksi, että se oli keskiarvoltaan (nollat ja max. 5 virhepisteen radat) nopein maxi-koira 2014!! Viime vuonnahan Wiu teki nopeimman yksittäisen agilityradan (m/s mitattuna). Eli ei se ensimmäisenä vauhdista jää kiinni.

kannet.jpg

Treenit on jääny kokonaan päivittelemättä, mutta sillä saralla ei kait ihmeempiä. Pikku tiivistelmä hausta, kun maastokausi vetelee viimesiään, tai on ainakin ihan viikonloppujen varassa. Wiun kohdallahan se tarkoittaa sitä, että ei juuri enää hakuun pääse, jos ja toivottavasti kun kisat täyttää vkonloput.

Se ei kyllä haittaa, sillä Wiun etsintätyöskentely on nyt oikein kivassa jamassa. Kukonkoivussa viimesimmissä treeneissä 6 pistoa; löytö - tyhjä - löytö - löytö - tyhjä - löytö. Se on oikein kivasti saanut idean pistoista ja tekeekin nättiä työskentelyä. Tästä voisi siis hyvillä mielin aloittaa talvitauon etsinnän osalta. Ne ilmaisut kyllä sitten olisi pakko tehdä talven aikana, muuten ei keväällä treenit/ homma eteni yhtään toivotusti.

Koponen piti reilu kuukauden taukoa koko hausta. Kun meillä meni sukset ristiin ja koko homma ei tuntunu niin mielekkäältä, kun koira oli selkeästi paineessa. Tauko tekikin hyvää! Kukonkoivussa aloitettii varovaisella eläinkokeella, pelkät etukulmat suorapalkalla. Ja sehän lähti ihan ekoilla lähetyksillä, vapautuneesti ja reippaasti! Eilen sitten Vuolenkoskella 5 valmista löytöä, 4 suorapalkalla ja 3. ilmasulla. Menipä oikein hirmu kivasti!! ...paitsi että neloselle tuli tyhjä, ei siis löytänyt. Mutta teki niin hienon tyhjän, että jatkoin vaan suoraan vikalle. Se löyty tosi kivasti tien ylityksineen kaikkineen. Ja mikä paras, Koponen oli niin innoissaan, että sen silmät ihan loisti <3 Tämän takiahan sitä treenataan, ei se koira niitä koulutustunnuksia paljon arvosta...