Leiristä kun toivuttiin, niin tuli jotakin taas treenattuakin:

Keskiviikkona jaksoin raahautua ihan kentälle asti tokoilemaan. Tein kyllä itekseni, mutta häiriötä oli aika mielettömästi; kentällä oli treenaamassa ALO ja penturyhmät sekä kilpailevat. Olin periaatteessa siellä kisaryhmän keskellä, kun kaikki teki siellä omia aikojaan. Niin, että ympärillä juoksi koiria ruutuun, luoksetulossa ym ym.

Otin molemmille kolme kierrosta, kaksi treeniä ja vika vaan lyhyet&mukavat leikit.

Viikonlopun tokokoe kyllä piti hyvin paikkaansa Kipen tason suhteen. Edelleen teki hyvin töitä mun kanssa suuresta häiriöstä huolimatta, mutta tekniikassa on skarpattavaa. Treenattiin juuri niitä ongelmakohtia: suoraa luoksetulon loppua, hyppyä ja jääviä. Sekä tietenkin seuraamista/perusasentoa. Hyppy on jo paljon parempi -kiitos naksun! Jäävätkin on mennyt hyvin, olen niitä mökilläkin treenannut nopeita tottiksia tehdessäni. On oikeastaan järjestään tenhyt kaikki oikein, vaikka olen tehnyt sekasin maahan- ja seisomaan jäämistä. Luosketulon istuu helposti vasemmalle vinoon... Koitin olla itse tehdessä viilipyttymäinen ja palkkailla siellä täällä, toisinaan perusasennosta, joskus kolmen askeleen jälkeen, joskus kolmenkymmenen jne.

Figo teki kanssa pari hyppyä, mutta tämä ei olekaan sille mikään ongelma -päinvastoin. Figokin jätti häiriöt hyvin omaan arvoonsa. Tämä kyllä sujuu kotikentällä, mutta aivan eri asia vieraalla kentällä ja näin ollen voin kuvitella myös kisatilanteessa. Figolla pysyy into ja hyvä vire kun pääsee palkkaamaan tarpeeksi usein, mutta sitten se kisatilanne onkin jo jotakin muuta... Niimpä tottiksen treenaus on vain omaksi iloksemme treenaamista. Tällä kertaa seuraamisia tosi vaihtelevasti eri rytmeissä, pikkuaskelissa yms. Ruutu meni hienosti! Jäävät hyviä samoin luoksetulot. Eli Figon kanssa oli nyt mukava tokoilla, tosin lopussa alkoi olemaan jo vähän väsynyt ja hidas.

Torstaina Pasi oli agilitytreeneissä ihan täydessä kaatosateessa. Oli vielä kaksi ryhmää yhdistetty, joten koiria oli paljon. Niimpä Kippe joutui tyytymään autossa istuskeluun ja vaan Figo kävi treenaamassa. Ne kepit!!!! ...sisäänmeno sujuu ok, mutta muuten. Näitä treenattava edelleen erikseen ja hyvällä palkalla (jalkapallo). Kontakti ottaa hyvin, jos niillä on namit. Mutta ilman juoksee vallan hienosti läpi.... .. =/ Eli treeneissä aina namit kontakteille! Muuten kyllä bongailee kontakteja jo kaukaa. Tätä irtoavuutta olisi saatava lisää myös muille esteille, niin ettei aina tarvitsisi ohjata ihan loppuun asti, vaan koira vähän avittaisi irtoamalla. Ei ole agilitykään helppo, ei. Kisoihin kuitenkin nyt syksyllä. JOskus se on aloitettava, eikä vain tahkottava ja odotettava että koira on valmis. Valmis se ei varmasti ole ikinä, aina on parannettavaa! :)

Skippy tokoili mökillä sitten mun kanssa. Loistavia jääviä -nopeita ja tarkkoja. Hienoja istu-maahan kakeja myös! Ja täpäkkiä sivulletuloja. Eli nyt toimi namipalkka täydellisesti kun oli nälkäinen koira!! :)

Perjantaina olin Skippyn kanssa hakutreeneissä. Taitava, hieno Skippy!!! Oltiin Collieiden mestaruus kisojen radalla, jonka Jussi oli rakentanut lauantain kokeita varten. Otin Skippylle 3 maalimiestä valmiiksi piiloihin. Toinen etukulma (vastatuuleen), alueen keskellä oleva umpipiilo (myötätuuleen) sekä toinen takakulma (vastatuuleen), piilot takarajoilla 50 metrissä. Makeesti meni, kaikki ilman apuja suorilla lähetyksillä!!! :)

Etukulma ihan suoraan piilolle, toki tässä luultavasti ok tuuliapu, kun tuuli piilon takaa. Maasto oli sellaista korkeaa saniaista ja sammalta. Hain piilolta, kun sama maalimies siirtyi 3. piilolle.

Umpipiilo kukkulan takana sammalmetsässä. Lähetin ikäänkuin kukkulan toiselta puolelta ja kukkulan takaa kaartoi piilolle. Piilo oli vähän auki, josta maalimies sitten palkkaili Skippyä nakeilla.

Takakulmassa oli alkumatka harvaa sammalmetsää, mutta noin 20 metsissä muuttui tiheämmäksi kuusikoksi. Tämäkin tosin hienosti, upposi kuusikkoon ilman ongelmia ja sieltä sitten haisteli piilon! Palkaksi kissanruokaherkkua ja tennispallottelua. En itse mennyt piilolle ollenkaa, vaan maalimies palkkaisi siellä Kippeä ja sitten vielä yhdessä tulivat radan alkuun asti tennispallotellen!

Olin nyt tositosi tyytyväinen Skippyyn, niin hienosti työskenteli! Sitkeästi kuitenkin ensi treeneissä jatketaan hajunhakuja, että saadaan vielä varmuutta lisää! :)