Ihana Pyhän reissu takana! 3 päivää patikointia –välillä enemmän ja rankemmin, yksi vähän kevyempikin päivä.

Pojat jäi tosissaan kotiin, kun eihän Pasilla ollu vapaita uudesta duunista ja sitten rontti vielä halusi pitää Figon kaverinaan. Pojat oli keskenään agiliidelleet, mökkeilleet, uineet (molemmat!), käyneet pesemässä anopin ikkunat, laskeneet veneen vesille&veneilleet, lorvineet mökkinaapureilla ja paikallisen terassilla yms. kesätouhua. Oli kuulema ollu vielä seuraavana iltanakin paikallisen baarin ihmetyksen aihe tuo meitin Figo –se kun oli ihan ilman hihnaa pysyny paikoillaa terassin edessä koko pitkän (=pari tuopillista) ajan!! Siis voitteko kuvitella, kuinka vaikeaa onkaan opettaa koira ihan pötköttämää&kävelemään lähellä ilman remmiä....?!    No mutta pääasia että oli kiva viikoloppu ”etelässäkin”!

Me tytöt siis suuntasimme keskiviikkona heti mun töiden jälkeen kohti Pyhä tunturia. Perillä klo 03.00 torstai ”aamuna”. Menomatkan varrella tuli teilattua mm. yksi poro. Se ei oikeasti ollut kivaa.... Ei vaan ehtiny jarruttamaan tarpeeksi ja vastaan tuli auto (ambulanssi...), joten ei päässyt väistämäänkään (toinen piennar oli täynnä poroja). Meille&autolle ei käynyt kuinkaan, poro-paran kohtalo sen sijaan oli karumpi....

Menomatkan huonosta tuurista huolimatta vietimme aivan ihanat 3 päivää tuntureissa. Valloitimme Noita- & Pyhätunturin ja kävimme vähän tsekkaamassa Luostonkin maastoja. Välillä lumi upotti napaan asti, välillä oli upeat kantohanget, toisinaan kahlattiin tulvivien tunturipurojen yli kengät kainalossa ja hetkittäin saimme nauttia ihan kuivasta&sulastakin maastosta! Huumori ja positiivisuus ei kuitenkaan loppunu missään mutkassa, joten nyt ollaan monta kokemusta ja muistoa rikkaampia. On se Lapin luonto vaan ihmeellinen!!! *huokaus*

Illat saimme nauttia mökin ja saunan lämmöstä. Höpötellä ja vähän hörppäillä viiniäkin kera herkkujen. Täydellinen loma siis!! Ehkä kohta taas uudelleen...?

Tässä muutama reissukuva, jotka toivottavasti kertovat enemmän kuin sanat:


pitkospuille tulvivaa sulamisvettä ihmettelemässä


Pikkutauolla matkanvarrella


Kippe & Katri


Noitatunturille kiipeämässä! 
(tästä ei yhtään näe kuinka jyrkkää se oikeasti oli!!)


Kippe Noitatunturin laella tuulen leikkiessä turkissa


Pyhän huippu Noitatunturilta katsottuna


Ollaanko vielä oikeassa kurssissa?!


"pientä" suon ylitystä...


Sitte saikin kuivatella kenkiä yön yli...
 


Kippe odottelee meitä hitaampia kulkijoita...


Meidän mökki (tai siis oikeammin eihän se ihan oma ole, lainassa vain serkulta / veljeltä)


Muuripohjalettuja


Koirillaki oli omat lettukestit tottakai!


Skippy lepäilee kodan penkillä


Tajukankaan putouksilla menossa kohti Pyhän huippua


Mun pikku pisamanaama <3


Kippe Pyhän huipulla


Alaspäin laskeutumassa, kantohanki ja +26 astetta?!


Tauolla Karhunjuomalammella


Tunturipurot tulvii -eikun kengät kainaloon ja menoksi!! :)

Näitähän riittäisi, mutta tässä muutama ote matkanvarrelta!

Nyt sitten viimeinen hätäpaniikkiaivanturhastressi treenaus lauantain tokokisoihin, jonne siis lähden täysin Tanjan matkaseuraksi! Tavoite siis niinkin korkealla, kuin että tulee hauska&aurinkoinen reissu!