Aloitetaan lyhkäsesti tiistaista;

Figo oli agilitytreeneissä. Vähän taisi olla molemmat sekä isäntä että koira vähän unessa. Viimenen rata lopputreeneistä oli paras -käynnistyminen ja vauhtiin pääsy hieman kesti! ;-) Figon kanssa on vielä paljon työstettävää irtoamissa, mutta tätä ehtii kolmos luokkaa kohti tahkotessa kyllä! Kepit nyt ihan mukavassa jamassa. Muutama hieno jaakotus ja takaaleikkaus Pasilta. Paljon on jo hyviä pätkiä menossa -mutta kyllä agilityssäkin hommaa&treenattavaa riittää, huhhuh! (Onneksi tää on Pasin hommia, heh)

Olin Skippyn kanssa mukana kentällä, kun pk-porukkaa oli tottistelemassa.
Muutama huomio;
- reagoi laukauksiin; eli nyt on kyllä hommattava startteri joko omaksi tai ainakin lainaan. Ei siis pahasti reagoinut, seuraaminen vaan häiriintyi, häntä heilui kaarella, mutta kääntyi kuitenkin aina katsomaan mikä ääni on.
- seuraamiseen keksin (taas) yhden jutun...seuraa paljon, paljon paremmin kun katson koiraa. Eli sekin on tainnut vähän hämätä Skippyä, että treeneissä on ennen tullut katsottua aina koiraa ja miten se menee. Nyt sitten kun muutamiin kisoihin muutin tyylin kerrasta niin, että katsonkin suoraan eteen, niin pakka levisi. Ihan eri tiivis seuraaminen, kun katsoi koiraa päin... Tässä(kin) siis työstettävää.

Keskiviikkona oltiin kolmistaan Taijan&Hennan kanssa hakuilemassa samassa paikassa kun toissapäivänä eli maanantaina. Tarkoituksena oli siis se, että nyt jo tuttu maasto auttaisi koiraa. En tiedä muistiko Skippy maaston ja piilot oikeasti, mutta meni ihan älyttömän hienosti!! Taitava Skippy! :)

Otin 4 pistoa ja kaikilta siis edelleen löydöt. Etukulmat (näistä maanantaina haettii hajut) nyt suorilla ilman apuja, piilot 50 metrissä. Molemmat hienosti suoraan. Toisessa oli matkan varrella piilopressu hämynä, ei paljon häirinnyt etenemistä.
3. piilo oli myös maanantailta tuttu. Tämäkin hyvin, varmasti piilolle.
4. piilo oli sitten uusi. Halusin ottaa tämän vielä, koska oli niin hauska luonnonpiilo kallion rinteessä. Ja tämäkin ihan samanlailla hienosti. Reippaasti kaaaauas suoraan. Meni piilosta eka vähän ohi, kunnes kääntyi aluetta eteenpäin ja tuli takaapäin piilolle. Tuuli tulikin keskilinjalta päin, joten näinhän se tietty meni. Mutta oli hieno tyttö!! Skippy on nyt aika innoissaan hausta, mutta tämä ei onneksi näy mitenkään hurjana vauhtina tm. tyhmästi.

Figo oli mukana, koska Pasilla oli koko illan menoa. Ja pitihän se ottaa myös hommiin -mielenvirkistys mielessä. Figo oli vika koira, joten oli vähän hämärää.

Laitoin 100 metrin radalle (ei kyllä ehkä ollut ihan 100 metriä, vaikka meillä siinä olikin 6 piilon paikkaa) kaksi ukkoa, suunnitellulle keskipiilolle ja toiseen takakulmaan. Koska Figolla tunnetusti on eteneminen suht´ reipasta ja liikkuvaa, meni rata 4 pistolla (näin ajattelinkin). Eli ekalla pistolla nousi keskipiilon ukko. Sitten tyhjä toiseen etukulmaan ja vastakkaiseen takakulmaan. Sitten toisesta takakulmasta jälleen tosi mukavasta kallion rako piilosta se toinen maalimies. Tämä oli nopea rata, kun meni suunnitellusti. Molemmilta kunnon haukkuilmasu ennen palkkaa.

Ja vitsit, kun en osa selittää kuinka onnellinen Figo on aina kun pääsee etsimään maalimiehiä!! Kun radan jälkeen juoruttiin metsässä, Figo koko ajan kelli ja öhisi tyytyväisyyttään. Sillä oikein naama loistaa koko loppu illan! :D Hassu koira.