Oh ja voi, tuntuupa tämä syksy nyt jotenkin raskaalta… en muista, että aiemmin olisi lisääntyvä pimeys näin ahdistanu jo etukäteen. Noh, otsalamput on kaivettu esiin ja heijastinliivejä hankittu lisää koirille, joten ehkä se tästä! Sauna on harvasepäivä täynnä kuivamassa olevaa (hiekkaista) roinaa; koirien pyyhkeet, omat ulkovaatteet, valjaat, pressut, liivit, lelut ym. reenikamat. Voipi olla, että maan jäätyessä edessä on myös saunan&kylppärin pesu! Erillinen kodinhoitohuone tai lämmin varastotila olisi kyllä poikaa näillä säillä.

Aika ahkeraa ollaa reenattu nyt monta viikkoa putkeen. Figo on ehkä päässyt vähimmällä, nyt kun tottiksen reenaaminenkin taas jäi BH:n jälkeen :) Aksan suhteen lajireeni on ollu vähäsempää, yritetty käydä enempi peruskuntolenkkejä F vapaana hölkötellen.

Skippyllä on ollu jotenki aivan erityisen paljon energiaa koko loppukesän/ syksyn ajan. Tuntuu että ollaa reenattu melkein joka päivä jotain ja vapaapäivinäkin käyty mettälenkillä. Silti se on suorastaan villi välillä ja haukkua paukuttaa innoissaan! Ekaa kertaa eilen näkyi pieni väsymys hallireeneissä. Tehtiin oikeistaan vaan seuraamista; työstettiin paikkaa taaksepäin sekä PK-noudot. Sain jonkun verta huomautella neitille keskittymisestä&työskentelystä, mistä juurikin huomasi väsymyksen. Ei ehkä keskittynyt normaaliteholla. Paransi kuitenkin aina huomautuksesta ja saatiin hyviä onnistumia tehtyä. Hyvän mielen reenit oli kuitenkin!


mun oma Koponen sikari suussa

Wiulla nyt virtaa riittää aina, mutta sekin on piristyny kesään verrattuna. Vaikka Wiu onkin jo 1,5v., on se kyllä henkisesti aivan lapsi vielä. Tasapainoinen ja varma koira-aikuinen on vielä jossain hamassa tulevaisuudessa :) Välillä ihan pienet asiat pelottaa ja saa sen ihan kierroksille. Sellainen kohtuu nopeasti kiihtyvä tyyppi, kuka ei varmasti missaa pienintäkään juttua. Sen kohdalla on varmasti ollut paikallaan, että on saanu rauhassa kasvaa ja kehittyä. Onhan se pienestä asti reenaillu agilitytemppuja, mutta nehän on vaan leikkiä sille. Tokon/tottiksen suhteen ollaan vähän yritetty taas tsempata. Lähinnä työstää sitä seuraamista. Pää on noussu ylös aika kivasti ja kontakti/ilme parantunu. Mutta edelleen vaikka pää&kontakti on ylhäällä, saattaa koira muuten olla sellaisessa ”paimennuskyyryssä”. Kyllä meillä töitä tässä riittää! Jatketaan välillä kainalopalkalla kontaktia/ilmettä ja välillä namilla tekniikkaa työstäen. Erityisen hyvä juttu on ollu apusilmät&naksuttaja tässä, joten kiitosta vaan Sanna, Heidi&Tanja neuvoista ja jeesistä!!
 

EW-karuselli

Viikonloppu tuo tullessaan HPSK:n hakuporukan perinteiset ”kauden päättäjäiset” reenivkonlopun merkeissä (ei sillä ettäkö reenailut tähän vkonloppuun loppuisi). Joten se olisi täydet päivät mettäilyä tiedossa, tärkeimpänä kuitenkin se lauantai-illan saunominen ;) Pojat suuntaa tuttuun tapaan tupla jahtiin, tällä kertaa Hyvinkäälle.