Se on nyt sitte kevät kun Paskiksen maneesitreenit loppu. Kovin ei ollu keväinen tunnelma eilen...Nastolassa arvottii, että lähdetäänkö meijän 4-veto Subarulla vai Riikan Toyotalla Kausalaan. Ajateltii, että eiköhän siellä nyt oo tiet aurattu. Olikin vikalle tien pätkälle asti. Siinä sitten Oilin&Elinan avustuksella lapioitiin ja työnnettii, että saatii Toitsu pihaan asti... Ja illan aikana lunta tuli varmaan 15cm lisää, joten kotimatkakin oli normaalia hitaampi...

Vikan kerran iloksi tehtii kuunteluharjoitus, eli rakennettiin rata. En oo ikinä Skippyn kanssa sellaista tehny, nähny kyllä joskus Sinan tekevän.

Tässä rata:

Ohjaaja ja koira meni tonne "ohjausympyrään" (ohjaaja siis seisoi ympyrän sisällä koko radan ajan ja ohjasi koiraa sieltä käsin), sitte muut heitteli pari kivaa lelua ympäri kenttää ennen alotusta, joten kentällä oli ylimääräisten tötsien lisäksi leluja. Rata alko hypyllä (1.) (meijän hieno paskatalikko viritelmä). Hypyltä kapuloille (2.), josta piti ottaa keskimmäinen kapula. Kapula suussa nurkkaan puomin taakse, jonne kapula tiputettiin. Nurkassa I-M-I-kaukot (3.). Sitten ohjausympyrän keskikentänpuolelta toiseen päähän maseesia, jossa tolpan kierto (4.) (tolpan edessä oli 3 merkkitötsää). Kierron jälkeen kahden ruudun väliin (5.), jossa istu. Sitten reunimmaiseen ruutuun (6.), missä istu. Sitten toiseen päähän merkille (7.). Merkiltä neljän kapulan luo, joista piti ottaa rivissä toisena oleva metallikapula (8.) (muut oli puukapuloita). Metskukapula vietiin alussa siirretyn puukapulan paikalle. Sitten hyppy (9.) ja ohjaajan luo.

Helppoa ku heinän teko. NOT. Mutta uskokaa vaan, ainaki Sina&Meg teki radan läpi niin, että ohjaaja ei liikkunut ympyrästä! Taitaa niillä olla koulutustaso vielä vähän eriluokkaa kun meillä  Mun piti käydä auttamassa koira kapula suussa nurkkaan (keskimmäisen kapulan nostoon ohjaus onnistu tuolta kaukaa). Yritin jonku aikaa ohjata ilman auttamista, mutta ei ymmärtäny. Mutta pitipä hyvin kapulaa suussa! Samoin kävin auttamassa metallikapulan kanssa oikeaan kohtaan. Ihme kyllä, sain tosi helposti "kauko-ohjauksella" sen nostamaa metskun, kiva! Vaikka tarjolla oli vieressä kivempiakin kapuloita. Ei kyllä meiltä onnistu tollanen vielä ihan "sääntöjen mukaisesti". Mutta tosi hyvä harjotus yhteistyöhön ja koiran kuuntelemiseen!! Oli kivaa!

Tämän jälkeen normitreeniä, minä Riikan parina. En tiiä, olin jotenki niin väsyny, että ton temppuradan vielä jaksoi, ja jotenkin ekan normikierroksenki, mutta toka kiesi olisi pitäny jättää tekemättä, kun ite ei vaan kunnolla jaksanut. En jaksa sen tarkemmin ruotia, muuta kun että seuraaminen tarvii nyt paljon työtä...!! Pönninen ei nyt keskity ja seuraa intensiivisesti niinkuin haluaisin.... ... Seuraaminen on nyt suurin probleemos.