Viimenen viikko on Skippyn osalta sisältäny tokoa ja sitte kuntoilua seurauksena siitä, kun huomasin silloin lumikenkäilemässä että likalla on entiseen kovin hyvään kuntoon verrattuna nyt tosi huono kunto. Siispä ollaan käyty lumikenkäilemässä, hiihtämässä ja juoksemassa nyt useamman kerran. Kippe on ollu aina vapaana, en oo uskaltanu laittaa vetämää...pitää huomenna osteopaatilta tarkistaa onko se vetäminen hyvä vai huono juttu tässä vaiheessa. Anyway, on saanu vapaana nyt kunnon lenkkejä. Kylläpä se vaan koirallaki kunto huonontuu, kun syksy/alkutalvi meni saikulla ja selkää varoen, loppu talven olenkin vaan ite ollu laiska/kiireinen, niin on kunnon lenkit jääny... Haaveissa olisi kunnon maastopyörän osto keväällä, niin saisi uuden kuntoilumuodon koirien kanssa touhuttavaksi. Kippe on onneksi vähän solakoitunu, varmasti lenkkien lisäksi seurausta myös valeraskauden kokonaan loppumisesta, hyvä.

Sitte ollaan tietty tokoiltu; lähiparkkiksella, Pasin mukana Korkeavireen hallissa ja eilen Paskiksella Kausalassa. Niitä tuttuja VOI -liikkeitä ja uutena sitä ohjattua (vasenta). Hmmm....toko on hassu laji, mitä enemmän sitä tekee, sitä enempi siinä on tekemistä (vaikka taitaa tämä päteä lajiin ku lajiin).

Metallinoutoa ollaa ny tehty lempparipuunkiertopaikalla lähimetsässä, saakeli siellä se puree kapulaa niin, että saan vetää ihan kunnolla vastaan. Eli voin kyllä vaatia hyvän noudon muuallakin, kun ei se näyttävästi yhtään ällötä yhtään tuolla metsässä puita kiertäessä!! Kippe on kyllä taitava filmaamaan ja saa usein mut lankaan...."en pysty, olen niin pieni ja onneton, voi voi"

Kaukoissa tekniikkaa läheltä kotona, ehkä jopa vähän edistyttykin. Pitkältä matkalta ulkona vaan eka nousu (se on hyvä) ja siitä palkka.

Tiistaina Paskiksella

Olin labbis-Elinan pari, Skippy teki 2 kierrosta ja oli kaikesta kuntoilusta huolimmatta aika energinen ja innokas. Jostain syystä meillä aina on hyvän fiiliksen reenit labbis-Elinan kanssa

Ruutu: Ensin pelkkä ruutuun meno ja stopista palkka, oli ihan ok ruutuun meno&paikka, mutta oli kuulema lähetyksessä jo Elinan käskystä alkanu nostamaa pebaa...Joten otettiin uusi alku niin, että palkkasin perusasennosta, tämä olikin hyvä (tietenkään se ei mokaa silloin kun sitä reenataa...). Sitte loppuosa, tämä oli oikein kiva, oli hirmu skarppina tuijottanu mua eikä noteerannu liikkuria.

Luoksetulo: joo, tätäpä sitten tahkottiin, joko oli löysä stoppi, ennakoi, alun perusasennossa yritti mulkoilla liikkuria, merkkejä tai muita jotka selvästi sai tehdä jotain jännää. Ja koska koitan tasottaa paskin porukan asennejakaumaan, koitan olla peruspositiivinen  ja siispä ajattelin, että tosi hyvä että pääsin ennen kisoja puuttumaan kaikkeen possuiluun! Ja jostain syystä jäi hyvä maku tästä harjotuksesta.

Kaukot: olipa hankalaa tehdä sitä ekaakaan nousua ekalla käskyllä. Saatiinpa tämäkin loppujen lopuksi pelittämään, piti taas vaan vähän huomautella.

Tunnari: hohhoijaa, vitsi ku Zip tuli just maneesii ja sai alkaa reenaamaa merkkiä, tokihan se nyt oli paljon mielenkiintosempaa ku katella tunnarikapuloitten paikalleen asettelua...Pienen keskustelun jälkeen koira kapuloille ja alkoi haistelemaan hyvin. Mutta sitten, josasin piippasi ihana vinkulelu, ei pysty haistelemaa ja vähän piti ihmetellä liikkuri-Elinaaki...jatkoi itse haistelua ja varmasti nosti oman. Kyllä se ihan tiesi mitä oli tekemässä, piti vaan possuilla kaikkea siinä ohessa.

Loppu humppailua tolpan kierrolla, hieno stoppi ja luoksetulo siinä.

- tauko -

Merkkiä. Elina vei Novan ihanan vinkuvan jalallisen kumipallon aina merkin taakse, saatiin nopeita merkkejä ja hienosti aina kääntyi merkin taakse.

Ohjattua. Kapulat ihan normaali kisamatkalla, ekaa kertaa niin, että liikkuri vei kapulat (se vasen & keskimmäinen). Minä laitoin koiran merkille ja lähetin siitä muutaman metrin päästä. Meni aina hienosti kapulalle, Elina seisoi siellä vieressä. Kummastelin, ku oli ihan hukassa kapulalla, kunnes parin toiston jälkeen hokasin, että sillä on merkin jälkeen ajatuksissa/odotuksissa vaan Elina&Elinalla ollu ihana kumipallo, ei ollenkaan siis ollut tekemässä noutoa!! Elina pois sieltä kapulan luota, niin johan alkoi pelittämään (ja sai sen ihanan pallon multa palkaksi)! Se pääasia eli suunta meni aina oikein, alussa nouto tökki mutta sekin saatii pelittämään, kun koiran ajatukset oli oikeassa asiassa.

Hyppynouto, ok.

Hmmm....taidettiin tehä vielä luoksetuloa&stoppeja vähän lisää, alko pelittämään paremmin, joten loppupeleissä ihan ok fiilis jäi luoksetulosta.

Loppuun vielä yksi ruutuu lähetys niin, että pallo oli siellä valmiina, hyvä.

Omituiset treenit, jouduin oikeasti huomauttelemaan Kippeä aika paljon kaikesta tyhmästä tai epäoleellisesta touhuilusta (kuten merkkien tuijottelusta), mutta silti oli jäi kiva mieli. Koira oli tänään tosi kivalla asenteella ja täpäkkänä. Ja ehkä siitä oli jatkoa ajatellen hyötyä, että pääsin puuttumaan sen possuiluun. Loppuun vielä lenkki Elinan&Novan kanssa.