Oltiin Siilinjärvellä parkkihallissa tokokokeissa, ja mönkäähän kisat meni :) Tämmösiä arvosanoja saatiin: Luoksepäästävyys 10, Paikalla makaaminen 10, Seuraaminen kytkettynä 0, Seuraaminen taluttimetta 0, Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 6, Luoksetulo 5, Seisominen seuraamisen yhteydessä 0, Estehyppy 9.5, Kokonaisvaikutus 5. Figolla oli vähän kaikki tai ei mitään meininki :)

Mutta ei lannistuta, seuraava kisa on jo katsottuna. Väliaika keskitytään vain häiriötreeneihin. Tekniiikkaa on turha hinkuttaa se on ollu treeneissä jo pitkään niin hyvää kuin tarvii olla. Ympäristö kuormitti Figoa aivan älyttömästi, en oo pitkään aikaan nähny koiraa semmosena, hieman yllätti et pakka levis noin täysin. Yritin kehua ja motivoida, mutta kaikki energia suuntautu huuhailuun. Dumari oli myös aika jämäkkä, jos ei menny putkeen niin nolla rapsahti helposti.

Alussa ja etenki paikallamakuu jännitti  ku oli itelleki ekat kisat. Maassa makaaminen meni, kuten pisteetkin kertoo huippuhyvin. Figo oli varmaan niin löysät housussa ettei uskaltanu liikkua tai kattoa muualle, en oo meinaa koskaan nähny siltä noin hyvää paikallaoloa.

Ympäristön vaikeus heijastu kokonaisvaikutukseen. Jäkimmäiset liikkeet ei jännittäny enää itteä, mut koiralle ympäristö oli liikaa. Koira saatto ennakoida, jota se tosi harvoin tekee, teki käskyistä mitä mieleen juolahti. Liikkeiden väliajat Figo ois mielummin huuhaillu muualla ja ei ollut kontaktihakuinen. Kun käskin sen sivulle, niin tuli kuin tikka ja otti kontaktin, mutta sen jälkeen pakka levis lähes joka kerta. Viimesenä liikkeenä oli estehyppy, josta tuli 9.5. Sinänsä huvittavaa, kun en oo oikeastaan treenannu koko liikettä. Toissapäivänä otin pari kertaa elämäni ekaa kertaa :)

No, sain arvokasta kokemusta. Onneks en ite osaa näistä koirahommeleista niin stressata, ajattelin että oisin jännittäny enemmän. Aikoinaan omat urheijutut saatto jännittää paljonkin, mut näissä kun on koira mukana niín eihän sille voi näyttää olevansa pettyny. Kuten dumarikin totes, niin uskon että voidaan saada huippupisteetkin kunhan saadaan energia suunnattua oikein. Oikein huvitti kun testasin jäällä kisoista palattua, ja Figo seuras niin tiiviisti ettei virheitä meinannu millään löytää :) Hymyillen eteenpäin, Figo on niin symppis. (-Pasi-)