Tänään ei tullut mainetta ja mammonaa, mutta silti jäi hyvä mieli. Radat olivat Hannele Lummerannan suunnittelemia, mutta tuomaroimassa oli Tuija.... Radat olivat profiililtaan vauhdikkaita, muutamia kiperiä kohtia, ei niin kauheasti minun makuun.

Ensimmäinen agirata.

Kuvaaja oli hieman myöhässä, joten itse virhe on tapahtunut ennen putkea. Alussa oli hyppy, josta vienti kaariputken kauempaan päähän. Putken ulostulon jälkeen oli hyppy josta A:n alla olevaan suoraan putkeen. Linja hypyltä vei A:lle joten sitä piti korjata jotenkin. Itse päädyin puolivalssiin jota tehostin pikkuisella vekillä sekä suhinalla. Yhdistelmä olikin vahvempi kuin odotin ja Figo tarttui niin mukaan, että vein sen ohi koko putkesta. En myönnä, että kyse oli liiasta varmistelusta, sillä en odottanut niin vahvaa tarttumista. Nää on vielä vähän semmosia, että joku toinen päivä olisi saatettu tarvita vahvempaakin haltuunottoa. Hieman harmitti kun mokasin muuten ihan hyvän radan.

Tällä radalla onnistuin rytmittämään puominkin hyvin. Kaikkein eniten mietin puomin jälkeistä mutkaa, mutta valitulla tavalla tulikin ihan onnistunut kurvi. Oletin, että Figo olisi ampaissut puomilta kauemmaskin. 

Toinen agirata.

Toisella radalla ei oikeastaan ollut panoksia, kun tuplia tässä haetaan, mutta ainakin vielä tässä vaiheessa rennosti. Toisen radan vaikein kohta oli suora putki A:n alla josta koira piti saada kepeille. Nopealla koiralla oikeastaan ainoa vaihtoehto oli yrittää törkkäistä koira putkeen ja otttaa jalat alle, yhtään ei voinut jäädä putkea varmistelemaan. Putken ulostulon suu osoitti ehkä jonnekin 2-4 väliin joten apuja  olisi pitänyt päästä antamaan. Muutamat  valitsivat kepeille vetopuolen, mutta sillä valinnalla koirat useimmiten lukivat renkaan, kun tulivat putkesta ulos.

Meillä tuli siitä hylky, kun Figo päätti ottaa A:n. En jäänyt yhtään katselemaan meneekö Figo putkeen, mutta kun kuulin tassujen läsähtävän A:lle niin tiesin, että tää oli tässä. Alku lähti tosi hyvin, mutta liian innokkaasti lähdin puomin vierustaa juoksemaan, josta johtuen rytmitys ei voinut osua enää niin kohdilleen. Siitä tulikin virhe alastulolta.

Vaikka radat eivät olleet niin mieleisiä eikä tulosta tällä kertaa tullut, niin hyvällä mielellä lähdettiin kotimatkalle. Tällä hetkellä nautin kisaamisesta Figon kanssa. Tuntuu, että napsut alkaa kohta olla kohdillaan. Oikeanlaiset rutiinit ovat löytyneet ja yhteistyö alkaa siirtymään yhä paremmin kisakentille. Enää ei ole niin suurta eroa treenisuoritusten ja kisasuoritusten välillä vaikka kisaradat tuntuvatkin olevan omalla tavallaan helpompia ja vauhdikkaampia kuin mitä olen talven aikana treenannut.

Huomioita:

  • lähtöviivalla istutaan
  • välillä vähemmälläkin jarrulla pärjää, sillä Figo lukee sinua jo paremmin
  • treenaa puomin rytmitystä
  • vaadi stoppeja A:n alastuloon
  • tuota suora putki A:n alla voisi kokeilla