Launtaina oli lähinnä lenkkipäivä, lukuunottamatta pieniä touhutuksia siinä lenkin ohessa. Olin aamun ensin Vilttipuodissa töissä ja vielä illan Siwassa, Pasikin oli illan kaverilla, joten koirat jäi (kerrankin :) ) vähän vähemmälle.

Sunnuntaina aamulla oli Figon viestitreenit. Kaverina oli taas vaan Aka-sakemanni, joten saatiin sitten seelaiset treenit kun molemmat halusi, kun ei muita ollut. Oltiin Käärmelahen vaihtelevissa maastoissa, vähän oli luntakin vaikka ei mitään juoksua haittaavaa hankea. Treenit meni kaiken kaikkiaan hyvin, jo toinen kaikilta osin onnistunut treeni, joten ensi kerraksi tarttee keksiä jotakin uutta! :)

A-B väli oli noin 500 metriä ja meni yhden harjun ylitse ihan umpimetsässä, ei siis mitään uraa/polkua. Eka odottaminen oli Figolle 20 min. Aka lähti eka ja Figo hetken päästä, molemmat hyvin. Figolla tuntu olevan intoa nyt aika paljon, joten kun lähdin kuljettamaa sitä B-pisteelle, ei otettu mitään ylimääräsiä innostuksia alkuun...Meinasi siellä B:llä ekassa odotuksessa piippailla koko ajan muutenkin.

Sitten ekan pätkän jälkeen A:lla oli noin 15 min. odotus ja me siirryttiin C-pisteelle. Eka harjua alas ja sellaisen syvän supan vierestä taas ylös rinteeseen, nii nähtiin hyvin koirien tulo B-pisteeltä. Tämä jälki matka oli ehkä sellaisen reilu 100m. Kumpikaan ei ainakaan silmillä lumijäljissä tullut perille, kun treenin jälkeen katottiin, niin molemmat oli tullu tuulen alapuolella meijän jälkien sivusta reilusti.

Siellä C-pisteellä lyhyempi odotus ja Figo ekana takasin A-pisteelle. Tämä oli vika matka. Takasin A:lle Figo oli menny ihan B-pisteen yli ja tasan oikealla reitillä.

Vaikka menikin hyvin, niin Figolle tarttee tuota jälkipätkää erikseen treenata, ettei mene ihan ilmavainulla, vaan että tarvittaessa osaa turvautua maavainuukin. Kierroksia siltä on tosi vaikea saada alas pisteillä odotettaessa...makaa kyllä paikallaan, mutta näkee, että jännittää koko ajan ja tuhlaa turhaa energiaa siinä odotellessa. Ei se vielä tässä näy kun matkat on noin lyhyitä (nytkin juoksua tuli alle 2km.), mutta voi sitten pitkillä matkoilla jo alkaa tuntumaan... 

Tarttee ensi treeneissä esim. vaihtaa lähetysjärjestystä, kun nyt Aka on juossut aina ekana sinne pisteelle missä minä&Risto ollaan (Riston piste on Akalle paljon vahvempi pääty) ja Figo ekana sinne A:lle missä Pasi on. Näin onkin menny hyvin, kun varmempi juoksee ja lähtee ekana. Tarttee varmistaa että molemmat lähtee ekana myös sinne heikompiin päätyihin. Ja sitten jos saisi vielä muita koiria välillä mukaan, kun nuo kaksi alkaa olemaan jo niin tuttuja toisilleen! :)

Sunnuntai illan oli taas töissä ja Pasi oli käyny pitkän kävelylenkin metässä.