Kyllähän sitä viikossa ehtii tapahtua/tehdä vaikka mitä! Tässä niitä highlighteja:

Tiistaina oli Pasin synttärit, synttäri-ilta vietettiin treenikentällä (missäpä muuallakaan). F aksasi ja mie tokoilin/tottistelin molempien likkojen kanssa. Mieleen jäi Kipan hirveät räpellykset PK-esteillä, mutta kovin urheasti sisulla selvitti kuin selvittikin molemmat! Metrisellä (90cm) heitin kapulan liian lähelle. Siinä uusintaheittoa miettiessäni Kipa varasti hypylle, kaatusi aivan kyljelleen kapulaa nostaessa mutta silti selvitti itsensä&kapulan paluuhypyn yli. A:lla heitin aivan vinoon, mistä Kipa kuitenkin itsenäisesti haki paluun, vaikka meinasi vauhti loppua kesken siellä A:n harjalla. Tämähän nyt monesta kuulostaa aivan hassulta, kun olin kovin tyytyväinen tuollaisiin. Mutta ennen niin epävarma ja estepelokas koira yritti ja oli selvästi päättänyt onnistua!

Keskiviikkona vaan lenkki ja likoille pihatemppuja/pikkujuttuja. F kävi Hennalla hierottavana, kun se takapää on jumitellut. Hennan mukaan toisen takajalan etureisi oli aivan jumissa! Samoin lapojen päällä jumia. Kyllä nuo hoidot on tainneet auttaa, koska nyt F on aika normaali jo levosta noustessaankin. Joten kiitokset vaan Hennalle(kin)!

Torstai olikin vapaa (Kiitos Helatorstai!). Aamupäivä siivoillen ja Pasi kunnosteli seuran kisakeppejä, mitkä olleet talven meillä lainassa. Sitten hakumettälle Wiun kanssa. Etukulmiin näytin haamut yhtä aikaa. Toinen oli edennyt alueella, että tuli laatikkopisto. Kolmas ja neljäs valmiina. Kivasti meni! Itse yritin nyt skarpata lähetyksissä, etten roikkuisi pannassa ja ”ahdistaisi” koiraa. Ehkä vähän auttoikin päätä ylös ja koiraa skarpimpaa asentoon? Pitää muistaa jatkossakin, koska Wiu kyllä odottaa kiltisti eikä karkaile mihinkään!

wiu2-normal.jpg
Tuleva hakutykki(kin) :) (kuva: Jenni Leino)

Skippylle kolme janaa, tai oikeastaan kaksi, koska minä suuntavaistoton olin tallanut yhden janan menemään hakualueen etukulmasta… Ne kaksi oikein pätevästi! Matka oli n.5m.

 

EW-LEIRI VIRROILLA

Perjantaina sitten EW-leirille Virroille. Olipa oikein kiva leiripaikka; hyvinvarustellut mökit omine suihkuineen & saunoineen, järvet, lenkkimaastot ja kenttä lähellä sekä ok ruoka. Perjantaina majoituttiin, iltapalastettiin ja sitten käytiin alkuasukas-Marin lypsylehmätilalla (kaikki muut paitsi ei tietenkään Pasi, koska telkasta tuli Suomi-Venäjä –peli…). Olihan hurjan mielenkiintoista nähdä mistä ja miten se maito nykypäivänä tulee! Tilalla oli 140 lehmää; Mari tiesi kaikki nimeltä! Navetta oli siisti, lehmät sai oleilla siellä vapaasti, lehmät oli puhtaita jne. Mari kertoi paljon käytännön juttuja ja faktoja, mitkä oli tällaiselle kaupunkilaiselle aivan uutta tietoa. (lisäilen lehmäkuvia myöhemmin :) )

naple110044-normal.jpg
Mökkimajoitusta kuva: Hanna Jauhiainen

naple110038-normal.jpg
Aksakenttä kuva: Hanna Jauhiainen

Lauantaiaamu alkoi aksarataan tutustumisella, jonka jälkeen Sari piti lyhyen teorian saalispalkkauksesta. Pasi ja F:n&Wiun kanssa kentälle ja mä&Skippy lähdettiin metsään. Kipalle Marin tallaamat kolme janaa, joista vikalta lähti vähän pidempi jäljen pätkä kera kolmen kepin. Janat oli hirmu hyviä (edelleen kylläkin vain joku 5-10m); aina suoraan, oikeaan suuntaan jäljelle ja vauhdikkaasti. Nyt vaikuttaa, että Kipa on hieman päässyt jyvälle janan ideasta? Tänä keväänä 10 (lyhyttä) janaa, ei yhtään takajälkeä ja suoraan kohti jälkeä. Ja kaikki kepit noussu. Tästä, kröhöm, hieman innostuneena menin ja ilmoitin Kipen etsintäkokeeseen (8.6. SBCAK:n mestikset), huuuuiiiii! Vielä pitäisi saada janaa vähän pidennettyä ja ajettua muutama pidempi jälkikin.

Wiu oli ollut pätevänä aksaradalla! Kontaktit on nyt tehotreenissä; niissä on suurimmat puutteet tällä hetkellä. Haluttaisiin enempi raivoa ihan sinne päätyyn asti menoon (puomi lähinnä). Iltapäivällä kävin Wiuskan kanssa Sarin palkkauskoulutuksessa. Tuli muutama oikein hyvä pointti mm. kehään tuloon ja oikean asian vahvistamiseen ts. mistä palkataan/mitä vahvistetaan. Leikkimisessä&irrotuksessa meillä ei ollut ongelmaa, ne sujui kivasti. Sari toivoi Wiulta vähän enempi intensiivisyyttä, koska potentiaalia siihen kyllä riittää, eli juuri sitä samaa mitä itse haluaisin. Nopeampaa palkkausta vaan (esimerkkinä tehtiin merkkiä) ja kontaktin vahvistamista.

F sai myös tehä vähän radanpätkää. Tällä hetkellä kunto ei riitä kauhian pitkään treeniin, ja varmasti kropan kannalta hyväkin, kun oli niitä jumeja. Pasi oli kartturoinut myös Poutasta –TiuTau oli kuulema ollut melkein raivokas :D

Ja koirat sai uida!!! Monta kertaa! Illalla kaikki aika sippejä…kaksijalkaiset saunoi iltapalan jälkeen ja jäätiin saunatuvalle höpöttelemään. Allekirjoittanut sippasi kyllä jo ennen puoltayötä…Pasi kömpi nukkumaan joskus kolmelta :D

Sunnuntaina aamiksen jälkeen Nadja piti temppukoulua ja aksailut jatkuivat. Nadjan oma sheltti osasi vaikka mitä temppuja!! Olin temppukoulussa F:n kanssa ihan alun vaan, sitten olikin jo kiire metsähommiin. Tehtiin vähän takaperin jalkojen välistä pujottelua ja pyörimisiä. Kipalle metsässä vain esineruutu. Tarkoitus oli tehä sellainen motivaatiotreeni, että näkee kun esineet viedään. Noh, meni ehkä nenä vähän kiinni tuosta ja aika kauan paineli menemään…loppu hyvin kaikki hyvin. Ehkä se oli hyvä treeni, kun se mitä haettiin (into&itseluottamus) toteutui?!

f2-normal.jpg
F temppuilee (kuva: Jenni Leino)

Wiu oli saanut aksata sydämensä kyllyydestä Pasin&Markon ohjaamana. Se on kyllä tarkka uranainen; sunnuntai-iltana kotona huomasin veritipan lattialla –juoksut on alkanut. Juuri sopivasti, kun nollat on kasassa ja korkeanpaikanleiri takana :)

wiu3-normal.jpg
Tuli ihan vähän hiki!! (kuva: Jenni Leino)

Kyllä ihan hieman väsytti sunnuntai-iltana!! Mutta ei se haittaa –henkisesti oikein virkistävä ja hauska leiri oli!! Mahtavaa kun on noin ihana kasvitäti, joka jaksaa järjestää! …ja että kasvatit on menneet noin hauskoille tyypeille :) KIITOS!