Lomat alkoi aikaisella aamuherätyksellä sunnuntaina, suuntimana agilitykisat Mikkelissä. Jo kahdeksalta aamulla oli kentällä tosi kuuma, joten hyvin tarkeni kolme lähtöä. Tuomari jokaisessa lähdössä Kari Jalonen.


Kuva Irene Vinha (joskus pääsiäisenä...)

Eka rata oli ihan hyvä veto, vaikka itse sössinkin alussa. Kolmonen linjautui ihan hyvin, mutta nelonen valahti pidemmäksi kuin olin ajatellut (molempiin valssit). Ajauduin putkeen ohjauksessa liian lähelle estettä, että kun piti tehdä sokkari putken päähän, niin huomasin törmääväni esteeseen (siitä 5) :) Suunnitelma oli tehdä sokkari, mutta jouduin soveltamaan äkkiä poispäinkäännöksen. Aika ihan ok pyllähtelystä huolimatta. Radan lopussa pari tosi hyvää valssia. Radan alku oli alla olevan kaltainen:

Toinen agilityrata oli hyvä veto. Nollarata ja sijoitus 4. Kauheasti ei parannettavaa siinä radassa tainut olla (paitsi että karkasi A:lta). Tokavika mutka valahti ja siinä aikaa kyllä meni. Eli vapautus puomilta edessä olevalle hypylle ja siitä pakkovalssi-jaakotuksella toiseksi viimeinen. Ilmeisesti ennakointi oli myöhässä vaikka oikein yritin skarpata. Nuo kontaktien jälkeiset käännökset on kyllä vaikeita meille:

Kolmas rata oli hypäri. Se meni plörinäksi jo alussa joten siinä ei ole paljon muisteltavaa. Alku oli suunnilleen tällainen:

 

Menin kakkosen siivekkeen viereen odottamaan. Tarkoitus oli tehdä kakkoselle sylivekki ja kolmoselle jaakotus. Figo tuli kakkosella niin läpi ohjauksesta että sanoinkin sille vauhdissa että höpöhöpö. Seuraavaksi valahti pussi jarrusta huolimatta, joten en edes jaksanut kunnolla karjua sitä pois. Figo otti sittten jonkun hypyn jonka se keksi pussin jälkeen mukavaksi esteeksi (HYL). Tein radan loppuun ja se meni ihan hyvin. Edelleen nuo alut kyllä rassaa meitä. Pitää varmaan jollain halolla tai rämitölkillä heittää Figoa noissa aluissa että se viitsisi seurata mitä sille yritän näyttää


Kuva Mari Ali-Raatikainen (SM2011)