PERJANTAI-ILTANA käytii Pasin kanssa kuuntelemassa Korrin Pekan luento motivaatiosta ja viretilasta. Aivan tosi hyvä ja ajtuksia herättävä! Lopuksi seurattiin vielä käytännössä koulutuksessa olleita koirakoita. Itselle tärkeimpinä asioina jäi mieleen:

OHJELMAHARJOITTELU. Eli Pekka jakoi tokon ikäänkuin temppujen opettamiseen ja ohjelmaharjoitteluun. Ohjelma harjoittelussa tehdää aina jonkin tokoluokan "ohjelmaa" eli liikkeitä peräkkäin. Ja tätähän on tullut tehty aiiiivan liian vähän! Tähän siis nyt kiinnitetään huomiota. On koiralle epäreilua viedä se kilpailutilanteessa ensimmäistä kertaa tekemään koko ohjelmaa ja hämmentää sitä uuden tilanteen lisäksi palkkaamattomuudella. Epävarmuus vaan kasvaa ja koira ei voi luottaa ohjaajan käyttäytymiseen ja tukeen.

Eli mennään kentälle ja tehdään koemaisesti tasosta riippuen jokin määrä liikkeitä -eli esim. virheisiin ei puututa (ne korjataan sitten temppuharjoittelun osiossa toisilla treenikerroilla)!! Ja lopuksi jokin tavallista superimpi palkka.

Tuli paljon muitakin ahaa-elämyksiä. Ainahan on aivan perusasioita, joita ei itse vaan tietoisesti tajua miettiä. Ei se oikeasti ole rakettitiedettä tuo koirien koulutus, kunhan vaan osaisi ajatella asioita oikein ja ottaa ne huomioon....

LAUANTAINA auton nokka kohti Kiikalaa, eli Päiville vierailulle pentuetapaamisen merkeissä!

Paikalle pääsi Carola&Vissla, Johanna&Nätt, Tanja&Nuka sekä Terhi&Penni. Eli 4 Ettan pentua ja yksi Ritan.


Nuka, Rita, Penni, Nätt ja Skippy. Vissla ehti harmittavasti lähteä kotiin...

Aloitettiin päivä paimennuksella. Vissla oli kuin vanha tekijä, koska Carolalla on ollut omia kesälampaita. Alla muutama Visslan tyylinäyte:


Hienoja poispäin ajoja

Seuraavaksi Skippy, tämä siis Kipen 5. kerta lampailla. On se hämmästyttävää kuinka tuo vaisto on niillä olemassa heti syntymästä...

Skippystä myös muutama VIDEO PAIMENNUKSESTA: I-osa, II-osa, III-osa

Sitten Kipen Nätt-sisko, joka on viimeksi ollut lampailla edellisenä kesänä. Ja silti meni hienosti ja rauhallisena:

Nuka-siskoa vähän lampaat jännitti, koska Nuka ei ole nähnyt lampaita muuta kuin ikkunasta!


Haistelu oli hyvä tapa pitää ajatukset poissa pelottavista lampaista

Katsomoa:

Tässä pääkuvia sisaruksista:


Vissla (kuin ilmetty Skippy!!)


Nätt (kropaltaan kuin Skippy)


Nuka-sisko


"Veljekset kuin ilvekset" (siskoksiahan nämä oikeasti on)


Ritan tyttö Penni

"Väärästä tallista" mukana menossa myös:


Figo


Totsi

Paimennuksien jälkeen ajaltiin ihanaan kangasmetsään lenkille. Mukaan tuli myös Päivin ja Tapion Iita-pentu (harmi kun Iitasta ei tullut otettua kuvaa, oli tosi hurmaava pentu. Nätti ja vikkelä kun mikä!!). Käytiin lenkki hiekkakuoppien kautta ja koirat sai revitellä laumana. Voi että oli kivaa! 

Kun koissut oli juoksutettu, nautittii kaffeet&piirakkaa metsän siimeksessä. Carola oli leiponut ihania piirakoita, nam!

Kaffetauon jälkeen kokeiltiin vähän haun alkeita. Tehtiin jokaiselle muutama tuuli-ilmaisu. Kiva nähdä, kuinka heti jo toinen ilmasu menee paremmin, kun saavat idean juonesta vähän kiinni. Hienoja tuuli-ilmasuja siskokset, Penni ja Iita tekivätkin! Ja ihan innoissaan. Nyt vaan hakumettään useamminkin!

Skippy näytti yhden hajun haun ja Figo ihan valmiin piston. Nämä menivät hyvin molemmilta!

Sitten vielä takasin tilalle ja vielä kierrokset paimennusta kaikille! Huh sitä intoa, mikä Skippyssäkin oli -ihan kun tykkäisi hommasta!?

Kello olikin jo seitsemän illalla, kun suunnattiin paikalliseen pizza-kebab -mestaan syömään. Ja sitten mahat täynnä, raukeina kohti Lahtea.

KIITOS vielä tätäkin kautta Päiville ja kaikille mukanaolleille. Oli huippua nähdä, päästä paimentamaan, juttelemaan ym.!

Loppuun vielä kuva paimennustaituri Villestä, joka näytti meille miten se homma oikeasti tehdään:

Sääkin suosi ja koko päivän oli ihana alkusyksyn ilma. Toisin kun sunnuntai aamupäivänä, kun olin maalimiehenä riisenien mestiksissä....Kaikki vaatteet läpimärkinä...Ja lähtiessä puhkesi autosta vielä eturengas. Mutta se on sitten jo oma tarinansa.

Ainiin, käytii kttomassa sunnuntai omaa pihaa Figolle&Skippylle. Katsotaan kuinka omatalo-prokkis etenee! Kesälampaat kutsuu....hih.