Viikkokin on taas vierähtäny torstaihin asti, huh! Koirarintamalla ei (eikä muuallakaan) kummoista. Paitsi että Skippyllä on nyt juoksun lisäksi flunssa (ja mullakin vähän kurkkukipua). Pönninen on nyt köhinyt ti-ke aina kun vähänkin intoutuu vauhdikkaammaksi. Ei siis köhi ollessaan rauhallinen. Sellaista kuivaa köhimistä ja yskintää...

Maanantaina käytiin koko jengi juoksemassa (kun mulla & Kipellä ei vielä ollut flunssaa). Nimenomaan juoksemassa, sillä sellaisesta hölköttelystä ei oikeen tullut mitään, kun koirat kirittivät toisiaan! Silmänisku Figo oli pääosin minulla ja Kippe Pasilla (toistepäin se hölköttelykin onnistui paremmin). Yhdet hienot kaatumisetkin saatiin aikaiseksi, kun liukastuin alikulkutunneliin mentäessä ja tein hienon laskeutumisen tunnelin asfaltille... Onneksi pahiten kärsivät vaan juoksuhousut.

Tiistaina jäällä lenkki ja nopeet pikkutottikset. Skippy teki hienon tunnarin Pasin viedessä kapulat!!

Eilen olin Heinolassa Hennan + belgien kanssa tokoamassa. Tulipa taas pari hyvää havaintoa, mitä en ole yksin tehdessä huomannut! Kippe otti vähän iisimmin(?!) köhän takia.

Aloitettiin luoksetulon stopeilla niin, että Henna kutsui Kipen luokseen (välimatkaa meillä noin 20-30m) ja lähetti sieltä mulle päin. Tarkoitus siis, että mun ei tartte varsinaisesti kutsua koiraa. Sitten vaan stoppasin koiran, kun oli juoksemassa mulle päin. Ensin seisomisia ja loppuun pari maahanmenoa (jotka Kippe aina seisoi ekalla käskyllä -> jäi vähän päälle nuo seisomaan stoppailut). Koska tällainen juoksutus ja lelulla palkkailu aiheutti köhimistä, siirryttiin ohjattuun noutoon.

Edelleen vaan oikeaa puolta. Hmmm...ekan meinasi mennä keskimmäiselle, otin kuitenkin pois niin ettei ehtiny kapulalle asti. Loput hyvin. Vika tehtiin niin, että Henna vei kaikki kolme haettavasta aloittaen (kisamaisesti). Tämä hyvin. Toki varmasti jo toistojen myötä se oikea puoli oli iskostunut muistiin. Tämä liike on edelleen osissa niin, että vien Kipen merkille ja palaan itse takaisin lähetyskohtaan. Lähetyskohta vaihtelee, esim. tuossa vikassa olin ihan muutaman metrin päässä, kun muuten oli uutta juttua mukana. Mutta mutta, nouton palautus oli hidas.... okein, nyt ei pure ja mällää, mutta saisi tulla enempi draivilla. Joo, tämä taas omaa syytä, kun olen palkannut vauhdista. Ei vaan sovi Kipelle, kun hidastaa vaan odottaessaan milloin palkka tulee. Eli nyt lopetan taas tämän.

Sitten tehtiinkin meille yksinään treenajille tooosi hyödyllisiä juttuja. Eli Henna otti Ruutin ja tehtiin tehtiin seuraamisia yhtäaikaa ristiin rastiin. Joo-o, tämähän on ihan peruskauraa, mutta kappas, kyllä Kippe otti häiriötä! Ei mun tartte pelätä että ryntäilis minnekään, kun enempi se muuttuu epävarmaksi ja sitä toista on välillä pakko vilkuilla sivusilmällä...seurasi kyllä, mutta eri meiningillä ja keskittymisellä kuin yksin tehdessä. Loppua kohti parani, mutta tällaista pitää tehä paljon! Tulee aina tehtyä koira kerrallaan / yksin.

Paikallaolo vielä Ruutin kanssa. Ihan ALOmaisesti oltiin näkyvillä. Kerran vähän rykäsin Kipelle kun möllötti Ruutia (korjasi heti katseen muhun), ja lopussa vaihto lonkka-asentoon "sfinksistä". Muuten ihan rauhassa.

Tein tässä välissä Hennan vaihtaessa koiraa vähän kakeja. Jes, M-S-M onnistuu jo parin metrin etäisyydeltä. Ja suunta on peruutus, ei eteneminen.

Sitten uusi paikallaolo BHmaisesti Pultin tehdessä seuraamisia ym, olin siis selin koiraan. Hyvin siihen asti, kunnes Henna vei Pultin Kipen viereen maahan ja otti tästä luoksetulon. Hennan kutsuessa Pulttia Kippe nousi puoliksi istumaan. Kävin palauttamassa maahan ja uudelleen sama -> pysyi nyt hyvin. Eli me tarvitaan paljon tämänkaltaisia paikallaolotreenejä -> paljon variaatioita ja häiriötä!!!

Kiitos Hennalle hyvistä treeneistä! Tällaisia lisää!! Mihin se vaihtelu aina unohtuukin... ..

Figon kanssa höntsäsin ennen Hennan tuloa, ruutua ja luoksetuloa. Lopussa otin Figon, kun ite treenasin suusta sylkemällä namilla palkkausta! Kieli ulkona Figo sai tehä muutamia seurauspätkiä ja vähän kekeja. Sitten sai itekseen touhuta hajujen perässä meidän juorutessa. Kattelin, että siellä se tyytyväisenä kaivaa ja tonkii aurausvallissa... hetken päästä katsoin, että nyt se kyllä syö jotakin siellä... menin kattomaan, niin Figo oli löytänyt kokonaisen jäniksen raadon ja tyytyväisenä vähän popsinut jäniksen potkaa... *yök*