Lauantain kisojen jälkeen tosissaan päätin muuttaa hieman Kipen reenejä. Ollaan nyt syksy ja talvi tehty paljon kokonaisia liikkeitä, mikä on varmasti ollut oikein paikallaan –ollaan saanu rutiinia ja varmuuttaa EVL-liikkeisiin. Sitä on tullut sen verran, että Kippe on alkanut olemaan itekseen viisas, eikä sen omastamielestään aina tartte ihan kuunnella mua. Kuhan vaan menee ja roiskii.

Tuumasta toimeen:

Maanantaina Hurttiksella tehtiin Riikan kanssa kuuntelureeniä. Sellasta päätöntä kaavojen rikkomista, eli tyyliin valmistellaan hyppynoutoon, kapulan heiton jälkeen täyskäännös ja ruutuun, missä kaukot, sitte merkille, kapulalle, ruutuun jne. Eli koiran on pakko kuunnella. Kippepä selviytyi tästä oikein hyvin ja sillä selvästi oli kivaa! Sitten tunnaria pienellä haasteella höystettynä; läjässä tötsiä, kapuloita, Linan namialustoja ja vääriä tunskukapuloita. Eka kerta; Kippe tuo namialustan, sen jälkeen ohjatunkapulan (minkä alla oma olisi ollu) ja kolmalla lähetyksellä oman. Toinen kerta; selviytyy kivasti ja tuo oman, minkä päällä oli yksi hajustamaton palikka. Kolmas kerta; lisähäiriönä pillinniellyt Figo makaamassa läjässä, tuo hienosti tötsään piilotetun oman. Olipa pätevä! Paransi kerta kerralta, meni siististi kapuloille ja haisteli! Hah, se tarttee vaan vähän haastetta, on niin takki auki roiskassu kapuloille viimeaikoina, eikä ole malttanu haistella kunnolla vaan tökkiny ja potkinu vääriä mennessään ja haistellut suu auki. Loppuun kävin tekemässä vähän vielä kuuntelureeniä parilla merkillä&ruudulla –olipa muuten tänään hyvät merkit, ei ennakoinnista ja vinoista stopeista tietoakaan!

Oivoi, olen päästänyt viisaan porterskollieni liian helpolla!!!

Tiistaina menin Pasin kyydillä Heinolaan (Peliittojen peli…) tottis-&hiihtovuorolle. Likat tokoilemaan ja F ladulle. Kipa ei ollu tänään niin hyvällä draivilla. Siinä nyt alkaa taas näkymää toi juoksujen jälkeinen ”mammana olo”… Kävelee taas lenkilläkin aika paljon vaan mun takana ja reenatessa ei aina saa oikein tehoja irti.

Wiulle oli vähän haastavampaa, kun kentällä teki samaan aikaa monta ihan vierasta koiraa. Eihän sitä voi tietää etteikö joku yht´äkkiä hyökkäisi niskaan…! Wiukaan kanssa ei menny mitenkään superfiiliksillä. Siis ei mitään isompia probleemoksia, mutta ”se jokin” puuttui. Pitkästä aikaa jouduin huomauttamaan perusasennossa kontaktin tippumisesta – ”Oli vaan pakko tarkistaa mitä tuo tuolla selän takana tekee!”. Luulempa, että kaikki kulminoitui molempien likkojen kanssa taas minuun –pientä hedaria koko päivän, levyllinen särkylääkettä ja väsytys, joten ei ihan optimaalinen lähtökohta. Unohdin vielä reenisuunnitelmankin kotiin, joten joutui säveltämään…

Koko lauma pissalenkille, likat porukoille ja Figon kanssa hiihtämään. Hiihdot sentään meni hyvin!! (lukuun ottamatta mun törkeen huonoa kuntoa…) Hiihdettiin 2km nousua-laskua -lenkki ja pienen tauon jälkeen vielä ravirata ympäri. Siis mun kunnolla ei kerta kaikkiaan vedetä maksimilla pidempään… Enkä hirveesti haluaisi hidastaa Figoa ja vaan yritän mennä sen mitä mennään niin täysillä.

aurinko-normal.jpg

Työpäivien jälkeen ehtii jo vähän auringon aikaan ulos, ihan parhautta!!

Keskiviikkona sitten taloyhtiön hallituksen kokouksessa ja oma reeni salilla –Kipa&F lepäsi ja Wiu aksasi. Ei tokoa siis ;)

Torstaina Sannan kanssa Expertin pihassa. Wiulle alkuun perusasennossa häiriötreeniä –oli aika vaikeeta, etenkin jos Sanna heitti palloa… Piti huomautella useamman kerran kontaktin karkaamisesta. Saatiin toki onnistumisia myös ja luulen että oli oikein hyvä reeni Wiulle. Sitten peruskaaviota liikkurin käskytellessä –oli hyvä!! Kierroista vähän sivulle tuloja (vrt. ruudun loppuosa), alkuun vähän väljästi, paransi koko ajan. Tämä onkin uusi juttu Wiulle. Sitten luoksaria, joka on nyt meijän ”tehoreenissä”, alkaa kokoajan paranemaan. Wiu on oikeastaan aika liikkis, kun oikeasti tulee l u j a a kohti, ja oikein hirrrrveästi sitten jarruttaa kun tähtää tohon mun jalkojen eteen :) …tämänkin paranee koko ajan! Siis se oikea paikka tuossa edessä. Merkki&ruutu –yksittäin hyviä, mutta tänää ei onnistunu koko liikkeenä. Loppuun sitten haettiinkin vauhtia merkille kun selvästi meni epävarmaksi tuosta kun hinkattii koko liikkeessä merkkiä. Tämän illan uutuutena ALO-hyppy. Wilma vaan totesi että ”kamoon, mä olen aksakoira, kait mä nyt hypätä osaan!” :D Loppuun vauhtinouto, alku liikkeenomaisesti. Oli vähän ruma kapulan nosto… Ja pientä kaukoleikkiä vielä.

Kippekin aloitti häiriöseuruulla. Jestas että sillekin oli lentävät lelut vaikeita…!! Sitten kuuntelutreeni, taas ihan päätön ”rata”. Tänää Kipa oli vähän tuhma eikä oikein kuunnellu! Heti jos tuli vaikeempi juttu, alkoi säheltämään sata omaa ehdotustaan kuuntelematta mitä mä ehdotin :) Loppuun katastrofi-tunnari, eli kasassa kaikkea kamaa, mukaan lukien tunnaripalikat (oma piilotettu ruutunauhakasan alle). Tämä meni HYVIN!!

Tänää perjantaina onkin likoilla vapaa, F pääsee Pasin kanssa illan hallivuorolle. Huomenna Wiu kisaa ekoissa Isojen Koirien kisoissaan Janakkalassa, Kipa pääsee Korkeavireelle reenaamaa ja F sunnuntaina taas hiihtämää. Have a nice weekend :))

2013-02-21%2016.31.11-normal.jpg