Pääsiäismaanantaina suunnattiin Längelmäelle tuoreen maajoukkuelaisen Helmisen Hannan toko-oppeihin. Koulutus oli schappisten järkkäämä, mutta koska paikkoja oli vapaana, lähdettii Heidin, Timon&Hiron kanssa vierailemaan schappisten joukkoon. Tosin motivaatio lähteä oli vähän alhaalla, kun mökkeily oli nii-in ihanaa kevään ensimmäisinä melkein-hellepäivinä. Pojat jäikin tekemää laituriremppaa...

Jokaisen piti etukäteen miettiä 3 ongelmaliikettä, joista tosin ehdittiin tekemään vain 2 / koirakko (aikaa oli 2x10min). Kipelle otin metskun, luoksetulon stopit sekä kaukot. Kaukot jätin pois, koska eniten ne on kiinni vaan tekemisestä -pitäisi jauhaa, jauhaa, jauhaa tekniikkaa. Hanna oli hirmu mukava ja taitava, joskin mun makuun ehkä vähän liian kiltti ja hyvin meni-tyyppi. Vai johtuuko se siitä, kun tokoilin talven peräkylän pessimistien ja natsien kanssa?! Tai ehkä mua vaan pitää vähän potkia persuksille, etten tuudittaudu vaan hyvin menee-moodiin.

Metskunouto. Aloitin tekemällä koko liikkeen. Oli aika tyypillinen -palautti suurimman osan matkaa ravilla ja jäi kauas palautusasentoon. Sitten näytin puukapulalla, kuin se oikeasti tekee noudon. Tämän jälkee metskua kahden tolpan ympäri kierrättäen, jossa pitää kapulaa tiukasti ja kun vauhdista otan palautukseen, tulee ihan eteen häntä heiluen. Eli Kipellä on kuulema nyt kaksi eri metallinoutoa, se hauska ja sitten se tylsä liikkeenomainen (kuulema Hannalla ollu itellä sama ongelma pk-noudossa). Tosin se jäi vähän vajaaksi, että miten nyt sitten "yhdistän" nämä, että olisi vaan yksi, kiva nouto?

Ihan hyvä vinkki palkkaamiseen oli, että pallo tms. treeniliivin helman alle, josta se tiputetaan koiralle helmaa kääntämällä heti kun tulee kapulan kanssa eteen, ei siis mitään luovutuksia tms. Ihan hyvä idea! Pitää kokeilla, josko tällä palauttaisi metallinkin tiiviimmin?

Luoksetulon stoppi. Tässäkään ei oikein mitään ihmeempää. Tehtii kahden tolpan avulla. Se oli erilaista, että tehtiin pitkältä matkalta ja stoppi heti kun kääntyi tolpan takaa. Eli ennen kuin ehti kelata vauhtia. Näin matka oli oikean liikkeen pituinen. Samoin saatettiin stopata jo ennen kiertoa. Tosin tämä mun piti tehdä suullisella käskyllä, koska käsimerkkihän ei toimi kun koira on selin muhun.

Esim. näissä näkyi vähän Hannan kiltteys -ite en olisi palkannut muutamia stoppeja, koska eivät mielestäni olleet tarpeeksi teräviä vaan tassuteli jonkun askeleen. Hanna taas sanoi, että hyvä. Ja kuulema pohja oli sellainen, että lukkojarrutusta ei oikein viisaasti voikaan tehdä...

Tehtiin Kipelle myös "usko"-treeniä. Eli heitin koiraa namilla käskyn kanssa samaan aikaan. Vahvistettiin käskyn&stopin yhteyttä ja nopeaa reagointia sekä uskoa tekemiseen.

Ihan loppuu lyhyt 2min paikkamakuu. Ok, kerran käänsi lonkalle. Sitten kuunteluharjoitusta ringissä, maahan, sivu jne. Kippe ei menny kertaakaan hämyyn muiden käskystä, mutta sivulle nousut oli lähes aina vajaat.... ...

Kippe oli kiva ja kovin iloinen. Ei taas vieras halli tai ihmiset vaikuttaneet mitenkään.

Kiva päivä oli, vaikka hallissa jouduttiinkin olemaan. Ja ainahan noista jää jotain käteen, vaikkei juuri senhetkiseen oman koiran koulutukseen mitään mullistavaa saakaan. Ai niin, seuraamisen eri nopeuksiin tuli tosi hyviä vinkkejä, etenkin hitaaseen kävelyyn, mikä on ollu mulle hankalaa. Tai olen harpponu pitkiä hiiitaita askelia, jotka on ollu koiralle tosi hankalia, kun tulee "kuolleita välejä", joissa ehtii tarjoamaan perusasentoa, kontakti tippuu jne. Eli se pitäisi tehdä lyhyellä askeleella mutta kohtuu nopealla temmolla, rullaten. Juoksukin ei harppoen, vaan enempi ylöspäin! Jännä oli myös katella erirotuisten touhuja, on niissä koirissa eroja...!

-----------------------------------------------------------

Muuten Pönnisellä on ollu aikalailla treenilepoa. Ihan vaan mun motivaation takia...siis kun ei ole ollu sitä motivaatiota tehä. Ei oo mitää kokeita tulossa, tokossa kimppareenejä tms. Pääsiäisenä oli jälkivermeet mökillä mukana, mutta en koskaan päässy mettää asti...noh, tulipahan muuten ulkoiltua ja tehtyä mökkihommia ulkona.

Eilen käytii Hlassa juoksemassa ihanan sulalla purtsilla metsikössä, ihanaa pitkän talven jälkeen juosta sulalla maalla!