Kerranki olin tehny hienot reenisuunnitelmat lauantain kisanomasen treenin pohjalta ja sitten jotenkin Oilin yllyttämänä kaikki intoutui, että tehdään kisamaiset treenit –kaikki tekee, totta kai! :D  Eli siis toinen kisamainen putkeen.

Yleiskommenttina: perusasennot aina vinot kun siirtyi edestä, eli noudoissa, tunnarissa, luoksetulossa... Näitä on nyt tehotreenattava ettei ihan turhasta mene pisteitä melki joka liikkeessä...

Seuraaminen: noh, mitenkään yllätyksenähän ei tullu, että se edistää... On alettava vähän työstämään paikkaa, ettei pääse ihan leviämään käsiin ja ainakaan pahenemaan. Kontakti pysyi kivasti koko ajan ja itestä tuntui hyvältä, oli kiva tekemisen meininki.

Liikkestä istu oli nopea ja hyvä.

Luoksetulo: stoppi valui, maahan koiralta hyvä, ohjaajalta käsky myöhässä. Vino loppuasento eteen. Treenattava stoppia edelleen.

Ruutu: hyvin koiralta. Ohjaajan pitää muistaa pysäyttää koira eikä vaan odottaa että itse etsii oikean paikan ja pysähtyy.

Metskunouto: nosti pyllyä liikkurin käskystä -treenattava noutoja käskytysten kanssa! Tässä taas vauhtipalkka kun nosti ja alkoi palauttaa. Nyt alettava ottamaan koko liikkettä toisinaan, ei aina vaan vauhtipalkkaa.

Hyppynouto: ok. Himmaa lyhyttä laukkaa ennen takastulohyppyä –etsiikö oikeaa ponnaripaikkaa kapula suussa vai vaivaako selkä?!

Tunnari oli oikein kiva.

Kaukot: hmmm...tavallaan ei jumittanut, tai jumittikin välillä ja sitten ihan itse arpoi mieleisensä asennon... Näitä tein sitten siitä läheltä satsin. Tekniikassa myös parantamisen varaa -tehoreeniä kotona!

Nyt oli kyllä sellaset valvovat silmät, ettei jääny mitään huomaamatta (multa jäi tod.näk. kyllä hyviä huomioita tähän kirjaamatta). Tällaisia treenejä pitäisi kyllä tehdä paljon!! Kaikkinensa on nyt ollu tosi hyvä fiilis treenata tokoa, Kippe tekee rehellisesti sen mitä osaa ja tekee mun kanssa yhteistyötä. Eikä palkkaamattomuus juuri mitenkään näy. Alkanut toko jotenki ihan erilailla pelittämään kun ennen –motivoivaa & palkitsevaa!

2. kierroksella olin Katrin parina. Alkuun vähän namin avulla oikeaa seuraamispaikkaa ympyrän & vasemmalle kääntymisen avulla -saatiin paranemaan. Sitte ruutu niin kuin se pitäisi tehdä, hyvin meni. Sitten kerran niin että oli pallo valmiina. Tolpan kierroilla stoppeja, tuli löysiä ja pari ihan hyvääkin. Pitää muistaa ottaa läpijuoksujakin,  ettei ala himmaamaan vauhtia sekä vaihdella pysäytys matkaa.

Mutta tosissaan, kiva fiilis oli taas treenien jälkeen. Jopa niin, että on ihan hinku kisakentille (no tässä innostuksissa ilmotinki meijät 3 kokeeseen)! (vaikka treenattavaahan riittää varmasti maailman tappiin saakka eikä valmista tule ikinä, mutta mun mottohan onkin, että hauskanpito on se pääasia )