Tiistaina Koponenkin pääsi ensikäynnille Nyyssösen Karoliinalle. Noin kuukausi sitten ihan pikku temppuja pihassa höntsätessä sattui jotain(?), kun Skippy yht´äkkiä veti hännän koipien väliin ja korvat luimuun ja yritti vaan syliin. Namitkaan ei kelvanneet. Johonkin sattui ihan siinä kohtuullisen paikallaan ollessaan... tämän jälkeen meni pitkää ettei oikein päässyt hyppäämään autoonkaan.

Joten tsekattavaksi vihdoin. Jotenkin Karoliina nyt tuntuu kaikkeista pätevimmälle "koirahoitajalle", kenellä ollaan käyty. Ainahan nuo on hieman mutu-juttuja, koirat kun ei ite osaa kommentoida asiaa. Tuntuu, että Karoliina löytää vanhojakin juttuja, mitä jäänyt aiemmissa hoidossa löytämättä. Voihan se johtua siitäkin, että hän selittää kaiken löytämänsä...? No niin tai näin, ainakin Wiun sai aika iskuun. Toki, paljonko siinäkin oli vaikutusta aiemmilla hoidoilla ja pitkällä levolla. Kaitpa se valinta loppuviimein tehdään sen mutun pohjalta...

Skippykin tsekattiin ensin seisoaltaan läpi. Toisesta takajalasta löytyi joku vanha vamma, joku outo lihas oli kova patti (vanha revähdys?). Lihaksisto sinänsä oli hyvässä kunnossa ja lihakset pehmeitä. Eli ongelmat enempikin muualla kuin lihaksissa. Karoliinaakin vähän huvitti Koposen kankeus ja ääneen puhuttiin sen rakenteesta; tosi suorat kulmaukset edessä ja takana, pitkä runko, lyhyt kaula...

Sitten koira kyljelleen, missä hoidettiin alkuun ihan käsin. Koponen oli ihana, kun selvästi rentoutui ja useamman kerran venytti koko rungon ja koivet pitkiksi :) Tämän jälkeen neulat. Ekat neulat meni ihan huomaamatta, mutta kun päästiin kipeälle alueelle sinne ylimenoalueen hoodeille, koira oikein pomppasi kun selkään laittoi neulaa -oli kipeä. Reagoi tuota kohtaa jopa laserilla hoidettaessa. Karoliina vähän epäili, että selässä saattaa olla silloittumaa/ luupiikkejä... olisi ihan mielenkiintoista joskus kuvata, vaikkei se tieto sinänsä varmasti mitään muuttaisi.

20141031_135954.jpg
Ei nyt asiaan liity, mutta kuvitetaan vähän :) Lauma rustoluiden kimpussa takapihalla.

Ohjeet:
Skippy tuotiin eläinlääkäriin selkäkipuoireiden takia.

Skippyllä havaittiin aristusta rintarangan loppuosassa ylimenoalueella. Vasemmassa takajalassa takareiden lihaksessa pulleutta, ehkä vanha revähdysvamma.

Suosittelen seuraavaa hoitoa 1-2 kuukauden kuluttua.

...ja taas sitä mutua. Mustatuntuu, että hoidosta oli apua, koska tätieläin on tuntunut jotenkin kovin iloiselta&energiseltä. Vai onko sekin vain sitä, että sillä ei ole ollut mitään tekemistä...? ;)