Käytiin juuri Kouvolassa Kestin Esalla tutkimuksissa Kipen kanssa. Nyt se nukkuu tossa mun vieressä olkkarin lattialla, joten hyvää aikaa kirjotella, kun ei raski jättää sitä yksin loikoilemaan.

Ensin Esa väänteli ja taivutteli Kippeä (jota taisi kovin jännittää). Reagoi sieltä lannerangasta vikojen nikamien luota samoin kuin Lahdessakin silloin pari kuukautta sitten. Samoin reagoin vasemman takajalan polvesta. Kippe nukutettiin ja molemmat kohdat kuvattiin tietokonetomografialla (tommonen sanahirvitys oli ainakin laskussa, en muista millä nimellä lääkäri ja Elina siitä puhui...).

Nopea diagnoosi, joka kuulema näkyi selkeästi kuvissa, oli lievä välilevytyrä eli välilevyn pullistuma. Polvi oli kunnossa.

Lääkäri katsoo kuvia vielä ajan kanssa illalla ja soittelee huomenna. Mutta noilla diagnooseilla ei kuulema muuta kuin normaali elämä jatkukoon harrastuksineen. JOS oireilee ontuen, niin sitten tyulehduskipulääkettä ja lepoa. Noin lievänä sille ei kuulema muuta kannata tehdä.

Aikasta hienoja tommoset kolmiulotteiset kuvat kyllä on !! Ja kivasti Esa havannollisti luurangosta, missä se vika on ja millainen se on. Nyt mä sulattelen asiaa... ...

--------------------------------------------------------------

Jatketaas vähän Esan aamuisen soiton pohjalta:

- polvet tosissaan näytti puhtailta. Tosin se kyllä vähän reagoi vasenta polvea taivuteltaessa, joten täysin ei voida pois sulkea ristisiteen osittaista repeytymistä. Oireet oli niin lievät, että tämä unohdetaan tässä vaiheessa.

- Kiistatta kuitenkin taivuteltaessa reagoi kahta kohtaa -polvea ja selkää. Selässä siis se lievä välilevyn pullistuma. Painotti kuitenkin useampaan kertaan, että oireet ovat kovin lievät, joten ei ole syytä paniikkiin.

- Nyt 2 vkoa pelkät pissatukset hihnassa (ei hyppimistä, eli esim. autoon nostetaan. Hypyt on pahoja) + tulehduskipulääkekuuri (2vkoa, 40mg/pvä Rimadylia). Kolmas viikko hihnassa jo hölkötelyä. Ja korvienvälihän on kunnossa, joten paljon aivojumppaa!

- Katsotaan miten vastaa hoitoon (edelliseen lyhyempään lepo&lääkekuurinhan vastasi hyvin.). Jos kiputilat ja tulehdus helpottaa tällä, niin sitten takaisin normaaliin elämään harrastuksineen. Eli siitä nyt lähdetään, että Kippe saa pienen palautumisen jälkeen jatkaa normi elämää. Sitähän ei voi kukaan ennustaa, miten sitten jatkossa, palaako oireet, kestääkö esim. agilitya jne. Oireet ilmeisesti kuitenkin vanhetessa tuppaa pahentumaan yleensä.

- Selän käsittelyt kuten hieronta varmasti jatkossa auttaa, ei kuitenkaan mitään rytkäytyksiä. Samoin tietty kunnon lämmittelyt ja hyvä lihaskunto.

Elikkäs nyt sitten vaan lepäillään ja tulevaisuutta katsotaan vähän niinkuin päivä kerrallaan.