Aktiivinen hakuviikonloppu takana. Oltiin vähän "väärän rotuisena" mukana, kun muut leiriläiset oli pääsääntöisesti bernejä, mutta oli siellä toinenkin bortsu, hoffeja, rodesiankoira, porokoiria... Oli ihan mukava käydä tutustumassa vähän uusiin ihmisiin ja ihan erilaisiin hakukoiriin.

Kouluttaja meijän hakuryhmällä oli Olga Heino, jolla itsellään on rotikoita. Olga oli kouluttanut molemmat omat kooiransa eri tyylillä ja keinoilla kun minä Skippyn. Tässä näki juurikin hyvin rotuerot -Olgan vanhempi koirahan on menestynyt ja tosi varma hakukoira ja toimii tosi hienosti niillä keinoin koulutettuna kuin Olga on sen kouluttanut. Skippy taas toimii tasoonsa nähden tosi hienosti eri keinoin koulutettuna. Ja juuri berneille taisi Olgan ohjeet ja jipot toimia tosi hyvin. Leirin suurin opillinen anti olikin tällä kertaan minulle ohjaajana siinä, että näin käytännössä eri keinoja kouluttaa erilaista hakukoiraa ja eri lailla treenattuja koiria käytännössä. Vaikkakaan en näitä keinoja Skippyyn varmastikaan juuri ollenkaan sovella, niin silti hyvä itse tietää mahdollisimman paljon eri keinoja. Tiiä sitten millainen hakukoira joskus vielä omiin käsiin sattuu! Silmänisku

Toinen hyvä anti oli se, että sai tehdä intensiivisen treeniviikonlopun. Perjantaina iltana paikalle saavuttuamme tehtiin tottikset. Tein itekseen seuraamisia ja paikallaoloja. Kun sain "liikkurin", tein lyhyitä seuraamispätkiä, tarkoituksena yrittää pitää Kippe samanlailla rentona. Onnistuttiin ihan kivasti tässä. Sitten eteenlähetyksiä, joita ei juurikaan olla tehty. No tämähän oli Kipestä kivaa, kun sai juosta tuhattajasataa tennispallolle! :) Myös metrisen hyppyjä pikku hiljaa korottaen. Metrisessä ekalla kertaa kolahti takajalat -toka puhtaasti ja siihen oli hyvä lopettaa. 

Lauantaina maastossa aamupäivän kierroksella etsintä 100m radalla. 5 löytyi ja yksi tyhjä. Kaikki muut hienosti, mutta ekan etukulman jouduin lähettämään kaksi kertaa kun ekalla ei jostain syystä löytänyt...? Hienoja, syviä pistoja järkevällä vauhdilla. Taitava koissu!!

Iltapäivän kierros ilmasuja, metsässä kylläkin. Pari ekaa irtorullilla, loput kiintorullalla. Alussa ongelmia ottaa&pitää kiintorulla, loppua kohti parani. Su aamulla lisää ilmasuja. Eka oli vaikea, kun ei taas ymmärtänyt, että miten tämä menikään. Loput 4 hyvin, kun muisti taas mistä kyse. Ainut, että nyt meinaa palauttaa rullaa menojälkiä pitkin. Nyt taas ilmasut aukealle, että muistuu se kolmio-asetelma mieleen. Aukealla paljon helpompi kun metikössä. Näytöt hyvin. Ukot oli vaihtelevilla matkoilla, mutta aina näkyvillä.

Taija Koskenkorvan ottamia kuvia, kiva saada joskus kuvia hakumettältäkin! Kippe vaan kuulema oli liian nopea kameran tarkennukselle... ;-)

1243319788_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243319794_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243318631_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243319807_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243319801_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Su aamulla ennen hakua tehtiin esineruutu. Ehkä 25x50m kaistale. Kipellä 3 vierasta esinettä valmiina. 2 ekaa hienosti, palkkasin näistä. Kolmas oli vaikea, tai löytyi kyllä, mutta oli vanha kenkä ja Kippe ei sitä nostanut. Mentiin yhdessä katsomaan, ja pian kenkä olikin jo tosi kiva, kun leikittiin sillä yhdessä. Eli löytää kyllä, mutta tarttee treeniä erilaisiin ja vieraisiin esineisiin. Alussa vauhtia oli mun mielestä liikaakin, mutta nosti esineet kuitenkin nopeasti. Palautukset on Kipen bravuuri -täysillä takas mamman luo! ;-)

Muuten Kippe on aivan ihana leirikaveri!! On kuin viilipytty majoitusalueella -stressitön, odottelee hiljaa makoillen missä vain (autossa, puussa narussa, kevythäkissä...) ja nukkuu hyvin. Jolkottelee vapaana mun perässä muista liikoja välittämättä. Ihan sikahelppo koissu matkakamuna!! Eikä mitään mörköilyä, vaikka ihan kaikki oli uutta & vierasta. Meillä oli kiva "tyttöjen viikonloppu" Pasin kisatessa Jyväskylän suunnilla. Kiitos vielä Taijalle&bernitytöille matkaseurasta!!! Cool