Alkuun Alman kanssa Karjalaisen Mariannen koulutuksessa. En ollut mukana tutustumassa rataan, mutta sivusta näki radan profiilin, kun katselin muiden menoa. Päätin treenata alkuun erilaisia ohjauskuvioita: saksalaista, pakkovalssia, persjättöä, päällejuoksua, viskiä ja takanaleikkausta. Kaikki meni oikeastaan aikasta nappiin. Luotin jo koiraan paremmin. Namialusta on hyvä apu.

Kun muut lopettivat treenaamisen, otin omat koirat autosta. Skippyllä oli kontaktiklinikkapäivä. Ensin A:lla muutama yes-vapatus, jonka jälkeen pari kokonaista A:ta. Tosi hyviä suorituksia. Keinua ja puomia treenattiin hihnassa. Puomin päädyssä on selvästi epäselvyyttä oikeasta paikasta (A.lla kun se on selvä), sitä varten otin vähän ns. vetoharjoitusta, eli koira joutuu pitämään/peruuttamaan itsensä kontaktilla, kun vedätän sitä pois kontaktilta. Skippy ei tätä vielä hirveästi kestä, Figo kestää paremmin. Puomilta Skippy putosi kerran ja keinulla kerran lennot (osteopaatti). Niimpä rupesin keinua nimittämään "keinuksi", eivätpä mene ainakaan sekasin. Viimeisen keinun Skippy teki jo ilman hihnaa ja minä jäin taakse. Hieno suoritus, siihen oli kiva lopettaa!

Figolla alkuun takaakierto-valssi. Yritin keksiä keinoa, miten saan Figon paremmin kuulolle/keskittymään, ettei se lentäisi niin paljon ulkomutkaan. Ajoissa alkava ja jatkuva suhina tuntuisi pelaavan. Vielä en laittanut ulkomutkaan houkuttimia, mutta seuraavissa treeneissä pitää sitäkin kokeilla.

Yritin myös kepeille heittoa kauempaa. Se ei kyllä skulaa ollenkaan, jos matka varrella on muitakin esteitä, sillä mielummin Figo poimii matkalla olevat esteet. Figo ei vain ole heittelyyn soveltuvaa mallia, vaan vaatii liikettä ja saattamista. Liike on käskyjä vahvempi! Treenattiin myös poispäinkäännöstä keppien loppuun. Se onnistui satunnaisesti, ei vielä ollenkaan varma. Lisäksi testasin koiran hakemista putkelta. Tämä toimii. Eli kun haen Figon putkelta, se ei tartu matkalla oleville esteille.

Lisäksi kokeilin vekkiä linjan korjaamiseen/pyöräytykseen, se tuntuisi toimivan. Kokeilin myös niistoa/lähes ihmisnuoli melko avonaisesta kulmasta, tämä ei kyllä ole kovinkaan hyvä muuvi meille, vaan korvaa esim. sylivekillä.