Blogi on viettäny vähän hiljaiseloa, mikä ei tosin tarkoita, että me oltaisiin näin tehty. Pasilla alkaa huomenna paljon kaivattu kesäloma (ensimmäinen oikea Loma!), mulla vielä ensiviikko töitä.

Juhannus meni mökkeillessä & meijän porukoilla grillaillessa. Pitäisi ottaa isin kameralta muutama jussikuva tännekin, meijän mölkkymatseista, johon koiratkin osallistui omalla tavallaan (F tuijottaen kapulakasaa, Kippe kaikkea&kaikkia paimentaen ja Wiu mölkkypalikoiden kimppuun hyökkäillen).

Pojat on reenaillu aksaa -tietenkin. Sunnuntaina 3 starttia Mikkelissä ja seuraavaksi sitten Seinäjoen maajoukkuekarsinnat, jonka jälkeen alkaa F:n kesäloma. Silloin ei aksata ollenkaan, tehdään vaan pitkiä peruskuntolenkkejä metsässä & uidaan.

Skippyn kanssa ollaa haussa tehty pelkkiä ilmasuja "Kausalan"&Heinolan porukan kanssa, esineruutua&EK:n esinejuttuja ja jälkeäkin -metsässä siis viihdytty. Metristä hyppyä ehdittiin tehdä kolmena torstaina -juhannuslauantaina taas könkkäsi takapäätä ja ontui etujalkaa... Etujalassa onneksi vaan se pieni yksinäinen anturapampula ranteessa haljennu ja se vaivasi. Ja takapään könkkäyskin jäi tuohon yhteen päivään/iltaan. Mutta en nyt hypytä taas ainakaan ennen ensi maanantain (4.7.) osteopaattia. Tottista/tokoakin joitain kertoja tehty ja lenkin varrella pikkusen kaukoja yms. Ja käyty juoksemassa kun ollaan ehditty.

Wiu kasvaa, kasvaa ja kasvaa. Se menee koko ajan kovempaa ja korkeammalle (pääsee jo sohvalle...) ja sitä kautta käsiksi uusiin jännittäviin asioihin... Ei vaan, kovin on kiltti tyttö ollu, mitään kiellettyä ei ole tuhottu ja F:kin saa olla välillä rauhassa. Hyvin on juurtunut laumaan ja päässyt sisään arjen sääntöihin. Hirrrrveästi sillä on energiaa ja ainakaan nukahtaa ei voi, ennenkuin se viimeinenkin energia pisara on puristettu ulos. Toisaalta kyllä osaa rauhoittua kivasti esim. autoon. Vaikka kyllä huutaa jos näkee Figon tai Skippyn hommissa.

Wiulla on ollu kiva vajaan kuukauden nuorempi leikkikaverikin, kun Henna haki juhannusviikolla itselleen uuden tervun pennun. Priiman kanssa eilenkin painelivat rätinällä murinan kera pitkin hakualuetta kun tallattiin. Wiu teki myös ihan "töitäkin", 3 tuuli-ilmasua. Tämä oli kolmas kerta kun tehtii haun alkeita ja hyvin tiesi heti mitä tehdään. Aivan tosi hienosti meni määrätietoisesti nokka ylhäältä kaukaa piiloille!! Aksakentällä käyny aina Pasin mukana leikkimässä putkea ja takaakiertoja. Kotosalla jatkettu istumisen, maahanmenon, sivulletulon ja kontaktin naksuttelua. Ja harvakseltaan kanniskeltu metskukapulaa.

Wiu kävi uimassakin!! Ryntäsi isojen perässä järveen ja joku 5 metriä uituaan ilmeisesti aivot saavutti kropan ja tyyppi oli ihan että "apua, missä mä oon ja mitä mä teen!?!", U-käännös ja etutassut vettä räiskien kauheella kiireellä takas rantaveteen! No se oli kyllä näistä meijän koirista nuorimpana uimassa!

Tässä ruokkiksella kävin tuttuun tapaan ruokkimassa pennen ja ulkoiluttamassa lauman. Noooh, Wiuhan keksi ihmisen p***akasan ja kelli itseensä kivat kukkaistuoksut (NOT)... Olikin oma operaationsa pestä pieni luikas pentu, joka suunnilleen ikinä suihkua nähnykkään, tai ainakaan sinne itse joutunu. Kylppäri muistutti vähän jotain kidutuskammiota, kun köytin pennun suihkuun kiinni ja koitin jotenki likistää sitä jalkojen väliin, että sai posket&korvat pestyä. Tyyppi tottakai ravistelee tasaisin väliajoin. Sitte fressinä takas duuniin. Tossa yllä lepakko pesun jälkeen (olisi pitäny ottaa kuva ennen kuivausta kun näytti ihan rotalta, mutta en viittiny kiusata toista yhtää enempää kuin tarvis).