Olipa kiva viikonloppu! Touhua & ulkoilu riitti, vaikkakaan sää ei kyllä oikein suosinut...

Lauantai aamuna pirteästi ennen seiskaa herätys. Heitin Pasin kasin junaan kohti Järvenpäätä ja itse ajelin koirien kanssa puoli kymmeneksi Heinolaan. Pikkunen aamulenkki metsässä Hennaa odotelessa ja sitten ilmasutreenit.

Skippy teki kahdessa osassa, molemmissa kolme ilmasua. Lunta oli aika reippaasti, mutta onneksi matka ei ole tässä niin pitkiä. Eli noin 5-15 metrin etäisyydeltä perusilmaisuja. Kahdessa palautti rullaa menojälkiä pitkin. Luulen tämän johtuneen lumen määrästä sekä maastosta -toisella kerralla ainakin selkeästi kiersi sellaisen tiheän pöpelikön (eli tässä minulta huonoa suunnittelua, kun jouduin etenemään pöhelikön taakse...). Pääsääntöisesti kurvaa hyvin eteenpäin rullan kanssa. Näytöllekin lähtee pelkästä käskystä. Eli hyvässä alussa ollaan, nyt vaan pitäisi saada tiheään toistoja. Jokohan onnistuisi Pasinkin kanssa, niin pääsisi tekemään milloin vaan...?

Figolle muutamia haukkuilmasu harkkoja. Lähinnä ideana, että pitää etäisyyden maalimieheen (menee ite maahan haukkumaan, eikä rynninyt syliin ollenkaan) sekä haukun jatkaminen, vaikka minä pyörin lähellä. Tämä oli vaikeampi, meinaa helposti katsoa mua. Jatkoi kuitenkin haukkua, kun Henna vähän avusti. Figo oli sitä mieltä, että olisi voinut vähän etsiäkin ukkoja...

Tämän jälkeen kävin Epin kanssa hiihtämässä. Olihan raskas hiihto, kun lumisateiden jäljiltä ei ollu vedetty pohjaa uudelleen. Hiihdettiin 8 kilometriä, olin ihan hikimärkä ja puhki. Perinteistä ehkä olisi vielä hiihtänytkin näppärämmin, mutta luistelu oli tahkoamista!! Porukoille syömää ja päikkärit ennen Asikkalaan lähtöä.

Agilitytreeneissä molemmat mukana. Pohdin pitkään että menenkö, päädyin että menen ihan koirien aktivoinnin kannalta.

Figo aloitti ratatreeenillä. Ajattelin että ei päästä pitkällekään, mutta mentiinkin heti 16 esteen rata puhtaasti!! Kepitkin meni kuin vettä vaan, annoin Figon ite selvittää tämän ja hyvin selvitti. Oli sellanen ehkä II-luokan rata, joten ihan hyvin meiltä (= minulta joka olen viimeksi ohjannut joskus kesällä huvin vuoksi)! ;-) Tein tämän jälkeen vielä vähän varioidun 8 esteen pikku pätkän, että sain kepitkin uudelleen. Taas hyvin, eli ei ehkä ollut pelkkää tuuria! ;-) Olipa tosi kiva tehdä pari radan pätkää Figon kanssa!! Tästä voi jo kuvitella, kuinka paljon Figo itse pelastaa tilanteita -> minä nimittäin varmasti heilun kun heinämies ohjatessani ja SILTI se tietää minne mennä! :)

Skippy teki samaa rataa osissa. Alun kolme hyppyä (rimat minikorkeudessa) ja putki ensin. Hyvin haki putkenkin umpikulman ja kauempana olleelle esteelle irtosi hyvin. Sitten kepit erikseen. Nyt puikkasi jo koko 12 kepin pätkän ilman mitään apuja ja minä menosuuntaan päin, jesh! Sitten putki ja 4 esteen kieputukset, mun mielestä oikein hyvin. Puomin kontakteja erikseen + hyppy, puomi, hyppy-sarjassa. Jätte bra. Loppuun vielä puikkaa sekä kieputtelut neljällä esteellä, aina sinne minne minä hosuinkin ja meni vielä oikein. Vitsit olin tyytyväinen; pitäisiköhän sittenkin alkaa harrastamaan agilityakin?!? ;-))

Figo vielä loppuu tekemään pujottelua ja joitakin ihan hatusta vedettyjä hyppysatseja. Lähinnä pidettiin kivaa vielä loppuun! :D

Sitten saunaa ja tyytyväisenä koisaamaan!!

Sunnuntaina oli aamupäivällä tokotreenit. Pohdin pitkään otanko molemmat, mutta sitten Epi&äiti ottivat Figon mukaan lenkille ja jäälle juoksemaan. Joten Figo sai mennä sinne eikä autoon istumaan. Oli ollut tosi innoissaan, kun olivat jäällä leikkineet köysilelulla! :) Figo sai siis parituntisen lenkin.

Skippy lähti mun matkassa tottistelemaan. Aloitettiin oma vuoromme seuraamisella. Pidempää pätkää, jossa alkuinnoissaan edisti hieman. Siirryttiin käännöksiin, jotka hyvin. Tämän jälkeen onnistu suorakin vähän paremmin. Noottia taas lähinnä mun omasta toiminnasta...mulla on kauhea työ tsempata itseni seuraamaan oikein! Sitten noutoa eri variaatioilla. Parantunut hirmusti, ei mällää ja palautukset super. Tosin tulee aika tiiviisti kiinni minuun, mutta ei haittaa mua. Luoksetulon pysäytys takapalkalla. Vauhti aika kova, joten ei pysty ihan seinään pysähtymään, han ok kuitenkin. Yksi hyppynouto ja sitten kokeiltiin pk-hyppyä. 90 cm onnistu ok. Parilla ekalla kerralla kolautti takajalkoja, vika kerta puhtaasti, joten tähän lopetettiin. Skippystä tämä oli hauskaa, ei sitä ainakaan pelota *kaistapää* Pomppua tuolla riittää, hyppytekniikka on vaan sellainen laaka, pitkä hyppy, joka agilityssä johtaa rimojen alas roiskimiseen juuri takajaloilla. Vielä ruutua lätkällä. Ekassa vähän haki paikkaa, toka sivusta sisään (olin itse lähempänä ruutua lähettämässä -> tämä ei toimi, menee aina sivusta sisään jos itse olen koiran ja ruudun välissä). Viimenen hyvä!

Välissä paikallaolo Minttu-porokoiran kanssa -> tässä vielä tekemistä. On nyt otettava työn alle yksiskseenkin treenatessa, että saa aikaa pidemmäksi & varmuutta.

Loppuu vielä jääviä. Seisomisen istu kerran, muuten ok. I-M-I kaket noin 5 metrin etäisyydellä. Tosi hyvin. Vähän leikkiä ja sitten vesisateesta märkinä porukoille.

Illalla kotona leivoin töihin rahkapiirakkaa mun 27 v. synttäreitten kunniaksi (nyt taas muistin, miksi EN harrasta leipomista / kokkausta... sotkua&sähläystä.) Muuten meni ihan löhöillessä iltalenkkiä lukuunottamatta. Happimyrkytys ulkoilujen jäljiltä...?!