Ääääh, taas pakkanen kipusi yli -20 asteeseen, tai siis alle..mitenpäin se nyt on?! Anyway,kylmää on ja vkonlopun suunnitelmat menee luultavasti ihan mönkään...plääh! Ei aksaa, ilmasutreenejä, valmennusta.....

Nyt viikollakin ollaan vaan sisällä jotain pientä naksuteltu, käyty canicrossailemassa ja ihan vaan mettälenkillä. Mulla on loppukiri menossa Franchising-Yhdistyksen vuosikirjan taiton kanssa, joten illat kuluu "mukavasti" sen parissa.

Skippyllä on juoksujen 11. päivä menossa, ja edelleen Figo on kotona! Voikohan ne olla koko juoksujen ajan yhdessä?! Vai milloin ne tärppipäivät oikeen tulee...hmmm..... Katsellaan. Figo on ihmeen coolisti ollut. No piippailee normaalia enempi kun ulos lähtöajat lähestyy ja ulkona haistelee ihan tohkeissaan kaikkea. Ja välilä yrittää vikitellä ulkona Kippeä, mutta nopeesti jättää rauhaan kun Kippe kertoo ettei kiinnosta. On ne yöt ja yksinollessaan eri puolilla porttia, mutta meijän kotona ollessa ihan normaalisti.

-------------------------------------------

Vähän muokkausta pe 22.1. :

Hormoonihirviö-Figo. Ei tätä edelleenkään normaalioloissa huomaa muuta kun vähän lisääntyneenä piippailuna ja tarkalla lattian / maan nuuskimisena (Kipellä tänään juoksun 12. pvä). Mutta odotas, kun lähdin eilen molempien kanssa juoksemaan (yli -20 asteen pakkaseen, jeiii).... En sitten tiedä oliko syynä FIgon himpun kohonnut testosteroni-taso vai mikä, mutta pikku-ukko veti kuin malamuutti!!! Alkuun tietty koissut sai juosta pitkään vapaana että lämmittiin kunnolla kaikki, sitten vasta koissut narun päähän. Ei meinannu tulla juoksusta paikoittain mitää, kun piti vaan jarrutella Figoa. No itelle tuli sitten vähän huono fiilis, kun sai tasasin väliajoin komentaa koiraa vetämää rauhallisemmin (vaikka reppana periaatteessa teki ihan oikein ja veti, kun kerta valjaat oli päällä). Juostii reipas puolen tunnin lenkki, kunnes päätin, että nyt haen kotoa sukset -saa Figo vetää sydämensä kyllyydestä. Hiihdettiin sitten lenkki niin, että molemmat oli vedossa. Oli kyllä emännälle kohtuu leppoisa lenkki -ei paljon tarttenu ite lykkiä! Kyllä tuo vetäminen (etenkin suksilla) on nii-in Figon oma juttu. Tykkää ku hullu puurosta.

Eikä paljon huomannut sitä, että "sukset ei luista kovalla pakkasella mihinkää"......!

-------------------------------------------

Muokkausta 25.1.

Jatketaas tähän perää, kun menee samoilla tiimoilla. Viikonloppuna piti niin kovia pakkasia, että peruuntui lauantain agilitytreenit ja sunnuntain aksa valmennukset (Mustan Magian agilitypäivä Turuss´)...  

Noh, kunnon talvi sentään jatkuu ja sai sitten nukkua sunnutaina pitkään.

Lauantaina kävin Skippyn kanssa Heinolassa näyttämässä sitä eräälle tytölle, joka on kiinnostunut Vuokon Sigmalle tulevasta pentueesta, jossa isänä Luka. Eli Kippe kävi näytillä yhtenä esimerkkinä siitä mitä Lukasta on tullut. Minä oikein mailissa kehuin, kuinka Kippe on häiriövarma koira (ympäristön osalta) ja paljon mun perään. Noh, sillähän oli sitten just´ tärppipäivät ja mukana sattui olemaan toooosi ihq shelttipoika. Kippe ihan "rakastui" -kovasti olisivat leikkineet, vikitelleet ja Kippe käänteli häntäänsä sivulle pois tieltä..... Joten vähän piti tokoillessakin vilkuilla sitä ihanaa urosta kun kohdalle sattui....

On ollu aika hauska huomata, että vaikka Kipellä noinkin selkeästi oli vkonloppuna tärppipäivät menossa, ei se mitenkään noteeraa oman lauman urosta. Eli pitää Figon visusti poissa häntäpuolelta, ei suostu leikkimään jne. Olisikohan tässä kyse jostakin laumajärjetys -jutusta...? Eli kun Figo ei meijän laumassa ole mitenkään pomo, niin ei sitten kelpaa Kipelle. Onko koirilla edes samanlaista systeemiä kuin susilla, että vain alfapari parittelee...?! Noh, tiiä häntä, mutta ei kyllä ikinä onnistuisi Skippyn & Figon astus luonnollisin keinoin -ei sillä että olisi tarkoituskaan! Joten hyvä näin.

Lauantaina kävin Skippyn kanssa hiihtämässä, sunnuntaina Figon kanssa +juoksemassa molempien kanssa.

Figo jäi sunnuntaina "mummolaan" mun porukoille. Äitillä on ma-ti vapaata, joten halusi Figon (lennki-)kaveriksi. Ei sitä olisi ollut pakko jättää, mutta sai jäädä pariksi päiväksi rauhottumaan juoksusen tytön hajuista. On kyllä nii-in outoa kotona kun Figo puuttuu....vaikka puuttuu vain yksi neljästä, on silti tosi tyhjän tuntuista... Onneksi voidaan hakea se takas kotiin milloin vain!!