Ai että, agility on kyllä ihan paras laji jossitteluun, se kun on nii-in pienestä kiinni! Viikonloppuna kisattiin agilityn piirinmestikset Vääksyssä. Lauantaina oli yksilökisat ja sunnuntaina joukkue. Pojille lauantaina kolme hyvää rataa, pienillä virheillä höystettynä. Ekalta agiradalta 0 (ei kuulunu mestis ratoihin). Toiselta 5, yksi rima alas aika alussa… Pasi ei ite edes huomannu tätä (onneksi!) eikä tuomarikaan nostanu kättään… Viimeseltä radalta (hypäri) ihan kivaa nollarataa vikalle esteelle, minkä sijaa F valitsi väärän esteen, eli HYL aikas viime metreillä. Siinä meni samalla taas hyppy sertiki, heh. Pasille taisi kuitenkin jäädä kiva fiilis vkonlopun radoista, oli niin tasaista ja helpon tuntuista menoa. Ja sehän se on pääasia! …vaikka noi pari virhettä pois, niin piirimestis olis ollu plakkarissa (näin ehkä voisi todeta muutama muukin koirakko ;) ).


Kuva Tuula Pulliainen
 
Sunnuntain joukkueradalta Figolle 0, ja kun muutkin tiimin jäsenet onnistui puhtaasti, tuli maxien joukkuemestaruus HAGI:lle. Samoin kakkostiimillä oli nappipäivä, joten he sijalle 2.! Ihan super kiva, kun jokunen aika sitten ei Heinolan porukassa juuri muita kisaavia maxeja ollut kuin Figo. Nyt meni yksilömestiksissäkin pronssi Marille&Riimille. Ja muutenkin nollia sateli viikonlopun aikana heinolalaisille paljon, siistiä!


Alarivissä ykkösjoukkue Pasi&Figo, Vuokko&Briida, Marianna&Inka sekä Mari&Riimi
Ylärivissä kakkosjoukkue Elina&Voltti, Mari&Venni, Mervi&Soolo sekä Tero&Shira
Kuva Kiira Lehto
 
Likat touhusi lauantaiaamulla kotipihassa ja sunnuntaina hakumettällä. Molemmat oli hirmu päteviä hakukoiria taasen. Kipalle 6 pistoa, kolme tyhjää ja kolme löytöä ilmasuilla. Työskenteli oikein kivasti! Piti tehdä pidempikin rata, mutta mm:t oli vähän lähempänä piiloissa mitä olin ajatellu, niin 200m radasta tuli ajettua vain n. 150m, mutta pääasia että muuten toimi niin kuin pitääkin.
 
Wiulle tuli super vaikea reeni. Eka haamulla, ok. Toinen valmiina tuulen yläpuolella. Wilma nostikin nenän heti keskilinjalla ja viipotti suoraan piilolle. Kolmas haamulla, mitä ei kyllä nähnyt, joten tuli vaikea valmis tuulen alapuolelle… aikas hyvin selvitti pikku mutkan kautta. Neljäs valmiina helpommalla puolella, meni sellaisen C-mutkan kautta piilolle, haki selkeesti tuulen alle itteään. Siis nenäähän se käyttää nyt tosi kivasti ja lähtee näyttävästi aika rohkeesti pistolle, vaikkei saakaan heti hajua. Jatketaan kuitenkin haamuilua, niin saadaan suoraan menoa vahvistettua! Hyvä mieli jäi molempien reeneistä, molemmista likoista oikein loisti ilo ja tyytyväisyys! (Kipa ei olisi suostunu tulemaan pois radalta, mikä on toooosi harvinaista, kun aina on niin kiltti)
 
La-su yö oltiin mökillä, joten koirat sai siinä hetken olla ihan koiria ja lusata rannassa. Pasi&Sami laittoin su aamupäivällä veneenkin jo talviteloille. Ja kun kotonakin piti laittaa ilmalämpöpumppu päälle, niin on se syksy nyt.