Täällä kaikki hyvin -mammalomalla on ollu hirmu ihanaa, saa kaikkia rästihommia kotona tehtyä ja koiria lenkitettyä kekellä päivää. Figon hampaanpoistohaavatkin parani tosi hienosti, kivuitta ja nopeasti! Likat kävi Karoliinan käsittelyssä maanantaina 4.5. Wiusta ei löytynyt nyt mitää häikkää. Koko koira tosin taisi olla edellisen päivän kisoista hieman hapoilla, koska oli aika herkkä jos yhtään "kovempaa"/ syvemmältä hoiti. Se saikin ihan hierontaa/ osteopaattistahoitoa, neuloja ei tarvittu ollenkaan. Skippy oli, kuten edelliselläkin kerralla kuukausi sitten, kuin rautakanki... :/ Etenkin tuo etuosa ja ylimenoalue. Vas. etusenkin ontuminen mitä luultavimmin johtuu lavan yläosan/ niskan jumisuudesta, ei siis mitään vammaa tms. syytä.

Figon kanssa käytiin ihan mielenvirkistykseksi rallytoko -kurssilla A-Qilityn hallilla. Jotenkin kivempi tapa käydä ne kyltit läpi kuin itse netistä tavaamalla. Josko siitä kehkeytyisi Figolle sellainen eläkepäivien aktivointilaji ;) Sen kanssa ei jaksa tokoa painia, kun voittajassa tulee jo noutoja ym. kohti tulevia liikkeitä niin monta ja niissä Figon silmä/ aijaus on niin vahvaa, että ei oikein ole motivaatiota alkaa sitä työstämään pois... ja kun ilman kisamahista tuntuu olevan itselle niin laiskaa tuo treenaaminen, niin pitänee kehittää jotain missä vaikka sitten pääsisi kisaamaakin vielä. Vaikka kuulema rallykisoihin(kin) on tosi vaikeaa saada paikkoja. No katsellaan, nythän tässä kotona ollessa voi hömppäillä näitäkin juttuja.

rally.jpg
Innokas oppilas tutusmassa uuteen lajiin. ALO&AVO luokat menisi oikeastaa vanhoilla taidoilla.
Ainut niitä varten mikä pitää opettaa on takakautta sivulletulo.

Kaiman kanssa käytiin tässä joku päivä Orimattilan perukoilla tekemässä esineruutu ja ampuilemassa, nyt kun molemmat ollaan kotosalla päivisinkin. Esineruudussa tuli Wiulle muutama hyvä haaste -ohi lenkkeilevät koirat sekä ruudun takaosassa oleva ryteikköinen hakkuualue (muu ruutu oli ok metsää). Sitkeästi nyt jaksoi työskennellä ja pääsi yli noista haasteista. Pitkästä aikaa myös ampuja. Eka laukaus leikkiessä ja toinen seuratessa. Huh, ei ollut moksiskaan!

Tänään helatorstaina käytiin koko porukalla Kotkassa agikisoissa -tai no Pasi&Wiu suoritti ja me senioreiden kanssa lenkkeiltiin, siellä kun on niin kivat maastot siinä heti hallin kupeessa. Tällä kertaa ei nollia, voittoja&mainetta tullut, jokaisella radalla joku pieni "kämmi". Kiinnostuneet voi katsella itse: RATA1, RATA2 ja RATA3.

Meijän agilitykaksikko sai myös kutsun Olympiastadionilla pidettäviin kutsukilpailuihin elokuun lopulle. Aika hienoa päästä tuollaisiin hieman tavallisista poikkeaviin kisoihin isolle areenalle, jonne kutsutaan Suomesta sekä muualta Euroopasta parhaita koirakoita. Normaalista poikkeavasti kisoissa on myös rahapalkinnot, voittajalle 1000e, kakkoselle 700 ja kolmoselle 300. Tuollaisia isompia, kansainvälisiä kisoja kun harvemmin kuitenkin on!

20150505_091518.jpg
Pikku puutarhuriapulainen... joka kyllä välillä kaivelee kuoppia hieman vääriin paikkoihin ;)