Kesäkuun vikana viikonloppuna olikin sitten edessä Pasin&Wiun yhdet kauden tärkeimmistä koitoksista, hui! Eli maajoukkuekarsinnat Jyväskylässä. Päätettiin lähteä koko porukalla, tai senioriosasto jäi porukoille, mutta 2 viikkonen Pikipääkin pääsi ekalle hotellireissulle :)

karsinnoissa.jpg
Murut hotellilla

Jälkikäteen ajatellen olisi ehkä ollut parempi, että olisin jäänyt vauvan kanssa kotiin. Lähtökohtaisesti reissu ei alkanut ihan niin kuin strömsössä. Torstai-iltana (perjantaina siis tarkoitus startata) meidän taloyhtiön vesipumppu sanoi sopimuksensa irti. Toki juuri kun olin laittanut lähtöä ajatellen vikan koneellisen pyykkiä sekä tiskiä pyörimään... eikun ABC:lta hakemaa vesitonkkia senverta, että saa edes juontivettä ja vauvan pyllyn pestyä. Aamulla sitten porukoiden suihkun kautta reissun päälle.

Jyväskylään päästiin sujuvasti (vaikka Subarusta epäilyttäviä sivuääniä kuuluukin...) ja majoituttiin Scandiciin. Päivä ja alkuilta meni hyvin, kunnes tajuttiin että vauva on ollut hereillä ties kuinka kauan ja lipsahtanut aivan yliväsymyksen puolelle :( Niimpä sitten yöllä yheltä vaunuteltiin ympäri Jyväskylän keskustaa yrittäen saada tyyppiä jotenkin nukuksiin. Noh, vihdoin sitten joskus yöllä huoneessa nukahti levottomaan uneen. Eipä oikein tullut mun eikä Pasin nukkumisista mitään... eli kivat lähtökohdat Pasille päivän startteihin...

Puolenpäivän aikoihin oli eka startti -hypäri. Hitsin hyvä rata muutoin, mutta kolmantena esteenä ollut rengas hajosi (vaikkakin Wiu näytti hyppäävän ihan normaalisti, hajosi vaan tosi herkästi...). Eli 5 ja suuremmat paineet toiseen mahikseen eli illan agilityrataan. Sille maksit pääsikin starttaamaan joskus illalla kympin aikoihin, Pasi vielä ihan vikoja lähtijöitä joten pääsivät radalle joskus puolen yön tienoilla... Ja taas kohtaloksi koitui 3. este, tällä kertaa rima alas. Ja se olikin sitten karsinnat siinä :( Oli kyllä tosi suuri pettymys, kun tavoitteet kuitenkin oli MM kisapaikassa... .. ja nyt tie nousi pystyyn jo ekana päivänä.

20150627_4MG_8739.jpg
kuva Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi

Sunnuntailta karsiutui suuri osa "ennakkosuosikeista" ja rimoja tuli makseilla tosi paljon alas. JAT:n hallin pohjaa kritisoitiin jonniiverta, oli kova ja liukas(?). Tosin saattoihan se olla ihan huonoa tuuriakin ja ne tilastorimat nyt vaan sattui yhteen kauden tärkeimmistä kisoista. Edellinen rima Wiulta on kisoissa tippunut juurikin JAT:n hallissa huhtikuussa. Ja treeneissäkin rimoja on tullut alas aivan marginaalisesti muutaman kerran koko kevään/ kesän aikana... eli hiton varma se on rimojen kanssa. Paitsi tietty nyt näissä tsempaloissa. Mutta se on pelin henki ja viikonlopun parhaat pääsivät joukkueeseen! Pienenä lohtuna se, että vielä on edessä EO-kisat, eli yksi näytön paikka ;)