Päivitellään nyt kerralla kuulumiset (pe-ma), kun on hieman jäänyt treenejä kirjottelematta...

Perjantaina oltiin Sannan ja Wilman kanssa leirintäalueen parkkiksella treenaamassa. Hyvä paikka treenata, kuin koirille tehty. Hyvin aurattu ja kunnolla valaistu -toimii etenkin pe iltana kun ei ole hiihtäjien autoja! :)

Päällimmäisenä mieleen jäi SKIPPYN osalta ainakin se, että nouto (kapulan nosto/pito) ei vielä onnistu vieraassa paikassa. Yritti koko ajan kuikuilla Sannaa ja Pasia, vaikka kotona tekeekin hyvin ja napakalla otteella. Mällystely on kotona jo poistunu. Eli jatketaan vielä kahestaan tehden, turha yrittää vaikeemmassa paikassa, kun ei mene niin hyvin. Sannan vinkistä tein seuraamisia/sivulletuloja ilman apuja (=nameja kädessä). Tai ei näitä kokonaan kannata hylätä, kun se paikka ei vielä ole mikään vahva, mutta testasin ettei ole ihan namin seuraamista, vaan tekee muutenkin. Ja hyvin teki Pasin naksutelessa. Otin myös jääviä, ok muuten, mutta sotki jokusen kerran istumista maahanmenoon. Muutama hyvä luoksetulo. Tosin törmää melko vauhdilla. En tiedä pitäisikö tohon jo puuttua...? Itteä se ei haittaa (onhan koira vielä pieni :) ), mutta noin ulkopuolisena Sanna heti huomasi ja kommentoi. Paikallaolot Wilman ja Figon kanssa maassa tosi hyvät. Tuli treenattua ihan kunnon pätkät, ei yhtään into hiipunut. Pari ruutuakin otin lelulla loppuun ihan hetken mielijohteesta kun Sannalla oli tötsät mukana.

FIGO teki hyvällä draivilla! :) Seuraamisia (oikealle käännöksissä treenaamista->kontakti tippuu/sivuttais suunnassa vähän leviää, enempi harjoteltuki vasemmalle kääntymisiä), paikallaolot, jääviä...Ekaa kertaa jäävissä jäi seisomis-käskyllä istumaan?! Lopussa kun istuskeltiin koirien kanssa kentällä juoruamassa oli Figo ihan hassu ja hauskuutti meitä tempuilla! :) Figosta on kyllä tullut niin kiltti koira, on kuin ajatus välillä arjessa, vaikka onkin vasta 2,5v.

Launtaina viestitreenit sakemanni Akan porukan kanssa, eli med Risto&Eine. Oltiin uudella tien pätkällä. 3 pätkää, ei kovin pitkä matka tällä kertaa, oottamis ajat ihan reippaita 20 minuuttia. Eka pätkä molemmilta ok. Figo juoksi 2. pätkän ekana mun luo C-pisteelle. Nyt tuli hyvin, jeeeee! No oli kukkulan päälle päästyään vilkaissut taakseen Pasia mutta jatkoi matkaa, hyvä Figo!! 3. pätkä Aka ekana (Akalle vaikeempaan suuntaan). Aka epäröi aika paljon, himmaili ja pompotteli mutta käskystä kyllä meni. No Figolla ei ongelmia Pasille päin! ;-)

Skippylle tuon jälkeen oma treeni. Ilman apuja meni 4 pätkää (matka joku 100-150m). Tämä oli nopea treeni kun isännällä oli kiire kattomaan Manchesterin peliä... ;-) Hyvä kuitenkin kun tuli vahvistettua käskyä ja pelin ideaa.

Sunnuntaina käytiin hiihtelemässä heti aamusta koirien kanssa ja Pasi oli sisällä naksutellut koirille mun ollessa töissä. Skippylle ainakin niitä kapula juttuja -hyvin.

Maantaina aamulla heti seiskalta taas hiihtämään, että ehtisi edes jotakin urheilemaan itekin...koirat toki mukana. Oli nätti pakkasaamu auringon nousuineen ja ladut aivan tyhjillään -oli kiva painella menemään! :) Iltapäivällä Skippy lähti mun kanssa käymään maalla Kuttukuun Sinikan luona, kun menin sopimaan kotisivujen teosta. Oli pennelle aika järkytys kun otin sen autosta ulos Sinikan 5 koiran (suursnautseri, 2 snautserin pentua&2 serraa) sekaan! :) (meidän nii-in sosiaalistettu kakara, heh). No alkujärkytyksen mentyä Skippy rentoutui ja paineli menemään joukon jatkeena! Oli väsyny kotona, varmaankin kyllä enempi henkisesti.

Tänään aamulla saatiin lauman jatkeeksi kolmas koira, kun jäällä törmättiin bortsu-porokoira sekotukseen, 9-kuiseen Tessuun. Annettiin koirien juosta niin kauan kunnes oli pakko lähteä kotia ja töihin. Joten Kippeä on nyt kahden päivän aikana sosiaalistettu yhtä paljon kun tähänastisen elämänsä aikana yhteensä! ;-) Jospa nyt jaksaisivat nukkua päivän, on sellai harvinainen päivä että molemmat ollaan koko päivän poissa (Pasi koululla ja mä täällä töissä). Illalla sitte Sannan ja Wilman kanssa tottistelemaan.