Lauantaina oli suunnitelmia enempiinkin treenailuihin, mutta siitä tulikin sitten lenkkipäivä. Ehkä sen saa anteeksi, kun perjantaina kuitenkin tehtiin ihan reippaat tottikset. Lauantai aamuna siis Katsin&Peetu-staffin kanssa Vierumäen metsiin, saatii auringon paistekin seuraksi! Sitten porukoille päikkäreille, kerrankin aikaa vaan löhötä sohvalla, lueskella ja nukkua keskellä päivää. Koska valoa vielä riitti chillailujenkin jälkeen, tallasin pienen noin 200m jäljen siihen porukoitten takamettää. Vanhenemista odotellessa mettälenkille. Jälki meni ihan ok, mitä nyt mie säädin liinan kanssa, kun en vaa saa noin pitkää narua pysymää järjestyksessä...kaikki 4 keppiä nousi ja muutenkin möyri hyvin menemää sammal-kivikko kohdan.

Sunnuntaina pojat lähti
Hyvinkäälle kisoihin

3 starttia; HYL - 10 - 10

Ekan radan HYL heti toiselta esteeltä, jossa Figo possuili ja törkeästi selän takaa hyppäsi esteen väärin päin, vaikka Pasi selkeästi oli näyttämässä takaakiertoa. Nyt meni ihan Figon piikkiin, vaikka 90%:sti saakin virheissä kattoa peiliin. Tekivät kuitenkin radan loppuun.

Toiselta 10, kaksi rimaa alas. Figolla oli ollu vähän vaikeuksia tuolla alustalla, oli meinannu useemmankin kerran mennä kyljelleen. Johtuko rimat siitä, ohjauksesta vai koiran huolimattomuudesta, tiiä sitten.

Vikalta agiradalta 10, rima & puomin alastulo. Tässä ainakin kartturi oli kuulema menny hyvillä fiiliksillä.

Pasi päätti nyt pitää kuukauden kisatauon ja treenata (kun ihan tässä lähellä ei kisoja olisikaan). Etenkin kontakteja (puomia), kun siinä kanssakilpailijat saa ihan liikaa aikatasotusta Figon ollessa hidas ja lisäksi nyt on tullu parissa kisassa alastulolta virhe...

Me likat vietettii mettäpäivä. Eli Elinan, Katrin, Oilin&Peten, Lotan ja Mikon kanssa hakumettälle. Menin vähän aikasemmin, niin että ehdittii vähän lenkkeillä ja tehdä tarkkuusetsintä ja pudotettu. Tarkkuudessa meni ja löyti ihan heti, mutta luovutuksessa toi vaan kasan mätästä (ei kyllä ite tajunnu tätä). Joten otettiin uusinta. Hyvin. Pudotettu myös hyvä. Siihen sitten loppuikin päivän hyvät suoritukset

Koska meitä oli niin monta, tehtii yhtäaikaa sekä haku että esineruutu. Kippe alotti esineillä. Voi jösses. Siis eihän se ikinä ole esineruudussa menny suoraa tai muuten tehny kaiken taiteen sääntöjen mukaan, mutta nyt se kyllä näytti, ettei ole koskaan esineruutua tehnykää... Ekalla pistolla etukulmaa, minne lähetinki ja sieltä toi esineen (vieras, nyt nosti ok). Mutta siihen olisi voinu lopettaakin. Tämän jälkeen suihki mihin sattuu tai sitten ei irronnu oikein minnekään. Keskiesineen haistoi, mutta ei kunnolla paikallistanu. Koitin sitä vähän lähempänä esinettä painostaa, kun tiesin että oli sen löytäny, mutta sitten jäi vaan istumaan tai koitti syödä heinää tms.

Siispä koira kiinni, Katri meni heiluttelemaan sitä esinettä ja hetsaamaan. Kippe puuhun kiinni kattomaa kun Merkka tuli näyttämää mallia kuin hommat hoidetaa. Mervi haki takakulmien esineet, mutta se samainen keskiesine (narupallon narun pätkä) tuotti probleemoksia taitavalle-Mervillekin. Sekin haistoi sen, mutta ei jäänyt paikallistamaan. Nosti sen sitten niin, että Katri seisoi metrin päässä vieressä. Siinä esineessä oli varmasti jotain vikaa, ei suinkaan koirissa! Katri sitten vaihtoi siihen kohtaan hanskan, ja Kippe sai hakea sen. Palkaksi biletystä...

Tässä kohtaa rehellisesti sanottua mietin, treenaanko hakua enää ollenkaa?! Etenkään, kun oli pienoisia vaikeuksi löytää piiloille. Pari kertaa oli maalimiehet eksyneet ties minne... Otin sitten kuitenkin sen suunnitellun ilmasutreenin. Kolme ilmasua (piti neljä, mutta hukkasin toisen irtorullan keskenkaiken...). Kaikissa räkäs rullan ennen käskyä mun sivulla. Nosti heti kun käskin selkeästi sen näköisenä, että se kyllä tietää miten pitäisi tehdä! Possu !! Vika oli eteenpäin kääntymisen osalta oikein mallikas, tässä Elina avittikin kierrättämällä rullan itsensä ympäri valmiiksi palautussuuntaan. Ukot n. 30 metrissä.

Noh, ihan mukava mettäilypäivä kuitenkin, vaikka välillä satoi, oli nälkä & kylmä  ja treenit meni vähän sinne päin....!