...onkin jäänyt päivitykset muuten kuin aksan osalta ihan unholaan parin viikon ajalta. Noh, eipä mitään ihmeellistä, laitan vähän tiivistelmää joiltain osin.

Wiuska on pääosin aksaillut Pasin kanssa, ja niitähän nyt onkin tullut päiviteltyä. Ompa se muutaman namijäljenkin ajanut (n.20m) ja käväsi mun mukana haku treeneissä ottamassa 2x kahdelta ukolta tuuli-ilmasun. Ihan pätevä pikku epeli käyttämään nenäänsä ja noukkii hajut niin maasta kuin ilmasta. Nämä on lähinnä sellaisia "tehdään nyt koiran aktivoinnin takia"-juttuja, kun en tiiä tuleeko siitä ikinä PK-koiraa vai viekö aksa kaiken ajan...?

Skippy on parin viikon aikana tehnyt edelleen oikeastaan vaan PK-puolen juttuja; tottista, hakua ja jonkun jäljenkin. Kyllähän se jälkeä ajaa (juuri niin hyvin kuin olen sen opettanut, eli suunnilleen sinnepäin) ja viimesimmiltä on noussut kaikki kepit järestään. Janaa pitäisi vielä opettaa, niin voisi vitsinä käydä jonku EK-kokeenkin.

Viime torstaina tehtiin kisanomaiset tottikset melkein vieraalla kentällä, laittelen tähän vähän kommentteja;
- vino eteentulo tasamaanoudossa
- kiersi hypyn palatessa
- edisti ja seuraaminen "eli" ekalla suoralla

+ pysyin suunnitelmassa, ihan kisanomainen, en huomauttanut mistään tai palkannut
+ ei noteerannut laukauksia
+ seuraaminen vaan parani loppua kohden, hyvä hlöryhmä
+ hyvät edestä sivulle siirtymiset (Skippyksi hyvät siis)
+ eteenmeno onnistui ilman että jätettiin yhdessä palkkaa sinne, eli voisiko olettaa että osa tämän? Kohtuu hyvä valmisteleva seuraaminen myös.
+ ilmottautumisessa ei mitää ongelmaa, vaikkei näitä ollakaan treenattu


(vanha kuva talven tokokisoista)

Jäi tosi positiivinen olo tuosta treenistä!! Pitää muistaa valmistella koira hyvin jo ennen kehään menoa ja seuruutella vähän, että on kuulolla eikä vaan korkeassa vireessä (kierrättelin puita alkulämpäksi). Hypyn treenaamista jatketaan edelleen. Samoin palasissa treenailla mm. tuota eteentuloa, kun aika usein nyt tullut vinoon... Super tyytyväinen olin, kun laukaukset meni ihan huomaamatta!

Viikonloppuna oltiin päivät treenamassa hakua hoffien leirillä Mäntsälän kupeessa. Kouluttajana oli Anu (joku?). Anulla on itellään hoffeja, mm. 3xKVA Neo. Lauantaina kokeilin alun kisanomaisesti ilmottautumisineen. Ekasta etukulmasta ilmasu irtorullalla, ihan kokeenomaisesti hallintaan piilolla, ei palkkaa. Vieras maalimies kokonaan pressun alla. Nou probleemos, ei ole hallinnankaan kanssa ongelmaa, vaikkei koskaan olla sitä testattu. Samoin ei tuntunut mitenkään noteeraavan palkattomuutta. Sitten suorapalkka, ilmasulla ja vika haamuna suorapalkalla. Ei ihmeempää. Edelleen meinaa pudotella rullaa tossa sivulla...hienosäätö siis jatkukoon.

Nyt on ihan pakko vähän kehua itseäkin, sillä sain keskilinjatyöskentelystä kehuja; en roikkunut pannasta ja lähetin koiran ripeästi pistoille -eli on jotain tähänkin pahvipäähän uponnut, kun mm. Päivi ja Elina on noista edellämainituista mua moittinut


(vanha kuva viime kesän Kemijärven leiriltä)

Iltapäivällä esineruutu. Olipa taas hyvä, kolme pistoa, kolme esinettä. Tosin alue vaan n. 20x50m, suomaista maastoa lammen rannalla. Hyvä Pönninen!


(vanha kuva viime kesän Kemijärven leiriltä)

Sunnuntaina teemana umpparit, koska nämä on jäänyt täysin paitsioon, eli ei olla tehty...hmmmm..vuoteen?! Eli piilot lähelle ja irtorullilla, ei ongelmia, oli 4 erilaista piiloa ja kaikilla pelitti. Loppuun vielä ihan normi ilmasu, jossa vähän huomautettiin siitä rullan palautuksesta ja otettiin uudestaan, kun taas räki. Uusinta tosi hyvä, joten luulempa, että huomautus tuli täysin aiheesta ja oikeaan paikkaan, sillä tuo otus niin tuntuu tietävän mitä pitäisi tehdä, mutta testailee vaan...!

Kaikkinensa viime aikoina on treenailu tuntunut tosi mukavalta ja homma pelittänyt Kipen kanssa. Etenkin näiden viimeisimpien treenien jälkeen on luotto koiraan vaan kasvanut. Ehkäpä me jo kohta voitaisiin kokeilla hakukoettakin...? Toki sitä hienosäätöä ja parannettavaa on vielä ruuuutkasti, mutta isot palikat alkaa jo olemaan kohillaan. Vielä pitäisi tehdä joku täysin koemainen hakurata.