Tiistai&keskiviikko meni aika tehokkaasti mettässä.

Tiistaina Sannan&koirien kanssa Kukonkoivussa. Tästä ei kyllä jääny jälkipolville kerrottavaa, noh, tulihan ulkoiltua 4h treeneineen&lenkkeineen. Kipan jälki alkoi hyvin (jana, eka keppi ja kulma), mutta keskivaiheilla joutui tekemään pari isoa tarkistuskierrosta kunnes hukkasi jäljen kokonaan…hmmm…tuolla maastossa tuoksui siellätäällä paikoitellen oudolle omaankin nenään, sellanen pistävän kusen haju. Tiiä sitten häiritsikö se vai oliko tällä kertaa vaan huono/ keskittymätön jäljestäjä? Pitää tehä seuraava jonnekin ”rauhallisempaan” paikkaan. Esineruudussa tallasin vaan reunat, mutta silti alkuun Kipa yritti suhata poikittain…loppua kohti pistot parani hyvin syviksi&suoriksi. Hakivat F:n kanssa esineet vuorotellen, kumpikaan ei ollu kovin hyvä nenäinen. F parempi. Ei ollu hyvä treeni, kiihdytti kumpaistakin vähän liikaa…

Ainut kohtuu onnistunut oli F:n toko; ALO-jutut, paikkis Kaaoksen kanssa. F oli kivalla asenteella&keskittyi.

Keskiviikkona sitten oli tehokkaat hakuilut; haku&esineet 7 koiralle + 2 pennulle alueen tallauksine kolmessa tunnissa. Vaikka meinasi silti pimeys painaa päälle…

Kipalle eka (vieraat) esineet; eka takakulmasta hajunhaulla. Olin vahingossa tiputtanut hajua hakiessa liivin taskusta Cuzin metsään, toi eka sen ja sitten esineen. Oli vähän riemuissaan kuskatessaan Cuzia esineruudusta :D Toinen esine valmiina toisesta takakulmasta, hyvin. Nyt siis suorat pistot, ei jäljestellyt.

Haku oli….aika epätyypillistä Skippyä. Olen vissiin saanut sitä mitä olen toivonutkin. Pitäisi varoa mitä toivoo… Eka pisto oli aivan out of control, joku 100m syvä ja ehkä koko alueen levyinen (helppo aukea kangasmetsä). Ukko oli suoraan edessä n. 30metrissä. Ihan meni ohi. Toisella lähetyksellä sama, täysillä jonnee takakulmaa kohti. Huusin pois. Nosti ukon paluumatkalla. Ilmaisi, lähti näytölle viemää sinne takakulman piilolle, missä siis ei sillä hetkellä ollut ketään, mutta missä oli tyhjää juossut. Hohhoijaa. Oli vissiin hieman enempi intoa kuin aivoja. Siis mun kiltillä ja kuuliaisella hakukoiralla :D

lahetys-normal.jpg
Ekalle pistolle lähdössä (kuva Janne Pylväinen)

Toinen ok laatikkopisto ja bongasi ukon hyvin. Ilmaisu ok muuten, mutta oli hyppinyt ukon päällä ennen kuin otti rullan?! WTF? Normisti nappaa rullan nätisti ukkoon koskematta… Miten niin innoissaan edelleen…?

Kolmas tyhjä. Teki eka matalan laatikon tyyliin kävin-tuolla-jo. Ei käy. Uusi lähetys ja nyt oikein mallikas pisto. Neljäs löytyi suoraan edestä suorapalkalla.

Siis eihän Skippy ikinä koskaan ole noin kuplinut yli?! Noh, en mä nyt jaksa huolestua. Tavallaan intoa, itsenäisyyttä&laajempia pistoja olen nyt vahvistanutkin. Näyttää nyt vaan hieman lipsahtaneen toiseen äärilaitaan (toivottavasti hetkellisesti).

tyytyvainen-normal.jpg
Tyytyväinen hakukoira (tämäkin Jannen ottama, kiitos!)

Wiu oli oikein kiva, pääsi pitkästä aikaa mukaan mettäreeneihin. Esineet; eka takakulmasta hajunhaulla. Meni sinne taakse ja kattelin, että hetken tusaa siellä jotain. Oli saamarin salama käynyt vaihtamassa esineen toiseen takaesineeseen! Oho, oli kyllä nopea ja omatoiminen. Sitten etuesine valmiina. Teki eka tyhjän sinne taakse ja toisella lähetyksellä sitten työskenteli hyvin ja löysi. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen, kun esineruutuhan on Wiulla ihan alussa ja oli paljon varmemman oloinen kun aiemmin. Ja sitä paitsi teki ekat lähetykset valmiille ilman apuja.

Jos joku luki tänne asti, niin varmaan ihmettelee, että siinä on kyllä tavan treenaaja, kun keksii positiivista joka osioista, vaikka matkalla tapahtuu sata virhettä/mokaa :D

Wiupan haku meni oikein hyvin! Etukulmat valmiina, sitten yhtä aikaa haamut 3. ja 4. ukoille. Kaikki pistot hyvin suoraan ja ennen kaikkea kovin reippaana&itsevarmana. Wiulla oon onnistunut vähän paremmin saamaan sen mitä on nyt vahvistettukin, just niin kuin olen halunnut, ei ihan niin överiksi menny ku Kipalla :)

Torstaina koko lauma kentällä; Pasi&Wiu aksasi ja mä tokoilin ”vanhusten” kanssa.

F:lle piir.mestis joukkuetta varten vähän treeniä :D eihän noissa ALO-jutuissa muuta ihmeellistä, kun paikkis. Ja kyllähän F nyt jotenkin paikallaan osaa pysyä, mutta kun sillä on vinkulelu kurkussa… niin, ja yritti vikitellä vieressä makaavaa Vitiä (maliuros…); kaula pitkällä ja häntä heilui tötteröllä. Figolla on joku pieni gay-puoli näyttävästi, kun ei toisella puolella makoillut Sinna-neiti kiinnostanu yhtää…tai Kaaos toissailtana.

Kipalla nyt meinaa keulia tottiksessakin. Oli varmaan aika rumaa tekemistä; ekan juoksusta maahanmenon seisoi, törmäsi luoksetulossa oikein urakalla, murisi painavalle kapulalle nostaessa. Siinähän noita. Olihan sitä viettiä kyllä :D Maahanmenoa tehtiin sitten vielä toisessakin setissä ja tänään aamulenkillä, jotta saatiin onnistumisia. Plussana hieno hyppynouto (90cm pressueste)!